Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co To Za Plyta (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-za-plyta-32626/)

LECHWOS 15.03.2004 23:28

Co To Za Plyta

HAWK na 10 plytek moja nagrywarka litek 48/24/48. nie nagrla ani jednej
i mialem te plytki z roznych zrodl nie z jednej paczki a wykrywalo mi ja ze szybkosc max 16.

Y@nkee_PL 15.03.2004 23:43

smierdzi przedrukowanymi odpadami :blee:
ale zeby z kilku zrodel, zastanawiajace ???
ostatnio kumpel przyszedl do mnie z dwoma plytkami HAWKa, poszly do kosza, jedna po nagraniu sypala bledami c2, a druga wywalila przy 20% nagrywania

a wiec OMIJAC TE PLYTY szerokim lukiem !! :cisza:

jacoob 15.03.2004 23:51

Też się kiedyś skusiłem na HAWKi niby x40 ale widziane jako x24 ale błędów nie było

Ziele 16.03.2004 01:19

Lepiej dołożyć te pare groszy i kupić markowe płyty (TDK, Verbatim itp) i mieć pewność ze nagranie bedzie wysokiej jakości. Zupełnie nie rozumiem ludzi kupujących taki szajs... :/

Smartek 16.03.2004 08:53

Ziele, ale na AKOSS'y i PLATINUM'y ja nie narzekam :)
pozdro ;)

camfo 16.03.2004 09:35

Ja jeszcze kłopotów z HAWK-ami nie miałem...to dobra firma...

kraluk 16.03.2004 09:37

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

Akurat Platinumy zaliczają się do markowych:) A co do Akoss'ów to nie wiem...

Ziele 16.03.2004 10:48

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

Co do cdr akossa to nie wiem bo jeszcze w lapkach ich nie mialem ale mam cdrw i narazie sprawuje sie dobrze. W przeciwieństwie do akossa moje cdrw platinum po paru nagraniach zaczeły sypać błędami. Z cdr platinum się pożegnałem. Raz kupiłem 20cd i na kazdej była rysa na lustrze zaraz przy początku tak ze był prześwit. Mało tego, na każdej był wżer z brzegu lustra na prawie 1cm! Platiunum nie mozna nazwać markową płytą, zwłaszcza ze ponad setka platinumów które mam na półce (w zaciemnieniu) są juz pożółkłe :sciana:
:blee:

mirobanan1 16.03.2004 12:27

Sczerze milem tylko dwie plytki tej marki....i nie zdarzylo sie nic poza tym ze plytka u niektorych osob nie chce sie wcztać...A tak przyokazji jaki jest najlepsza waastwa ohcronna dla pltytek zeby dobrze sie bagralo..np Cyjanine itp.i czy oplaca sie kupywac minicd,albo wizytowki

Smartek 16.03.2004 13:49

Ziele, ja slyszalem, ze z tymi Platinumami jest tak, ze sa Polskie i Niemieckie.. Polskie to wlasnie te siajowate - zolkna nawet pozniej :D
pozdro ;)

Ziele 16.03.2004 18:26

Właśnie te niemieckie też żółkną... niestety. Niektóre cd wyglądają tak jakby przeleżaly pare dni w palarni.

@mirobanan1 minicd ale cdrw. Mam takie 3 i świetnie się sprawują jako dyskietki. Łatwo schować np do kieszeni. Co do wizytówek to troche małe pojemności mają.

andrzejj9 16.03.2004 21:37

Cytat:

Napisany przez camfo
Ja jeszcze kłopotów z HAWK-ami nie miałem...to dobra firma...

Calkiem niezla, to prawda. Niestety za duzo tego, co jest dostepne na rynku, to beznadziejne podrobki.

jacoob 16.03.2004 23:51

Hmmm... Verbatim-- kupiłem paczkę 25szt w media markt a teraz siedze i zeskrobyje nich farbę, przepraszam można powiedzieć że sama odpada są to ostatnie verbatimy które kupiłem, już wolę esperanzy albo platinium.

P.S. albo miałem pecha i na taką partię trafiłem

andrzejj9 17.03.2004 05:51

Cytat:

Napisany przez jacoob
Hmmm... Verbatim-- kupiłem paczkę 25szt w media markt a teraz siedze i zeskrobyje nich farbę, przepraszam można powiedzieć że sama odpada są to ostatnie verbatimy które kupiłem, już wolę esperanzy albo platinium.

P.S. albo miałem pecha i na taką partię trafiłem

Co chwila ktos na podstawie jednego przypadku zraza sie do jakiejs firmy. A powodow opisanej przez Ciebie sytuacja moglo byc tysiace. Pomijam juz fakt, ze najlepiej byloby je po prostu oddac i sie nie przejmowac.

Ja kupuje Esperanzy po zlotowce i jeszcze zadna mi nie padla, wazne dane nagrywam na Verbatimach, a muzyke na TDK i wszystko ladnie chodzi. Nigdy sie jeszcze nie nacialem, ale jesli mi sie to kiedys zdarzy, to na pewno na podstawie pojedynczego przypadku nie bede ocenial firmy, z ktorej korzystam od kilku lat.

imola 17.03.2004 14:03

Cytat:

Napisany przez LECHWOS
HAWK na 10 plytek moja nagrywarka litek 48/24/48. nie nagrla ani jednej
i mialem te plytki z roznych zrodl nie z jednej paczki a wykrywalo mi ja ze szybkosc max 16.

To syf makabryczny Ci sieł trafił. Ja się tak przejechałem z 30 płytkami.
Była seria Hawk z niebieskim spodem i biało srebrna górą - producent Ritek, paliły sie wyśmienicie (Limited edition chyba na cake'u stało). Potem nie były juz w cake'ach tylko w foli - spód niebieski ale producent Multi Media & Machinary :cisza: :klnie: . Na górze biała farba ale grubo więc przedruk. Indeks miały 52x wiekszośc softu do palenia dawała im tylko 16x. Tak czy siak miały mase błedów. Nie kupować teraz Hawków bo to jest ciagle ten sam syf MM&M.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:52.