![]() |
Cytat:
|
ja mialem te objawy jak gpu z radka 9100 się walilo pozatym pomoże ci pewnie wywalenie z katalogu prefetch wszystkkich plików i sprawdź w tskmgr jakie masz dziwne procesy
|
To ja się podłącze tutaj z moim pytaniem, czy 14 MB RAMu dla Opery to jest prawidłowy wynik? IE ma 21, więc niby wszystko ok, ale tak się zastanawiałem jak u was to wygląda.
|
Bede musiał zone alarm pro wywalić bo vsmon.exe i zlclient.exe zajmują mi 49mb ramu ;)
update: zainstalowałem darmową wersje zone alarm, i jestem mile zaskoczony, zajmuje tylko 8mb pamieci :) i ma potrzebne mi funkcje. Tamta wersja pro to kombajn... |
Cytat:
Przyczyn tego, że komp się przycina może być wiele (zawsze można loknąć w menadżera zadań czy któryś proces nie dociąża proca) ale nie jest żadną tajemnicą że winda radzi sobie kiepsko z zarządzaniem pamięcią. Pozdro. :) |
winzgroza dziwna jest ;D
|
dziwne, ja też mam ten problem już jakiś czas...
nawet czasem odtwarzanie muzyki szarpie, gorzej jak sie na raz kilka stron ładuje.... musze się tym zainteresować bo nie mam tak wolnego kompa i wiem jak powinien działać. Cytat:
Może to przez ten soft ?? Cytat:
|
Cytat:
|
A dodatkowo proponuję AdAware i sprawdzenie czy nie masz trojanków. (znam to z autopsji :klnie: )
|
ja bym plik wymiany przeniósł na inny dysk najlepiej pracujący na innym kanale ide.
to gdzieś w właściwościach kompa |
Sprawdz sobie partycje C czy nie jest już za bardzo zapchana softem. Windoza tworzy sobie na niej pamięć wirtualną jeżeli zaczyna brakować jej miejsca to właśnie takie są objawy.
Pozdro :) |
Dlaczego tak zwalnia ??
W ostatnich paru dniach zauwazylem ze komp moj lubi sobie zwolnic az tak bardzo ze myszka przestaje sie plynnie ruszac i skacze z miejsca na miejsce.
Robi sie tak zwlaszcza przy otwieraniu jakis aplikacji, ale np. teraz otwierajac zwykly internet explorer tez mycha skoczyla choc przez sekunde. Nie mowiac juz o Windows Explorerze gdzie podsumowanie wszystkich filmow wogule unieruchamia myszke... Mam 3 dyski, 40,80,120 z czego wyszlo mi 5 partycji, wszystkie w NTFS pod XP. Czy to moze byc powodem moich zwolnien ? Komp to XP2400+ z 512 DDR2100. Czy tez pora na kolejny i pierwszy w tym roku format windy ? dzieki, shuma02 ps. przesiadlem sie juz Total Commandera gdyz faktycznie jest szybszy, choc ciezko sie bedzie odzwyczaic od windows explorera... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:28. |