![]() |
Czy HP 12X8X32 9510i posiada DAO-RAW i burnproof?
Czy wiadomo coś na temat czy HP 12X8X32 9510i posiada
DAO-RAW i burnproof ???? |
Cytat:
Wlasciwie bazuje na swoich domyslach - tzn. wogole nie jestem pewny. Ale z burnproffem to jestem prawie pewnien ze nie ma. |
HP 12X8X32 9510i na 100% nie ma burnproofa, ponieważ HP uważa że nie ma potrzeby "wkładania" w nagrywarkę tej usługi...
nawet najnowszy produkt firmy HP 9710i nie ma burnproofa, ale ma za to aż 8 MB bufor |
I co to za nowość któraś z najnowszych Yamah ma też 8 MB bufora a mimo tego zamontowali w niej system podobny w działaniu do Burn Profa
|
powiedz to bossom HP
|
Czy aby napewno nie ma potrzeby usługi BURN PROOF w HP przy buforze 4MB?
Czy przy takim buforze często będzie występowało jego opróżnianie (jeżeli tak to co ile?)?? |
Cytat:
Moze byc co ),0005 sekundy a mozesz nigdy tego bledu nie zobaczyc (gdybym raz na cd-rw nie puscil defraga to bym nie znal tego bledu :) To zalezy przedewszystkiem od dysku i proca i ramu, ale dla p2 400, 5400 rpm segate i 64 ramu to styka. Pozdro. Gazor |
Wiecie co probowalem uwalic plytke na teacu 512eb bufor cos kolo 2,7mB pod Nero bez burnprofa mam 700mhz+256mB dysk ataIII 20gB win2000 nagrywalem 15000 plikow z 4 partycji i przy wlaczonym defragu, przegladaniu netu intensywnie, sciaganiu z netu okolo 20k/s i niestety nie udalo mi sie to, wiec wniosek jest jeden przy 8MB buforu i dobrym kompie jest to prawie niemozliwe
|
Cytat:
Moze jestem niedowiarkiem, ale nie dam na to wiary.... Przy samym defragu by go wyje.alo, a jeszcze net i wogole.... Alre moze mozliewe (jesli bufor na dysku wynioslby np. 400 mb i byloby 100 ramu ustawione to moze by poszlo. A na mojej konfiguracji (cholera wie czemu) p2 400, jakis segate 5400 ata33, gigabayte 6bxc, 192 ram, primary master twardy, slawe prim cd-rom, slave nagrywara gdy nagrywam cklonem i wloze plytke do napedu wywala komunikat medium error cs tam. Myslalem ze ch=odzi o zle podpiecie do kanalow ale jak wlacze internetexplorera i moj komputer to taki sam blad wiec (moze i masz duzo lepszy komp) ty wlaczyles tyle rzeczy i nie wywalilo ? Fakt, na nerze jest trudniej wywalic ale po wlaczeniu defraga zawsze zrombana. Ale kto wie moze u ciebie sie go nie da wywalic ... (moze zapomniales wylanczyc burnproffa ?) \Pozdro. Gazor P.SD. Czy w nerze jest opcja wylaczania burnprofa ? ja nie mam burna wiec nie wiem, ale chodzi o to czy da sie wylanczyc (bo 512 eb ma) |
Dokladnie to bylo 16160 plikow w 405 katalogach predkosc nagrywania x10, na cdrw oczywiscie jakby nie bylo 3z droga nie chodzi bufor ramu domyslny, bez burnprofa(jest mozliwosc wylaczania w nero), bufor nagrywarki 2976kB
sam nie wierzylem. Wczesniej mialem LG 8080 ale tamta x4 mi sie wywalala przy takiej ilosci plikow i defragu chociaz miala bufor 4mB byc moze to zalezy od nagrywarki To wszystko sprawdzilem jeszcze raz i na 100% wylaczylem burnprofa, (z burnprofem widac jak spada bufor na chwilke zwalnia lub zatrzymuje i od nowa) wywalilo mi dopiero gdy zmniejszylem bufor ramu do 5mB jak nie wierzysz i mieszkasz w Tarnowie to wpadnij. Pozdrowienia. |
O kur... jeżeli faktycznie tak jest... gratulacje.
BTW: Nagrywałem ostatnio mnóstwo małych pliczków na HP 8200 (mogę się mylić co do numeru - bo nie jest moja) z EasyCD Creatora (nie śmiać się, to też nie moje) - w ogóle to nie mój komputer :) I nagrało się dopiero jak zszedłem z prędkością do 1x (nie śmiać się, kur..) ale wcześniej otrzymałem 3 podstawki pod szklankę (8x, 4x, 2x...) - nie puszczłem symulacji, bo nie wierzyłem, że nie pójdzie - to wcale nie był słaby sprzęt (z wyjątkiem nagrywarki). Podsumowując - bywa różnie. Pozdro. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:49. |