Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   jak DOBRZE skopiowac muzyke (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-dobrze-skopiowac-muzyke-32753/)

lordabortion 18.03.2004 22:59

jak DOBRZE skopiowac muzyke

mam troche bardzo waznych dla mnie plyt z muzyka ,oryginalnych - tloczonych

czesc z nich duzo mnie kosztowala ,a niestety maja juz swoja lata i troche rys, na razie dzialaja bez zarzutu ale nie chcialbym ich "zajezdzic" do konca dlatego chce zrobic kopie bezpieczenstwa - i tu sie zaczyna problem ;-)

do tej pory uzywalem CloneCD niestety po skopiowaniu plytki "przeskakiwaly" w wielu momentach chociaz troche porysowany oryginal chodzil bez zarzutu

wiec moje pytanie brzmi wiec:

Na jakich plytach najlepiej nagrywac muzyke i jakiego programu uzywac ,tak aby kopuia nie roznila sie zbytnio jakoscia od oryginalu ?;-)

z gory dziekuje za pomoc :P

pozdrawiam

Remix 18.03.2004 23:15

Witam!

Alcohol i robisz obraz plyty, tylko odczyt nie za szybko i to samo z nagrywaniem.. lepiej wolniej, a doklaniej

VIZZARD 18.03.2004 23:30

Ja natomiast poleciłbym Exact Audio Copy - w sumie przecież ten program do tego celu został stworzony.

CIAPEK 18.03.2004 23:56

Exact Audio Copy i na wavy a potem Nero wypalić Audio CD
albo Alcoholem 120% zobrazować płytke :)
pzdr

nimal 19.03.2004 07:47

zrzucic eac'iem, palic feurio, predkosc 16, dobra plyta (niekoniecznie audio, po prostu uzyj verbow/tdk/plextorow z najwyzsej polki nie audio i bedziesz mial to samo co na drozszych cdr audio) itd itp
kopiowanie clonem/alkoholem zrobi kopie idealna, wiec tylko wtedy esli nie masz zadnych watpliwosci codo jakosci nosnika zrodlowego (kopiuje nawet rysy)

paput2000 19.03.2004 08:27

Cytat:

Napisany przez nimal
zrzucic eac'iem, palic feurio, predkosc 16, dobra plyta (niekoniecznie audio, po prostu uzyj verbow/tdk/plextorow z najwyzsej polki nie audio i bedziesz mial to samo co na drozszych cdr audio) itd itp
kopiowanie clonem/alkoholem zrobi kopie idealna, wiec tylko wtedy esli nie masz zadnych watpliwosci codo jakosci nosnika zrodlowego (kopiuje nawet rysy)

Zawsze wiedziałem, że CloneCD i Alcohol to dobre programy, a w szczególności jak potrafią kopiować rysy - ciekaw jestem jak na powierzchni płytki CD-R wygląda taka skopiowana rysa. ^_^
A tak poważnie: EAC (obraz wav+cue) i Feurio będzie dobrym rozwiazaniem.

nimal 19.03.2004 08:33

Cytat:

Napisany przez paput2000
ciekaw jestem jak na powierzchni płytki CD-R wygląda taka skopiowana rysa. ^_^

nagrywarka dostaje od clona 4 owieczki jak ma wbudowany skalpel do wycinania rys :P :cisza: :D 8) :piwo:

Maciej 19.03.2004 09:13

chcesz mieć idealnie skopiowane płytki ...to tylko dobrze skonfigurowany EAC (offset napędu i inne) ...jak polecali koledzy zrzucaj do wav+cue ...ja wypalam to w nero ;)

Ghost_mode 20.03.2004 14:19

cloncd jest niesamowicie chu*&# jeżeli chodzi o audio
(to już nawet nero daje o niebo lepszą jakość)

przetestuj progsy wyżej wymienione w postach kolegów

Ricki 20.03.2004 14:45

Ja zgrywam cue + wav + CD TEXT w EAC'u. Predkosc ripu ustawiona na najmiejsza. Po wszystkim wypalam w EAC'u z predkoscia 8x na Pastelah z tayo i jak narazie działaja wszystkie "kopie" :niepow: .

Alinoe 31.03.2004 23:38

Cytat:

Napisany przez Maciej
chcesz mieć idealnie skopiowane płytki ...to tylko dobrze skonfigurowany EAC (offset napędu i inne) ...jak polecali koledzy zrzucaj do wav+cue ...ja wypalam to w nero ;)

Maciej jak DOBRZE skonfigurować EACa?? co jest najważniejsze?? i czy do odczytu cd użyć nagrywarki czy napedu dvd?? (oba LG - GCE8523B i DRD - 8160B)

pozdro, Marcin

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:04.