![]() |
jakim programem zamienic wav,itp na mp3???
?
|
CDex, albo Exact Audio Copy (EAC).
Tam masz opcje zmian. Polecam także poczytać artykuły na głównej stronie serwisu www.cdrinfo.pl . Chociażby o EACu - bdb. program. |
Ilość załączników: 1
Lame z nakladka graficzna RazorLame, sa tam gotowe presety (nic nie stoi na przeszkodzie aby samemu je definowac), wiec wszystko idzie gladko ;)
|
ja tez polecam EAC'a
spokojnie mozesz wybierac zewnetrzne kodery, jedynym minusem dla poaczatkujacych to chuba ,multum ustawien. jezeli cos prostszego to moze AudioCatalist? czy jakos tak to sie pisze.... |
Ja polecam CDex 1.50 Final. Według mnie super soft.
|
Cytat:
|
Kolega pytał o WAVE więć EAC wysiada. Polecam CDex 1.51 (jest free) lub Advanced WMA Workshop.
|
Polecam winLAME , koduje i dekoduje (mam starszą wersję z :LAME 3.92, Libsndfile 0.0.27, MAD MPEG Decoder 0.14.2b oraz Ogg Vorbis 1.0 RC3. ), dość prosty w obsludze, ale z przydatnymi opcjami /http://winlame.sourceforge.net/download.php
:) |
Cytat:
Może nazwijmy to tak - EAC jest stworzony do ripowania oraz do zapisywania płyty audio cd właśnie na wavy. CDexem będzie po prostu łatwiej, a też cenie sobie ten program, bo to mój pierwszy riper, który miałem długo :) więc też polecam, ale do zgrywania płyt audio CD naturalnie EAC :) |
Właśnie CDex + gogo i nie ma mocnych :)
|
gogo? :o
nie nie nie nie :cisza: chcecie miec dobra mptrojke to uzywajcie lame'a w wersji 3.90.3 - wersja jak najbardziej polecana przez fachowcow w dziedzinie kompresji, czy jak im tam :) taka tez wersje (razem z Razorem) wyzej umiescilem |
Oczywiście, że jesli mp3 to tylko LAME, (ktora wersja to juz temat na inna dyskusję ;) ) , co do softu dla ktorego LAME będzie pracował : zwazywszy, ze kolega zadajacy pytanie jest raczej początkujacy w temacie - lepszym wyborem bedzie jakaś "nakladka" - razorLAME (Y@nkee_PL) ,ktorej osobiscie nie terstowalem lub ta, ktorą wymienilem wczesniej -winLAME . Owszem, EAC rowniez wydaje mi się teraz malo skoplikowany, ale nie wiem jak sobie poradzi z obslugą ktos, kto nie zna tego super programu.
:) |
Ja tam polecam CDex :spoko:, sam go uzywam ;).
|
dodam tylko co nie bylo wymienione ;) a co uwazam za godne uwagi
Easy CD-DA Extractor Winamp 5 pro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:40. |