![]() |
MP3>audioCD Wypalanie
Witam!
Mam problem: Nagrywarka Samsung jakiś tam... nie ważne. Pięknie zgrywa mp3 na format audio z tym że jeśli odtwarzam w wieży lub przenośnym sprzęcie. Problem zaczyna się w samochodzie. Mam CD Kenwood, radzi on sobie z płytkami przegrywanymi dość dobrze (audio > audio) ale ma duży problem by nie przeskakiwać odtwarzając płyty zgrane z mp3. Używając płyt Verbatim uzyskuję lepsze efekty niż np TDk ale i tak skacze nie miłośiernie... Moje pytanie: Czy winna jest nagrywarka Samsung? Czy winne są płyty CDR (jakie stosować)? Czy winny jest mój CDsamochodowy? Wiem że można powiedzieć że musze popróbować, ale może ktoś miał podobne doświadczenia ??? Jak to wyeliminować? Nagrywam z szybkością 1X i nic nie pomaga !!! Błagam pomócie !!! Shimec |
Największym winojajcš w Twoim przypadku jest odtwarzacz CD. Zmieniajšc szybkoc wypalania i nonik możesz mu trochę pomóc ale najprawdopodobniej nie wiele. Po prostu niektóre napędy odtważaczy nie trawiš płytek R i RW.
Pozdrawiam |
Tak, ale odtwarza bez żadnych problemów płyty przegrane z oryginalnych kompaktów audio :0 tego właśnie nie rozumiem. Tak więc mój Kenood potrafi odtwarzać płyty cdr ale tylko te kopiowane. Problem dotyczy tylko zgrywania z mp3. Czy mimo wszystko cd?
Moze znacie modele odtwarzaczy Cd które najlepiej sobie radzą z tego typu nagraniami. Kumpel ma Sony i jest to samo :( pozdro Shimec |
ja miałem podobny problem dwa, trzy lata temu. zmieniarka w samochodzie nie chciała mi czytać nagrywanych przez kumpla płyt i to niezależnie czy były nagrywane z mp3 czy z wav(nie pamiętam już na czym nagrywał chyba to była jakaś Yamaha). próbowałem zmieniać nośnik: Basf,Verbatim, no name, nawet kupiłem cdr-audio Philipsa za jakąś astronomiczną-wtedy :-) -kwotę i nic. dopiero Tdk przypasowało zmieniarce i zaczęła wszystko odtwarzać bez problemów(być może inna marka też by działała, ale już dalej nie szukałem).
teraz mam inne auto z "firmowym" radiem z cd (podobno jest to Technics-tak stwierdzili fachowcy po wyciągnięciu i rozebraniu-a czemu jest to istotne - to będzie dalej) dokupiłem do niego jeszcze zmieniarkę na 6 płyt i nie ma znaczenia co i gdzie włożę(nagrywa mi teraz kto inny, na różnych nośnikach i na innym sprzęcie-Teac) - czyta bez problemu te stare i nowe. natomiast-co ciekawe- w domu mam cd Technicsa(z ostatnich dni Pewexu) i ten jest bardzo wybredny. nie ma znaczenia marka nośnika. z tych nagranych płyt nie czyta- powiedzmy na oko ;-) - około 60% , a płyt 80min w 100%. no i jak to wyjaśnić? także wracając do Twojego problemu, to może nośnik też ma znaczenie(chociaż teraz pewnie już niewielkie), ale wg. mnie to raczej "wina" odtwarzacza. pozdro zbyszek |
Powiedz jakimi programami kopiujesz i jakimi nagrywasz mp3>cdda. Wydaje mi się że to kwestia współpracy napędu z programem do nagrywania (jeszcze może być wydajność procesora) - Podaj więcej szczegółów.
|
czołem!
z płyt cd do wav WinDac'em(z defaultową prędkością i zaznaczonymi opcjami: sectorsynchronization i redukcją prędkości przy błędach). potem odsłu***ę i ewentualnie koryguję(dynamika, szumy, obcinanie długiej ciszy na końcu, itp)CoolEditem. z mp3 do wav CoolEditem i potem procedura jak wyżej. próbowałem wcześniej Winampem(bo łatwiej i szybciej), ale wg mnie jakość wychodziła dużo gorsza(wyraźnie słychać różnicę, zwłaszcza przy nagraniach bardziej dynamicznych-tak jakby były przesterowane) bynajmniej nie twierdzę, że jest to "jedynie słuszna linia" ;-) , ale tak się przyzwyczaiłem(nic innego poza tym nie próbowalem) i ten sposób mi wystarcza - na razie, bo kto wie czego jeszcze się dowiem np. od uczestników tego Forum :-) na co zresztą bardzo liczę... :-) ;-) :-) pozdro zbyszek |
Nero i mp3Studio2000 ten drugi rzeczywiści nagrywa trochę lepiej niż nero.
|
aha i komp. Pentium II 266 MHz z 64 MB RAM. Wiem że są narzekania na P II ale mój spisuje się bez zarzutu.
pozdr Shimec |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44. |