![]() |
Cytat:
|
Ja mam to samo....
I kupiłem dodatkowy kontroler ide za ok 80PLN no i mogę podłączyć 4 dodatkowe użądzenia
|
Co wybrac? Kontroler czy zewn obudowe?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Silicon Image tez sa ok. Najlepiej poszukaj na allego bo raczej na dzisiejsze czasy nie oplaca sie kupowac nowego. mjq |
Cytat:
Najlepsza plyta pod sloncem z FCPGA :) |
moze ja pomoge ;)
Cytat:
sm - secondary master ps - primary slave Mam jeszcze pytanie, jaki polecilibyscie kontroler, ktory nie chodzil by w konflikt z innymi urzadzeniami? Szczegolnie gdy sa obok siebie SB Live, Sieciowka i Tuner TV... jak do tej pory na w2k z ACPI jest OK, czego nie moglem powiedziec o w98 (tuner powodowal rozne anomalie). Mobo na chipie SIS 748. |
Cytat:
A czemu proponujsz dyski do kontrolera? Czy podlaczene dyskow do kontrolera nie spowolni pracy tych dyskow? |
Ja proponuje tak:
Dyski pod kontroler (pm i sm) Dvd i CDRW do plyty (pm, ps) Dvd-R do plyty (pm) pozdro mjq |
Jednak zdecyduje sie na kontroler.
Teraz pytanie brzmi co do czego podpiac? Np. 2 dyski do IDE1 Cd-rw i dvd-rom do IDE2 A dvd-+rw do kontrolera czy jak? Chodzi mi o takie polaczenie, zeby urzadzenia wspolpracowaly ze soba jak najlepiej. No zeby byly poprostu wydajne! |
ja mam w tym kompie
2x ata 2x sata ale mniejsza z tym nalezy kupic albo kontroler ata 100/133 na pci;u wpinasz sobie w slota i masz + 2x ata. czyli wsumie 8 urzadzen ata. 2 sposob to koncowka taka jak z abita nf7-s czyli bajer pozwalajacy podlaczyc dysk ata do kabla sata, jednak jest to drogie i wedlog mnie lepiej kupic kontroler. Bo wydajniej wychodzi. |
w takim razie zrezygnuj z LitOna cd_rw przeciez to wszystko ma dvd-rw !!!
inaczej tylko kontroler |
Cze
To pewnie z nagrywarki CD tez nie bedziesz chcial zrezygnowac. Tutaj znajduje sie rozwiazanie twojego problemu: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=600 Panowie prosze mnie nie posachac o kryptoreklame ;) pozdro mjq |
Cytat:
|
Cytat:
Ja mam plyte glowna: MSI K7N2 DELTA-L DDR400 AGPX8 NFORCE do AMD. Wiem, ze wszystkiego nie podlacze i musze kupic jakis kontroler, pytanie jaki? Jakis szybki mi chodzi i nie koniecznie musi posiadac RAID. |
poprostu zrezygnuj z tego dvd-rom !!! nie bedzie ci potrzebny
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:59. |