Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Padla mi nagrywarka co zrobic ????? / Nie widzi czystych plyt CD-R !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/padla-mi-nagrywarka-co-zrobic-nie-widzi-czystych-plyt-cd-r-32517/)

pablo79 13.03.2004 12:18

Padla mi nagrywarka co zrobic ?????

Mam liteona 12x10x32 i bawilem sie z biosami i pech chcial ze na sam koniec wgralem od wyzszego modelu 16x i niestety nastapil zwis :blee: Probowalem przywrocic sprzet ale nie idzie czy sa jeszcze jakies sposoby czy jest wogole jakas szansa ????

Remix 13.03.2004 12:57

Witam!

mtkflash i tylko to moze pomoc... jesli nie, to raczej rozgladnij sie za nowa nagrywareczka.

SEBAW 13.03.2004 13:44

Tu masz poradę http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm

pablo79 13.03.2004 14:16

Nie widzi czystych plyt CD-R !!!

witam !!!!

Mam liteona 12x10x32 i dziala ale nie tak jak powinien otoz nagrywa plyty cd-rw bez problemow ale ze zwyklymi cd-r sa problemy widzi tylko sporadycznie wiekszosci wogole nie wykrywa jakis czas temu nie bylo z tym problemu ale teraz jest od czego to zalezy ????

SEBAW 13.03.2004 14:29

WYdaje mi się, że masz zabrudzoną optykle w napedzie. Wyczyść laserek (soczewkę) wgraj ForceASPI 1,7 oraz nowy bios do napędu.

Remix 13.03.2004 14:46

Witam!

nic dziwnego... jak wgrales zly bios! http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32512

po co zakladasz nowy temat, jak scisle wiaze sie z tamtym? i jeszcze nie podajesz informacji kluczowych...

CIAPEK 13.03.2004 15:30

Cytat:

Napisany przez remix
(...)
po co zakladasz nowy temat, jak scisle wiaze sie z tamtym? i jeszcze nie podajesz informacji kluczowych...

słuszna uwaga,
tematy sklejone :)

andrzejj9 14.03.2004 07:25

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
słuszna uwaga,
tematy sklejone :)

Widze, ze pelnienie funkcji moderatora na poczatku sprawia przyjemnosc :)

SEBAW 14.03.2004 10:22

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

SPRAWA SIĘ WYJAŚNIŁA - jest wszystko dobrze

wolf 14.03.2004 10:23

odp

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Tak jest tylko na początku : - )

CIAPEK 14.03.2004 12:22

i co jeszcze?
dziwi Was, że ktoś jest miły? Bo mnie to dziwi, że Was to dziwi.
Czas pokaże, pozatym jak było tak jest i tak się udzielam na forum jak dawniej.
Specjaliści zabrali głos 8)

Widocznie niektórym forum CDRinfo pokazało, że moderator musi być zły i że moderowanie nie może mu sprawiać przyjemności czy jest to dla niego ciężarem.
ehhh...smutne

andrzejj9 14.03.2004 13:50

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
i co jeszcze?
dziwi Was, że ktoś jest miły? Bo mnie to dziwi, że Was to dziwi.
Czas pokaże, pozatym jak było tak jest i tak się udzielam na forum jak dawniej.
Specjaliści zabrali głos 8)

Widocznie niektórym forum CDRinfo pokazało, że moderator musi być zły i że moderowanie nie może mu sprawiać przyjemności czy jest to dla niego ciężarem.
ehhh...smutne

Mam nadzieje, ze nie odebrales mojej uwagi jako zlosliwej. Jesli tak to sorry, bo nie taka miala byc. Po prostu po raz pierwszy zobaczylem jakis efekt Twojej dzialalnosci jako moderatora i tak pod wplywem impulsu napisalem tamtego posta. Dla mnie nic sie nie zmienilo, biorac udzial w dyskusjach jestes dla mnie takim samym uzytkownikiem forum, jak wszyscy inni.

CIAPEK 14.03.2004 13:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Mam nadzieje, ze nie odebrales mojej uwagi jako zlosliwej. Jesli tak to sorry, bo nie taka miala byc. Po prostu po raz pierwszy zobaczylem jakis efekt Twojej dzialalnosci jako moderatora i tak pod wplywem impulsu napisalem tamtego posta. Dla mnie nic sie nie zmienilo, biorac udzial w dyskusjach jestes dla mnie takim samym uzytkownikiem forum, jak wszyscy inni.

spoko Andrzejj :), po prostu przykro mi sie zrobilo, ze po moim odpisaniu na post remixa posypaly sie 3 sceptyczne opinie. ;)
Z SEBAw już wyjaśniłem sobie pare spraw jest OK, odebrałem to troche inaczej, a nie powinienem tak.
Długo mnie w domu nie było, jestem po nieprzespanej nocy może dlatego mam taki raban w głowie.
A wszystkie działalności moderatora nie są dla Was widoczne a tutaj akurat odpisałem bo remix zwrócił słuszną uwagę :)
pozdrawiam Was

użyszkodnik i moderator Ciapek ;)

andrzejj9 14.03.2004 16:15

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
spoko Andrzejj :), po prostu przykro mi sie zrobilo, ze po moim odpisaniu na post remixa posypaly sie 3 sceptyczne opinie. ;)
Z SEBAw już wyjaśniłem sobie pare spraw jest OK, odebrałem to troche inaczej, a nie powinienem tak.
Długo mnie w domu nie było, jestem po nieprzespanej nocy może dlatego mam taki raban w głowie.
A wszystkie działalności moderatora nie są dla Was widoczne a tutaj akurat odpisałem bo remix zwrócił słuszną uwagę :)
pozdrawiam Was

użyszkodnik i moderator Ciapek ;)

Fajnie, ze sie wszystko wyjasnilo :)

Ja akurat nigdy z zadnym moderatorem nie mialem zadnych spiec (zreszta z zadnym "normalnym" uzytkownikiem forum rowniez nie), wiec na pewno fakt, ze ktos sie nim stal, w zaden sposob nie wplynie na moj odbior tej osoby.

Tak wiec spoko, a ewentualne nerwy zachowaj na przyszlosc, chociaz mam nadzieje, ze nie beda Ci potrzebne :) Dla mnie pozycja moderatora wcale nie musi byc jednoznaczna ze spieciami i sporami. Bo i wcale tak byc nie musi :)

Remix 14.03.2004 23:41

Witam!

CIAPEK jak dla mnie bomba :) juz mi sie podoba Twoje moderowanie (to nie jest wazelina!)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19.