Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   NIe Robi mi się miejsce na dysku (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nie-robi-mi-sie-miejsce-dysku-32666/)

silent22 17.03.2004 07:53

NIe Robi mi się miejsce na dysku

Mam DYsk twardy podzielony na dwie partycje i na partycji d: mam wolne np. 600mb odinstalowuje gre np. call of duty która zajmuje około 1,5 gb i dalej mam wolne 600 mb wie ktos moze dlaczego ?? Bo mnie to strasznie irytuje

Dzieki za pomoc
Pozdrawiam

nimal 17.03.2004 08:04

posc skan dyska (albo inny soft do skanowania dysku) - pewnie masz uszkodzona inforamacje o wolnym miejscu
potem mozna by z rozpedu potraktowac cleensweepem, albo recznie usunac pliki tymczasowe (kosz, temp, internet temp...)

imola 17.03.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez silent22
Mam DYsk twardy podzielony na dwie partycje i na partycji d: mam wolne np. 600mb odinstalowuje gre np. call of duty która zajmuje około 1,5 gb i dalej mam wolne 600 mb wie ktos moze dlaczego ?? Bo mnie to strasznie irytuje

Dzieki za pomoc
Pozdrawiam

Jaki masz system. Masz jakiegos antywira. Mni takie cuda powodował Norton System Works na Win2000

Patrixs 17.03.2004 13:39

To Ghoust (z pakietu SystemWorks), lub "przywracanie systemu", wyłącz to badziewie.

silent22 17.03.2004 16:35

Cytat:

Napisany przez imola
Jaki masz system. Masz jakiegos antywira. Mni takie cuda powodował Norton System Works na Win2000

NO mam win2000 i mam norton systemworks , to co mam zrobic ? odinstalowac systemworks'a?
kosze i temp mam oczyszczone wiec to nie to, scan disk tez robilem i nic nie pomoglo

imola 17.03.2004 17:20

Cytat:

Napisany przez silent22
NO mam win2000 i mam norton systemworks , to co mam zrobic ? odinstalowac systemworks'a?
kosze i temp mam oczyszczone wiec to nie to, scan disk tez robilem i nic nie pomoglo

Tak jak Patrix napisał najpierw wyłącz w Ghost przywracanie systemu, albo jescze jest coś takiego jak drugi kosz Nortona, pliki się kasuje ale można odzyskać - Protect czy coś.
Jak nie pomoże to wywal NSW i zainstaluj najpotrzebniejsze składniki np. Antyvira.
Ogólnie się zawiodłem na Nortonie, Nie instalowałem Ghost ani nic z tych badziewi do odzysku systemu a i tak miałem problem z wolnym miejscem.

silent22 17.03.2004 18:30

Cytat:

Napisany przez imola
Tak jak Patrix napisał najpierw wyłącz w Ghost przywracanie systemu, albo jescze jest coś takiego jak drugi kosz Nortona, pliki się kasuje ale można odzyskać - Protect czy coś.
Jak nie pomoże to wywal NSW i zainstaluj najpotrzebniejsze składniki np. Antyvira.
Ogólnie się zawiodłem na Nortonie, Nie instalowałem Ghost ani nic z tych badziewi do odzysku systemu a i tak miałem problem z wolnym miejscem.

No ja nie mam Ghosta tylko systemworks z antywirem i innymi badziewiami w stylu disk doctor windoctor ,a powiedzcie czy jest jakis program dobry do diagnozy kompa takich jak windoctor czy disk doctor??

esem 17.03.2004 18:38

A KOSZ opróżniłeś?
A oczyszczanie dysku zapuściłeś? 8)

silent22 17.03.2004 18:41

Cytat:

Napisany przez esem
A KOSZ opróżniłeś?
A oczyszczanie dysku zapuściłeś? 8)

Nie no prosze cię aż takim lamerem nie jestem!!

kodziu 18.03.2004 22:10

Prawym przyciskiem kliknij na kosz i wybierz(po polsku) to brzmi usuń pliki chronione przez pakiet Norton Utliites i wszystki potem i masz spokój lub wywal nortona :)

Vavoom 19.03.2004 18:20

Cytat:

Napisany przez kodziu
Prawym przyciskiem kliknij na kosz i wybierz(po polsku) to brzmi usuń pliki chronione przez pakiet Norton Utliites i wszystki potem i masz spokój lub wywal nortona :)

Jak nie masz tej opcji, to kliknij prawym p. na koszu, właściwości. Wejdź na zakładkę "Norton Proteciotn" i naciśnij drugi przycisk (Empty Protected Files). Na 100% to jest to. Możesz od razu wyłączyć tą funkcję. Z listy wybieraj odpowiednio litery dysków i odznaczaj dla każdego "Enable Protection". Już nie będziesz miał problemu, chyba że dołączysz dodatkowo drugi dysk. Wtedy NP automatycznie włączy pod nowymi literami ochronę.

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28.