![]() |
ma ktoś moze profil cvcd pod NTSC?
|
Ilość załączników: 1
Nie wiem czy modyfikowałeś dalsze ustawienia według opisu, więc załącze Ci mój profil lekko zmodyfikowanego CVCD. Osobiście jako dodatkowe ustawienie wybieram w Adwanced ->Souruce aspect ratio: 16:9 625 line PAL oraz Video arrange Method: Full screen (keep aspect ratio)
A nagrywasz to tak jak kolega z góry pisał. "...Nero z tym, ze przy wyborze VCD odznaczalem zgodnosc ze standardem. I juz." nagrałem tak ponad 20 filmów, problem sprawiła mi Pasja ale weszła na płyte 800 MB. :) |
dzieki ale znam ta strone, wlasnie z tamtad sie dowiedzialem ze za pomoca CVCD mozna zmiescic 130 min ma 1 plyci.
Ale to jest nieprawda zrobilem doladnie tak jak tam jest napisane i film ktory trwa prawie 2h zajal mi prawie 1Gb. Co robic aby zmiescic film 1 jednej plycie i zeby jakos byla ok i odtwazal sie na stacjonarnym DVD? |
|
Poeksperymentuj z ustawieniami bitrate. Moze cos pomoze. Jak znajde linka to pewnego poradnika to dam znac.
|
cvcd
Uzywam TMPEG i profil cvcd
i tak przerobilem film niecale 2h i zajelo mi prawie 1Gb dlaczego? |
A jakich profili do TMPGenc uzywaleś? Bo standardowe to sie raczej nie nadaja (mozna je przerobic jak sie wie co i gdzie). Proponuje odwiedzic strone www.kvcd.net i sa tam profile wlasnie do cvcd. Konwertowalem juz filmy o dlugosci 10 min i pieknie sie miescily na 1 plytce. Wypalalem to pozniej Nero z tym, ze przy wyborze VCD odznaczalem zgodnosc ze standardem. I juz.
|
Czasem tak wychodzi że sie nie mieści. Mnie osobiście max czas jaki wszedł na płyte to 1 godz i 54 min, a wielkość pliku też nie zawsze ma znaczenie.
|
Cvcd
Podobno w tym formacie mozna zmiescic 130min na plycie i odtwarz na stacjonarnym dvd!
Tak tez zrobilem TMPEG film ktory przerobilem ma niecale 120min i na plycie napewno sie niezmiesci bo zajal prawie 1GB dlaczego co robic aby sie zmiescilo? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:42. |