Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   dziwny problem z nagrywaniem Audio CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/dziwny-problem-nagrywaniem-audio-cd-32813/)

cherrythomas 26.03.2004 23:31

no ale dziwne jest np to ze jak w nero dam kopie cd z jakiejs audio oryginalnej to wieza odtwarza bez problemu

shuma02 26.03.2004 22:42

a ja tez mam teraz taki problem,

nagrywam plytke audio z plikow mp3 i u mnie wszystko gra na kazdym sprzecie,
ale u kolegi na starej wierzy lub a starym discmanie non-stop skacze, przerywa...

wiec napewno jest to kwestia sprzetu na ktorym to sie odtwarza.
zdziwilo mnie jedynie to ze na plycie wypalam cd-text, ale jak odtworze plyte na kompie to nie pokazuje mi nazwy utworow, a wydaje mi sie ze kiedys pokazywalo...

cherrythomas 26.03.2004 16:33

no ja probowalem na takim i takim dao i jest tak samo...

Piterniel 26.03.2004 00:56

Ja DAO :D

Y@nkee_PL 26.03.2004 00:47

a jaka metode nagrywania dokladnie wybierasz, DAO czy DAO/96?

Piterniel 26.03.2004 00:38

To wina niestety wierzy :D. Spróbuj nagrać na za***istych nośniku z malutka prędkością w DAO i zamknij sesje.

cherrythomas 26.03.2004 00:08

roznie to bywa... czasami tak, czasami nie, nigdy nie ma reguly....

ostatnio znalazlem na szafie cd ktory nagralem jakis rok temu na tej samej nagrywarce i ona dziala bez problemu...

Piterniel 22.03.2004 23:42

A płyty inne czyta palone ?? Na innej nagrywarce ??

cherrythomas 22.03.2004 23:28

rozkrecilem... wyczyscilem... i nadal nie dziala...

nimal 22.03.2004 16:05

wiec rozkrecaj wierze i ja wyczysc, moze pomoc, ale na pewnonie zaszkodzi

cherrythomas 22.03.2004 15:32

jak pisalem wczesniej uzywalem juz wielu nosnikow roznych firm, od najtanszych z gieldy po verbatimy czy Audio CD Philipsa i innych producentow.

muza na kompie jak i w disc manie odtwarza sie bez najmniejszych problemow.

Piterniel 22.03.2004 13:49

A muza na kompie się odtwarza ??

nimal 22.03.2004 09:52

moze wyczysc soczewke w wierzy, skoro ma juz pare latek, na pewno nie zaszkodzi ;)
no i mam nadziej ze nagrywasz na dobrych plytach - poprobuj na roznych nosnikach, na pewnym soniaczu czytal mi platinium, a nie czytal verbatimow, choc statystycznie verbatimy sa z tych najbarziej kompatybilnych

memorando 22.03.2004 01:22

Cytat:

Napisany przez cherrythomas
hmm... no i sprawa wyglada tak, po wielu godzinach prob przypomnialo mi sie, ze mam linuxa not o odpalilem i pod nim wypalilem audio cd i objawy na wiezy takie same a disck man oczywiscie i komp odtwarzaja spoko.

wirusa nie mam, mam zainstalowany nav2004 i najnowsze bazy i dopiero co skana robilem, program nero scrackowany dobrze :)

no ale co ciekawe, wczoraj nagralem dziewczynie cd w music match jukebox i mi na wiezy nie odtwarzal a jej an wiezy odtwarza bez problemu wiec chyba dochodze do wniosku ze to wina wiezy bo jednak swoje lata juz ma... no ale moze jeszcze ktos wpadnie na jakis pomysl...

zabezpieczenie antypirackie droższe modele tak mają sid kiedyś o tym wspominal w wypadku sony ale niechce się mi szukać posta

cherrythomas 21.03.2004 21:00

hmm... no i sprawa wyglada tak, po wielu godzinach prob przypomnialo mi sie, ze mam linuxa not o odpalilem i pod nim wypalilem audio cd i objawy na wiezy takie same a disck man oczywiscie i komp odtwarzaja spoko.

wirusa nie mam, mam zainstalowany nav2004 i najnowsze bazy i dopiero co skana robilem, program nero scrackowany dobrze :)

no ale co ciekawe, wczoraj nagralem dziewczynie cd w music match jukebox i mi na wiezy nie odtwarzal a jej an wiezy odtwarza bez problemu wiec chyba dochodze do wniosku ze to wina wiezy bo jednak swoje lata juz ma... no ale moze jeszcze ktos wpadnie na jakis pomysl...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02.