![]() |
zmiana adresu MAC karty sieciowej
witam.
mam problem jak w temacie. chodzi jaki¶ prosty programik pod winde na googlach opisy s± do linuxa a taki m±dry to nie jestem :blee: oczywi¶cie to nie posłuży do jaki¶ działań niezgodnych z netykiet± podł±czyli mi neta w pracy, tylko że musiałem przynie¶ć kartę z domku bo MAC w służbowym pudle nie spodobał się adminom (FE-FF-FF-FF-FF-FF) a zamiana na stałe karty 100mb na PCI na jakiego¶ starego 10mb rzęcha na ISA to mi się nie u¶miecha |
Cytat:
1. Driver - http://komputery.katalogi.pl/topic.a...&topic_id=1425 2. program np. SMAC 3. http://gdl.hopto.org/~gdr/gdrwpl/macspoof.php W windows jest to upierdliwe, w linuchu arp i po krzyku. Jak To się adres adminowi nie podobał? A co tam jest do podobania. Mac taki to IP takie. Powtórzyły się dwie karty w sieci? No to niech admin się martwi za to mu płac± by siec działała. Z ta star± karta mog± byc problemy. P.S. tak na marginesie to sieciówkę za 30 zyle kupisz. Niech admin idzie z tob± żeby sobie MAC adres wybrać mógł :spoko: :zeby: |
Popieram przedmówcę - nowa sieciówka to niewielki wydatek zwłaszcza dla firmy
|
program SMAC dziala, sprawdzalem :D
jak chcesz to moge ci podeslac. (1,9MB) |
to ja poproszę. :zeby:
mail w podpisie Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
you have got a massage. |
edwardo co z wysyłk±? bo jak dot±d pusto w skrzynce. tylko wy¶lij jako zip lub rar bo nasi admini dali bana na pliki exe :( bo będe zasysał przez stronę www bo dzięki siłowemu stawieniu kilku parametrów zewnętrzny mail też nie działa
|
hmm... wyslalem kolo 11 jako *.zip, dziwne ze jeszcze nie doszlo.
a masz moze e-donkeya? albo overnet? link do pliczku: ed2k://|file|smac_1.1.zip|1973634|2ea62a321b4b831884bc632 7a727761a|">smac_1.1.zip PS. da sie wlczyc kody html? |
WIELKIE DZIĘKI o wspaniały Edwardo :). Doszło. W weekend poszaleje z tym rzęcholcem i zdam raport :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:41. |