![]() |
ATIP - problem z prędkością
Czy da się jakoś zmienić sposób odczytywania ATIP przez nagrywarkę . Po to aby płytki które nominalnie mają 56x nagrać z prędkością przynajmniej 32x , podczas gdy nagrywarka wykrywa je jako 16x (we wszystkich programach do nagrywania , to nie problem z UDMA).
Na innych nagrywarkach te płyty są nagrywane normalnie 32x a nawet 40 x . Nagrywarka inne płyty wykrywa jako szybsze , żeby nie było podejrzeń że wszystkie widzi jako 16x , Teax CDRW 48x W548E Może nowszy BIOS ? BO ja takiego nie znalazłem . |
Mam to samo
Mam dokładnie taką samą nagrywarkę i ten sam problem. Czy ktoś wie co mozna z tym zrobić?
|
Panowie z cdrinfo.pl robili chyba testy nadpalania płyt , więc jakoś to musieli robić .
|
taaaa.... napewno upgrade biosu moglby pomoc
ale trzeba pamietac, ze do TEACow trzeba je wgrywac w takiej kolejnosci jak sie pojawialy i nie mozna po drodze zadnego opuscic, no ale jest problem, nie ma nigdzie biosu do tego modelu :ysz: ale z pomoca moze przyjsc bios od ASUSa CRW4816A (to te same napedy), jesli chcesz pobawic to zapraszam >> tutaj << |
Próbowałem załadować bios od Asusa, ale się nie udało. Program flashujący od Asusa odmawia wykonania takiej operacji.
|
Cytat:
To nie tyczy się TEAC :P tylko innej firmy na T tylko juz nie pamiętam jakiej ;) |
Historia z biosami dotyczyla wlasnie Teaca, a dokladnie chyba tylko modelu CD-W524E. Fabrycznie mialy one wersje firmware 1.0A i 1.0B, potem wyszly nowe z ktorych 1.0D dodawal obsluge Mount Rainier. Wazne bylo tylko zeby aktualizujac fabryczny (tylko i wylacznie!) firmware najpierw przejsc przez wersje 1.0C co bylo wszedzie zaznaczane jako bardzo wazne, kolejnosc nastepnych aktualizacji juz nie miala znaczenia.
Ci ktorzy najpierw zadzialali a potem pomysleli sie przejechali, nie wiem czy da sie taka zle upgradowana nagrywarke przywrocic do zycia. Nie ma tez mozliwosci popelnienia tego bledu wracajac do starszych wersji biosu, bo Teac nigdy nigdzie (chyba) nie udostepnil biosow fabrycznych ani nikt (tez chyba) nie potrafi wydobyc biosu z Teaca, wiec zonglerka w dowolna strone pomiedzy 1.0C a nastepnymi juz niczym nie grozi. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:46. |