Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dlaczego tak zwalnia ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dlaczego-tak-zwalnia-32868/)

Patrix 23.03.2004 11:51

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
To ja się podłącze tutaj z moim pytaniem, czy 14 MB RAMu dla Opery to jest prawidłowy wynik? IE ma 21, więc niby wszystko ok, ale tak się zastanawiałem jak u was to wygląda.

mi iexplore.exe 29mb zjada ;)

memorando 23.03.2004 00:41

ja mialem te objawy jak gpu z radka 9100 się walilo pozatym pomoże ci pewnie wywalenie z katalogu prefetch wszystkkich plików i sprawdź w tskmgr jakie masz dziwne procesy

_Neoo_ 23.03.2004 00:21

To ja się podłącze tutaj z moim pytaniem, czy 14 MB RAMu dla Opery to jest prawidłowy wynik? IE ma 21, więc niby wszystko ok, ale tak się zastanawiałem jak u was to wygląda.

Patrix 22.03.2004 18:19

Bede musiał zone alarm pro wywalić bo vsmon.exe i zlclient.exe zajmują mi 49mb ramu ;)

update:
zainstalowałem darmową wersje zone alarm, i jestem mile zaskoczony,
zajmuje tylko 8mb pamieci :) i ma potrzebne mi funkcje.
Tamta wersja pro to kombajn...

*Vojtas* 22.03.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez Patrix
Przed ostatnim formatem instalowalem soft na inną partycje, teraz z lenistwa instaluje na c w program files, na partycji w wingrozą mam jeszcze 2,80gb miejsca.
Może to przez ten soft ??

Jeżeli 2,8 GB to raczej nie wina pamięci wirtualnej. Z pamięcią wirtualna to jest tak że wingroza zaczyna z niej bardzo intensywnie korzystać w momencie, w którym zaczyna brakować jej ram-u a wtedy komp staje się tak szybki jak szybki jest twardysk. Kumpel zapchał kiedyś partycje systemową to tego stopnia, że dowolnemu programowi przetworzenie dokumentu do drukowania zajmowało kilkanaście minut, (ale u niego na partycji systemowej zostało kilkanaście MB wolnej przestrzeni).

Przyczyn tego, że komp się przycina może być wiele (zawsze można loknąć w menadżera zadań czy któryś proces nie dociąża proca) ale nie jest żadną tajemnicą że winda radzi sobie kiepsko z zarządzaniem pamięcią.

Pozdro. :)

Igloo 22.03.2004 15:28

winzgroza dziwna jest ;D

Patrix 22.03.2004 13:47

dziwne, ja też mam ten problem już jakiś czas...
nawet czasem odtwarzanie muzyki szarpie, gorzej jak sie na raz kilka stron ładuje....
musze się tym zainteresować bo nie mam tak wolnego kompa i wiem jak powinien działać.

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Sprawdz sobie partycje C czy nie jest już za bardzo zapchana softem. Windoza tworzy sobie na niej pamięć wirtualną jeżeli zaczyna brakować jej miejsca to właśnie takie są objawy.
Pozdro :)

Przed ostatnim formatem instalowalem soft na inną partycje, teraz z lenistwa instaluje na c w program files, na partycji w wingrozą mam jeszcze 2,80gb miejsca.
Może to przez ten soft ??

Cytat:

Napisany przez jasut
A dodatkowo proponuję AdAware i sprawdzenie czy nie masz trojanków. (znam to z autopsji :klnie: )

na szczęście nic nie mam...

Ormianin 22.03.2004 12:18

Cytat:

Napisany przez jasut
A dodatkowo proponuję AdAware i sprawdzenie czy nie masz trojanków. (znam to z autopsji :klnie: )

albo wirusa, ktory zajmuje 100% uzycie procesora

jasut 22.03.2004 12:03

Igloo 22.03.2004 12:00

ja bym plik wymiany przeniósł na inny dysk najlepiej pracujący na innym kanale ide.
to gdzieś w właściwościach kompa

*Vojtas* 22.03.2004 10:29

Sprawdz sobie partycje C czy nie jest już za bardzo zapchana softem. Windoza tworzy sobie na niej pamięć wirtualną jeżeli zaczyna brakować jej miejsca to właśnie takie są objawy.

Pozdro :)

shuma02 22.03.2004 07:07

Dlaczego tak zwalnia ??

W ostatnich paru dniach zauwazylem ze komp moj lubi sobie zwolnic az tak bardzo ze myszka przestaje sie plynnie ruszac i skacze z miejsca na miejsce.
Robi sie tak zwlaszcza przy otwieraniu jakis aplikacji, ale np. teraz otwierajac zwykly internet explorer tez mycha skoczyla choc przez sekunde.
Nie mowiac juz o Windows Explorerze gdzie podsumowanie wszystkich filmow wogule unieruchamia myszke...

Mam 3 dyski, 40,80,120 z czego wyszlo mi 5 partycji, wszystkie w NTFS pod XP. Czy to moze byc powodem moich zwolnien ? Komp to XP2400+ z 512 DDR2100. Czy tez pora na kolejny i pierwszy w tym roku format windy ?

dzieki,

shuma02

ps. przesiadlem sie juz Total Commandera gdyz faktycznie jest szybszy, choc ciezko sie bedzie odzwyczaic od windows explorera...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:28.