![]() |
LG 8320B na 8400B i max 24x
po przerobieniu mojej 8320B na 8400B, wszystko bylo ok (zadnych problemow, nero wyjawilo chec wypalania 40x i wogole), dopuki nie sprobowalem wypalic plytki. okazalo sie, ze 260MB nagrywala ok 2 minut, co wydalo mi sie czasem odrobinke przydlugim. odpalilem nero CD-DVD speed i uruchomilem test predkosci nagrywania... ku mojemu zdziwieniu, nagrywarka zaczela od ok 16x przyspieszala do 24x i na tym poziomie pozostala do konca. plytki to platinium 52x, ktore bez problemu nagrywaly sie 32x...
co moze byc problemem? |
Skoro zostal rozwiniety motyw 32@40 to chcialbym sie pod niego podpiac :)
Otoz kupilem taki naped od goscia ktory probowal go podrecic ale zanik pradu pokrzyzowal mu plany.Postepujac zgodnie ze wskazowkami na cdrinfo.pl (RESPECT) :) zfleszowalem naped i komp go wykrywa,laser dziala (tzn po wlozeniu plyty przesuwa sie i swieci) ale silnik napedowy nie kreci.Czy mam kombinowac z roznymi firmwarami czy raczej bedzie to awaria sprzetowa?BTW oryginalnie w napedzie byl firmware 1.01 a najstarszy jaki znalazlem to 1.04,czy ma to jakies znaczenie? Pozdrowienia |
Upgrade'owalem firmware z 1.02 do 1.04 i jest lepiej... dochodzi teraz do jakis 38x po czym nagle zwalnia do 32x (okolo 50 minuty) i tak pozostaje do konca... srednia to ok. 30x... nadal malo zadowalajaco. jakies pomysly?
ps. nadal nie czyta koncowki plyt 100min mimo iz je nagrywa. jest na to jakas rada? |
Cytat:
|
no sprobuje. ale dziwi mnie fakt iz najpierw przyspieszala do 38x a pozniej zwolnila do 32x - swojej oryginalnej nominalnej predkosci. czyzby tylko zbieg okolicznosci?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:15. |