![]() |
Prędkość nagrywarkia a prędkość nominowana płytki
Może już to było wałkowane,ale nie mogłem znaleść nic na ten temat a system wyszukiwania na forum jest trochę dziwny.
Ale do rzeczy. Problem jak w temacie. Mam nagrywarke która wypala CDRW razy 4 i dzis kupiłem dwie płytki cdrw i kompletnie nie zerkłem na to co na nich pisze. Próbuję cos nagrać i Nero pokazuje mi jakies głupoty (prędkość max. 2 i zaraz po rozpoczęciu proces się wygrzmaca) i najwyraźniej nie radzi sobie z taka płytą. Patrze na płytę i pisze na niej predkość 8x- 10x no to chyba w tym problem. Choć na chłopski rozum biorąc. Jeżeli może nagrywac szybciej to czemu nie może wolniej? Wszelkie konstruktywne uwagi mile widziane. Pozdrawiam. |
plyta RW z indeksem 8x-10x to plyta HighSpeed, a takie (jak i jeszcze szybsze, czyli UltraSpeed) po prostu nie sa kompatybilne z nagrywarkami ktore pala RW maxymalnie 4x
tak samo nagrywarka z mozliwoscia wypalania plyt RW HS nie da sobie rady z plyta US |
ja też się tak naciąłem nie patrząc na speed płyty na okładce...
kupiłem US zamiast HS.... na szczęście mam 2 nagrywarki i do jednej z nich pasuje... :jupi: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09. |