![]() |
no ale dziwne jest np to ze jak w nero dam kopie cd z jakiejs audio oryginalnej to wieza odtwarza bez problemu
|
a ja tez mam teraz taki problem,
nagrywam plytke audio z plikow mp3 i u mnie wszystko gra na kazdym sprzecie, ale u kolegi na starej wierzy lub a starym discmanie non-stop skacze, przerywa... wiec napewno jest to kwestia sprzetu na ktorym to sie odtwarza. zdziwilo mnie jedynie to ze na plycie wypalam cd-text, ale jak odtworze plyte na kompie to nie pokazuje mi nazwy utworow, a wydaje mi sie ze kiedys pokazywalo... |
no ja probowalem na takim i takim dao i jest tak samo...
|
Ja DAO :D
|
a jaka metode nagrywania dokladnie wybierasz, DAO czy DAO/96?
|
To wina niestety wierzy :D. Spróbuj nagrać na za***istych nośniku z malutka prędkością w DAO i zamknij sesje.
|
roznie to bywa... czasami tak, czasami nie, nigdy nie ma reguly....
ostatnio znalazlem na szafie cd ktory nagralem jakis rok temu na tej samej nagrywarce i ona dziala bez problemu... |
A płyty inne czyta palone ?? Na innej nagrywarce ??
|
rozkrecilem... wyczyscilem... i nadal nie dziala...
|
wiec rozkrecaj wierze i ja wyczysc, moze pomoc, ale na pewnonie zaszkodzi
|
jak pisalem wczesniej uzywalem juz wielu nosnikow roznych firm, od najtanszych z gieldy po verbatimy czy Audio CD Philipsa i innych producentow.
muza na kompie jak i w disc manie odtwarza sie bez najmniejszych problemow. |
A muza na kompie się odtwarza ??
|
moze wyczysc soczewke w wierzy, skoro ma juz pare latek, na pewno nie zaszkodzi ;)
no i mam nadziej ze nagrywasz na dobrych plytach - poprobuj na roznych nosnikach, na pewnym soniaczu czytal mi platinium, a nie czytal verbatimow, choc statystycznie verbatimy sa z tych najbarziej kompatybilnych |
Cytat:
|
hmm... no i sprawa wyglada tak, po wielu godzinach prob przypomnialo mi sie, ze mam linuxa not o odpalilem i pod nim wypalilem audio cd i objawy na wiezy takie same a disck man oczywiscie i komp odtwarzaja spoko.
wirusa nie mam, mam zainstalowany nav2004 i najnowsze bazy i dopiero co skana robilem, program nero scrackowany dobrze :) no ale co ciekawe, wczoraj nagralem dziewczynie cd w music match jukebox i mi na wiezy nie odtwarzal a jej an wiezy odtwarza bez problemu wiec chyba dochodze do wniosku ze to wina wiezy bo jednak swoje lata juz ma... no ale moze jeszcze ktos wpadnie na jakis pomysl... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02. |