Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LDW 451S na wspolnej tasmie czy osobno? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/ldw-451s-wspolnej-tasmie-czy-osobno-32457/)

Mirek-1977 13.03.2004 23:40

Cytat:

Napisany przez nacuna
Ciekawi mnie czy twoj komp wolniej sie uruchamia czy nie?

Różnica jest nezauważalna (jeśli chodzi o czas). Jeśli miałbym przedstawić czasy to może jest to 0,5 s dłużej.
Widoczne jest na początku uruchamiania kompa gdy rozpoznawane są urządzenia. Wcześniej była lista z 4 pozycjami, teraz tych pozycji jest 8.

A jak wspomniał kolega post wyżej ma On podłączone 2 litki i działają dobrze.
Jak wcześniej pisałem ta sama "rodzinka".

dziamblik 13.03.2004 17:36

witam ja mam podlaczone dwa liteony jeden nagrywarka cdrw a drugi 451s i niema najmniejszych problemow z nagrywaniem pozdrawiam

nacuna 12.03.2004 17:45

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
Na drugim kanale (kontroler płyty głównej) podpięte są LG DVD-ROM jako MASTER i PLEXTOR jako SLAVE.
Litek podłączony jest do pierwszego kanału tegoż dodatkowego kontrolera IDE.

Ciekawi mnie czy twoj komp wolniej sie uruchamia czy nie?
Kiedys mialem kontroler SCSI i z tego co widzialem u siebie to komp wolnie sie uruchamia.
A jak to wyglada u ciebie? Czy po zainstalowaniu tegoz kontrolera nagrywarka lepiej ci dziala, tzn czy sie wiesza?

Mirek-1977 12.03.2004 12:15

właśnie tak

Cytat:

Napisany przez nacuna
Wiec jak w koncu podlaczyles twoje 2 nagrywarki?
451S jako osobny naped na drugiej tasmie, a plextor do kontrolera IDE?

Na drugim kanale (kontroler płyty głównej) podpięte są LG DVD-ROM jako MASTER i PLEXTOR jako SLAVE.
Litek podłączony jest do pierwszego kanału tegoż dodatkowego kontrolera IDE.

nacuna 12.03.2004 08:53

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
Miałem podłączone do drugiego kanału dwie nagrywarki. Jako MASTER LiteOn 451S, a SLAVE Plextor PX-W4824TA. Podczas nagrywania płytek DVD zdażały się błędy tego rodzaju, że proces wypalania zatrzymywał się podczas wpisywania LeadIn, a czasem wypalało się bez problemu. Nie wiem, czego mogło to być przyczyną czy zawinił litek czy Plextor.

Natomiast litek podłączony jako napęd samodzielny działał bez zarzutu.

W Twoim przypadku może nie będzie problemu, bo obie nagrywarki są z tej samej "rodziny".

Ja z powodu dużej ilości napędów zmuszony byłem do zakupu kontrolera IDE.

Wiec jak w koncu podlaczyles twoje 2 nagrywarki?
451S jako osobny naped na drugiej tasmie, a plextor do kontrolera IDE?

Mirek-1977 12.03.2004 08:20

Miałem podłączone do drugiego kanału dwie nagrywarki. Jako MASTER LiteOn 451S, a SLAVE Plextor PX-W4824TA. Podczas nagrywania płytek DVD zdażały się błędy tego rodzaju, że proces wypalania zatrzymywał się podczas wpisywania LeadIn, a czasem wypalało się bez problemu. Nie wiem, czego mogło to być przyczyną czy zawinił litek czy Plextor.

Natomiast litek podłączony jako napęd samodzielny działał bez zarzutu.

W Twoim przypadku może nie będzie problemu, bo obie nagrywarki są z tej samej "rodziny".

Ja z powodu dużej ilości napędów zmuszony byłem do zakupu kontrolera IDE.

SqnHead 12.03.2004 05:14

Siemanko.
Moim zdaniem nie powinno być problemu. Gdyby urządzenia w takiej konfiguracji miały problem z chodzeniem nie robiono by podwujnych kanałów IDE.

Pozdrówka

nacuna 12.03.2004 00:27

LDW 451S na wspolnej tasmie czy osobno?

Witam.
Czy ktos spotkal sie juz problemem dot podlaczania w/w nagrywarki do tasmy?
Mam Lite-Ona 52x32x52 i niedlugo kupie sobie 451S i zastawiam sie czy beda jakies klopoty jesli obie nagrywarki dam na druga tasme(IDE2) i 451s jako master a 52x32x52 na slave.
Prosze o odpowiedz

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:05.