![]() |
dobra dzieki wszystkim :piwo:
|
konwersja do avi nic Ci nie da.. te napisy zostaną w avi (o spadku jakości spowodowanym kolejnymi rekompresjami to już nie wspomnę -- bez urazy ale jak dla mnie to VCD ma już wystarczająco sp* obraz). Jedyne co możesz zrobić to poszukać oryginalnego avi i przerobić samemu.
|
nio tak tylko ze ja dostalem to vcd i tam jest ten plik z rozszezeniem .dat a nie mgp i nie mam pierwotnej wersji :nie: to bym musial pojsc do goscia od ktorego przyczalem i nie da mi w avi?? i sam to przekonwertowac.a moze jest jakas mozliwosc znowu na avi zcy moze to sie nie bedzie oplacac??
|
możesz przekodować ponownie film w TMPGEnc i użyć do ucięcia dołu funkcji "cropping", wyliczając najpierw ile pixeli trzeba wywalić - ale to kiepskie wyjście bo film może być po takim zabiegu porządnie wykastrowany ;) najlepiej zrobić ponownie VCD, wgrywając prawidłowo napisy...
|
Cytat:
|
tak - musisz wyciąć ten dolny kawałek filmu z napisami ;)
|
a mozna je usunac??
|
Jak juz napisy sa w VCD to ich nie przesumiesz bo sa graficznym elementem filmu.
|
jak mozna zmienic szybkosc napisow??
mam film w formacie vcd jest podzielony na pol i napisy wstawione jednym slowem bajka, ale te naspisy sa opoznione o jakies 30sekund :sciana: jak teraz poprawic szybkosc wyswietlania sie napisow??trzeba usunac te istniejace napisy jak tak to jak??prosze o pomoc z gory dzieki :papa:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:35. |