![]() |
Nagrywarka pali płyty
Mam nagrywarhę Lite-on 40125s od pewnego czasu zaczęła mi palić płyty. Nie mogę wogóle nagrać dobrze płyty. Nie wiem co się dzieje. Może jakiś problem techniczny. Co robić potrzebuje pilnej pomocy!!! :help: :help:
|
palić płyty? To dobrze, że pali czyli nagrywa.
Tak poważnie podałeś troche za mało danych, co dokładnie się dzieje? Jak powoli siada to znaczy na moje, że laser jest zabrudzony i można go przeczyścić. Przez wyszukiwarke znajdziesz jak tego dokonać, albo jak mówie podaj więcej szczegółów co się dokładnie zaczęło dziać. BTW, jesteś ze Złocieńca? :) To na pewno wiesz gdzie jest Drawsko Pomorskie :) - urodziłem się tam, a przez Złocieniec często przejeżdźam a nad Siecinem spędzałem dużo razy wakacje. Super tereny. Pozdrawiam! |
Wiem, że dobrze jest jak nagrywarka pali płyty, ale ona źle je pali, poprostu są do wyrzucenia. Jak nagrywałem płytę Audio to nagrywało ok. 3-5 sekund a po chwili przestało ją nagrywać i płyta do wyrzucenia. Tak samo jest z innnymi płytami chwile będzie nagrywało, apo chwili przestaje i po płycie. Mam Durona 900, Geforca 2 32 MB, 128 SDRam, windowsa 98. Ps. pozdrowiena dla Ciapka, jestem ze Złocieńca i wiem gdzie leży Drawsko.
|
dobra, ale czym palisz i jaki masz komunikat? czy moze program sie zawiesz czy co tam sie dzieje?
|
Obojętnie jakim programem wypalam płyty to przerywa nagrywanie i płyta żle nagrana. Gdy sprawdzam pojemność płyt każda ma 703 MB pojemności. Ostatnio mi nagrało dobrze płytę CDRW
|
czary mary spojrzenie w szkalna kule...
jaki masz komunikat i od jakiego programu! nikt z fusow tu nie wrozy, daj szanse na wymyslenie jakiegos lekarstwa na przypadlosc Twojego sprzetu |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:36. |