![]() |
aby zamknac dyskusje goraco polecam zapoznanie sie z FAQ grupy pl.misc.telefonia.gsm a konkretnie z TYM punktem. powinno rozwiac to wszystkie watpliwosc
|
ja bym nie liczyl na tego typu programy - opeatorzy na pewno sa wyczuleni i pojawienie sie chocby mozliwosci stworzenia takiego softu wymusi zmiane algorytmu generowania numerkot i kupa
po drugie to tak samo jak z biletami i gapowiczami - im wieksza mozliwosc oszustwa tym wyzsze ceny, wiec jak, chcecie miec wyzsze ceny polaczen? po trzecie - jak ktos napisze taki soft to albo zachowa go dla siebie (to chyba z oczywistych powodow) albo wysle go do operatora - zeby pokazac slabosc systemu, udostepnienie go w necie mija sie z celem (patrz punkt pierwszy) btw: simplusa tez mozna ladowac w bankomatach i dodatkowo przez mtransfer |
era tak tak po 3 nieudanych proboach blokuje kolejne mozliwosci wpsiywania kodu. trzeba zadzwonic do BOA i podac im numer uzupelniajacy, oni go wklepuja i automatycznie odblokowywuja mozliwosc wpisywania kolejnych numerow.
tak bylo przynajmniej 4 miesiace temu. nie wiem jak teraz ale nie sadze zeby sie zmienilo. |
Cytat:
a jak zblokuje, to jak potem uzupelniac karte? z bankomatu mozna chyba tylko pop'a |
z tymi 3 razami cos mi sie kiedys obilo o uszy, widocznie jest to informacja nieprawdziwa za co przepraszam, ale temu bym zaufal...
|
Ja też się w plusie bawię i nigdy mi się nie udało ale co tam :) nic nie blokuje
|
W idei jakoś się bawie w kody ;P i jakoś jeszcze moge doładowaywać :rotfl:
|
Cytat:
|
Cytat:
jak zablokuja to kupi sie nowe starter, a ile wygenerujesz sobie tych kart to twoje :) |
Podobnao tak ale nie potwierdzam i podobno każdy z operatorów ma "historię" wprowadzanych kodów wiec jak ktoś normalnie kupi kartę i bedzie miał błąd przy doładowywaniu konta .... i zadzwoni do BOA.... i tak mu powiedzą, że taki numerek był juz wprowadzany .... i poprosi o numer seryjny .... i wywnioskuje, że ten pierwszy numerek był generowany za pomoca programu ....i zablokuje karte tej pierwszej osobie.....
|
Programy były ale nie działały
a czy są jakieś nowe to nie wiem może coś wyszło |
Doładowanie konta pre-paid
Podobno istnieja programy do generowania kodow w systemie pre-paid.
Pytanie czy jest to mozliwe i jak tak czy istnieja jakies sensowne programy ktorymi mozna to zrobis. Z gory dzieki za info. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:03. |