Dziwny komunikat XP po upgrade biosu
Zrobilem dzis upgrade biosu nagrywarki LG GCE-8481B do wersji 1.05. Podczas robienia upgrade'u wszystko było o.k. Jednak po zresetowaniu kompa i załadowaniu XP wyskoczył mi komunikat, że system napotkał na poważny problem ale sobie z nim poradził i czy wysłać raport. Gdy wszedłem w szczegóły tego komunikatu było tam coś napisane o tym, że jest jakaś inna werja "czegoś" bo za bardzo nie rozumiałem. Wystraszylem się, że coś jest nie tak i robiłem upgrade jeszcze raz mimo, że program pokazał, że jest już wewrja 1.05. Po ponownym restarcie systemu nie było tamtego komunikatu. W razie czego skasowałem jakąś płytkę RW i nagrałem w celu sprawdzenia czy nagrywarka działa i niby wszystko jest dobrze. Co mogło być przyczyną tego komunikatu? Czy mozliwe jest, że Windows miał gdzieś zakodowaną wersję biosu nagrywarki i jak wersja ta się zmieniła to wyskoczył komunikat? Robiłem też upgrade biosu innej nagrywarki LG (o ile pamiętam to GCE-8480B) ale innym biosem i w Windowsie 98SE i tam, zaden komunikat nie wyskoczył. Pomóżcie bo nie wiem czy czegoś nie spier.....łem.
|