Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Przelaczanie userow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/przelaczanie-userow-32749/)

Kasprzak 18.03.2004 21:52

Przelaczanie userow

Po wejsciu do menu Konta Uzytkownikow w Panelu Sterowania chce zmienic sobie zeby byl wybor uzytkownika mam moje konto(admin),goscia wlaczone,i stworzylem usera z ograniczeniami i nie moge uaktywnik opcji przelaczania, mam ja na szaro, niewiem czemu, moze gdzies jakas opcja :|

paja 18.03.2004 21:56

Hej siema ty jesteś adminem???
Myślę ze da się to zrobić poprez wylogowywanie li logowanie ponowne !

pozdrowienia dla fizyka ;) (jeśli pamiętasz to wiesz o co biega)
paja ;)
A ja bym ten topic na w innym dziale umieścił :

Kasprzak 18.03.2004 22:15

Witam!
Niewiem czy cos pomagalem w fizyce czy cos? :) :)

Co do tematu,no to jest moj komp wiec moje konto jest jako administrator ze moge wszystko, a chce zrobic tak zeby Przelaczyc usera, a nie wylogowac, bo chce zeby mulek mi sciagal i ogolnie komp chodzil, a jak wychodze z domu to zostawic na menu przelaczania, moje konto bedzie zalogowane a inni moga sobie klikac. Chyba dobrze napisalem...i jak robie START>WYLOGUJ to mam tylko wyloguj, a opcji w menu Konta Uzytkownikow nie moge zaznaczyc bo jest cala na szaro(niedostepna) i nie wiem co tu zmienic zeby ruszylo

paja 18.03.2004 22:21

hmm to nie wiem
ale dość dawno temu pomogłeś mi na forum zrobić zadanie z fizy i prez to na świadectwie miałem lepszą ocenę ;)
A zapomniałem szacunek za to ;)

*Vojtas* 18.03.2004 22:35

Ilość załączników: 1
Uaktywnij opcję użyj ekranu powitalnego, po tym opcja użyj szybkiego przełączania użytkowników powinna zrobić się aktywna.

Pozdro!

Kasprzak 18.03.2004 22:43

mam uaktywniony ekran powitalny!

*Vojtas* 18.03.2004 22:54

Dodatkowe ograniczenia:

1. Funkcja szybkiego przełączania użytkowników jest niedostępna na komputerach należących do domeny sieci.

2. Funkcję szybkiego przełączania użytkowników mogą włączać lub wyłączać tylko użytkownicy mający konto administratora komputera na danym komputerze.

Kasprzak 18.03.2004 23:00

wylaczone karty sieciowe (mam 2 na ASUS a7n8x)
i zaznaczylem ze nie naleze do zadnej sieci...poprostu jestem sam.Tak skonfigurowalem.A adminem jestem. Jakies jeszcze pomysly?

*Vojtas* 18.03.2004 23:04

Ilość załączników: 1
Wyłącz tą opcje: Opcje folderów / zakładka pliki trybu offline.
Jak teraz nie pomoże to qupa.

Kasprzak 18.03.2004 23:07

ok...problem rozwiazany.
Mialem wlaczona jakas opcje
" Pliki typu OFFLINE " i to nie chcialo chodzic przez to. Mody-mozna usunac topic

Kasprzak 19.03.2004 06:57

ok.
a teraz 2 pytanka. Idzie tak zrobic ze po jakims czasie (np.2min bezruchu mysza) przejdzie mi do tego wyboru userow (przelaczy poprostu,ale bede mogl wybrac), i jaki jest skrot (polecenie) zeby zrobic przelaczanie...gdzies to bylo

*Vojtas* 19.03.2004 11:01

Skrót do przełączania to [klawisz WINDOWS + L].
A jeśli chcesz to robić myszorem to utwórz nowy skrót i w pierwszym okienku kreatora tworzenia skrótu wpisz coś takiego: rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

Pozdro.:)

Kasprzak 19.03.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
...rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

Pozdro.:)

o to mi chodzilo.
Wielkie dzieki!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:13.