![]() |
Przelaczanie userow
Po wejsciu do menu Konta Uzytkownikow w Panelu Sterowania chce zmienic sobie zeby byl wybor uzytkownika mam moje konto(admin),goscia wlaczone,i stworzylem usera z ograniczeniami i nie moge uaktywnik opcji przelaczania, mam ja na szaro, niewiem czemu, moze gdzies jakas opcja :|
|
Hej siema ty jesteś adminem???
Myślę ze da się to zrobić poprez wylogowywanie li logowanie ponowne ! pozdrowienia dla fizyka ;) (jeśli pamiętasz to wiesz o co biega) paja ;) A ja bym ten topic na w innym dziale umieścił : |
Witam!
Niewiem czy cos pomagalem w fizyce czy cos? :) :) Co do tematu,no to jest moj komp wiec moje konto jest jako administrator ze moge wszystko, a chce zrobic tak zeby Przelaczyc usera, a nie wylogowac, bo chce zeby mulek mi sciagal i ogolnie komp chodzil, a jak wychodze z domu to zostawic na menu przelaczania, moje konto bedzie zalogowane a inni moga sobie klikac. Chyba dobrze napisalem...i jak robie START>WYLOGUJ to mam tylko wyloguj, a opcji w menu Konta Uzytkownikow nie moge zaznaczyc bo jest cala na szaro(niedostepna) i nie wiem co tu zmienic zeby ruszylo |
hmm to nie wiem
ale dość dawno temu pomogłeś mi na forum zrobić zadanie z fizy i prez to na świadectwie miałem lepszą ocenę ;) A zapomniałem szacunek za to ;) |
Ilość załączników: 1
Uaktywnij opcję użyj ekranu powitalnego, po tym opcja użyj szybkiego przełączania użytkowników powinna zrobić się aktywna.
Pozdro! |
mam uaktywniony ekran powitalny!
|
Dodatkowe ograniczenia:
1. Funkcja szybkiego przełączania użytkowników jest niedostępna na komputerach należących do domeny sieci. 2. Funkcję szybkiego przełączania użytkowników mogą włączać lub wyłączać tylko użytkownicy mający konto administratora komputera na danym komputerze. |
wylaczone karty sieciowe (mam 2 na ASUS a7n8x)
i zaznaczylem ze nie naleze do zadnej sieci...poprostu jestem sam.Tak skonfigurowalem.A adminem jestem. Jakies jeszcze pomysly? |
Ilość załączników: 1
Wyłącz tą opcje: Opcje folderów / zakładka pliki trybu offline.
Jak teraz nie pomoże to qupa. |
ok...problem rozwiazany.
Mialem wlaczona jakas opcje " Pliki typu OFFLINE " i to nie chcialo chodzic przez to. Mody-mozna usunac topic |
ok.
a teraz 2 pytanka. Idzie tak zrobic ze po jakims czasie (np.2min bezruchu mysza) przejdzie mi do tego wyboru userow (przelaczy poprostu,ale bede mogl wybrac), i jaki jest skrot (polecenie) zeby zrobic przelaczanie...gdzies to bylo |
Skrót do przełączania to [klawisz WINDOWS + L].
A jeśli chcesz to robić myszorem to utwórz nowy skrót i w pierwszym okienku kreatora tworzenia skrótu wpisz coś takiego: rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation Pozdro.:) |
Cytat:
Wielkie dzieki! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:13. |