![]() |
Otwarte porty
Witam
Walcze od 5 dni z Emule i tymi portami :klnie: Osiolek nie chodzi na typowych ustawieniach.Przeskanowalem SuperScanerem 2.06 jakie sa otwarte porty na zewnetrznym IP: |___ 25 smtp |___ 220 GW_MAIL GroupWise Internet Agent 6.5.1 Copyright (c) 1993-2003 Novell, Inc. All rights reserved. Ready.. |___ 110 pop3 |___ +OK GroupWise POP3 server ready.. |___ 443 https |___ 1677 groupwise |___ 2034 scoremgr |___ ..........M@........GW_MAIL.850 Wpisywalem do Osiolka w pole PORT KLIENTA i jak narazie nic.... Tak wiec prosilbym o pomoc w tej kwestii( aaa rowniez stosowalem plik.bat jaki proponowal stworzyc Maciej do poszukiwania portow otwartych w starszych postach) |
Jak masz prywatne IP, to możesz mieć problemy z połączeniem się, najlepszy sposób to odwiedzić strony domowe emulowych serverów (tych bardziej popularnych) i próbować się dołączyć korzystając z numeru IP zamieszczonego na stronie. Czasami jednak dołączenie się graniczy z cudem.
Zobacz jaki komunikat otrzymujesz w Log'u podczas próby podłączania się. |
Ale o co chodzi ??
masz poblokowane porty dobrze rozumiem ?? jak tak to sprobuj ten port. 1677 groupwise 2034 scoremgr Jak masz publiczne (zewnetrzne) to masz high id i ludzie znajduja ciebie. Jak masz prywatne (wewnetrzne) to masz low id i aby cie znalezc informacja musi przejsc przez server. Servery jakby pokazuja gdzie jestes. Minus 2 low id niemoga sie ze soba polaczyc. Jak masz publiczne ip i masz low id czasami sa takie przypadlosci to 1. Polacz sie kilka razy moze sie uda miec high. 2. sprawdz firewalla, wylacz go jak to nie on to sprawdzaj dalej jak on to ustawiaj. 3. Zmien klienta. 4. Masz cos w systemie i trzeba go zmienic/reinstalnac. 5. Twoj net nadaje sie do pupy. ;) a nastepnym razem sprecyzuj bardziej pytanie bo zabardzo niewiem o co chodzi. |
niestety nie pomoge w tej kwestii, gdyz juz dawno temu przesiadlem sie na www.overnet.com polecam ten sofcik wszystkim zainteresowanym oslem :) zadnych pier....en z portami high/low id, zew ip ani innymi takimi :) ssie jak glupi, pisalem o nim nie raz, chetnie pomoge w razie problemow
i nie zrazajcie sie niskim transferem przez pierwsze pare godzin po instalacji - moze tak byc, potem sie rozkreci, mi po restarcie juz w niecala minute osiaga pelna moc ssania :) |
Cytat:
Skanowalem ten zewnetrzny IP zeby znalezc otwarte porty w serwerze aby połaczyc sie z Osiolkiem bo w moemncie łączenia pojawia sie log:próba połączenia przekroczyła maksymalny czas oczekiwania i tak w kolko nawet 24h Voytek |
Hm to fajnie ze znasz swoje ip :D
Strzelam ze zablokowali ci w robocie porty i sobie nie pobrykasz. Masz pewnie wyjscie na ftp, http i poczte i na tym sie swiat konczy, pewnie nawet na apache nie wiejdziesz. |
Cytat:
Dzieki za pomoc Wszystkim - Barraqda co jest smiesznego ze znam swoje IP ;) |
Cytat:
ale przeciez overnet a donkey to jest prawie to samo, korzysta z tej samej sieci... nawet mozesz sobie tmpa z edonkeya do overtneta przegrac i on dokonczy zasysanie... wlasnie odpalilem tego overneta... jedyna roznica jaka widze to to ze nie podpinam sie do serverow... a czy szybciej sciaga... no nie wiem... |
To ja mam takie pytanie jeśli overnet nie potrzebyje serwerów to jak znajduje osoby z plikiem którego szukam?
|
a chyba pyta od razu osoby pomijajac servery i to wlasnie niby ma byc ta rewelacja...
|
eDonkey vs. Overnet
Cytat:
a tu dokladnie pisze co i jak. jak trzeba to moge przetranslatowac to :) http://www.overnet.com/documentation/onvsed2k.html |
glowna zaleta jest to iz overnet moze dzialac bez zewnetrznego ip na pelnej mocy, jedyne co trzeba mu dac to full dostep do netu nieciety przez firewall (jak to ladnie naywaja - prawa serwera)
oczywiscie ze overnet to edonkey - wkoncu Ci sami ludzie to napisali czy ssie szybciej niz emule? u osob bez przekierowanych portow/zew ip na pewno, u innych tak samo jak konkurent |
a mam takie pytanie...
jestem w LANie podpiety pod net. oczywiscie server i firewall obecny. da sie cos zrobic zeby przyspieszyc zasysanie? |
Zwiekszyc ilosc sesji chyba ze masz ustawiona max ilosc pakietow na kompa.
|
Cytat:
ze co? hmm dokladniej prosze, bo nie czaje... uzywam overneta thx |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26. |