Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn 812S i kiepskie płyty (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-812s-kiepskie-plyty-32976/)

pawelblu 31.03.2004 18:37

Cytat:

Napisany przez LWN
...Natomiast Hawki-R pali 10/10 bez błędow.Odzyt w kompie i w stacjonarnym Philipsie 737 bezproblemowy.
PS.Esperanzy -RW wogóle nie toleruje a +RW jak czasem.
Pozdrawiam.LWN

Bo Hawki sa z 2 fabryk - od Mitsubishi to to samo co Verbatim i od AN czyli najwiekszy syf. Chyba wiem ktore trafiles ... Ja trafilem raz Mitsubishi, ale teraz mam AN :(

wiesmus 31.03.2004 13:55

platinum

Plytki nalezy sprawdzic przed nagraniem w jakims info progsie
czesto napisy mowia, ze jest 52x itp a prawda jest taka, ze 32 lub mniej

LWN 31.03.2004 00:00

LiteOn i Esperanza

Wydaje się,że Liteon źle znosi esperanze DVD+R. Mam 852S i zachowuje się podobnie tzn.partaczy średnio co drugą bez wyraźnych powodów /a może i są, ale jakie ?/ Natomiast Hawki-R pali 10/10 bez błędow.Odzyt w kompie i w stacjonarnym Philipsie 737 bezproblemowy.
PS.Esperanzy -RW wogóle nie toleruje a +RW jak czasem.
Pozdrawiam.LWN

SKY 30.03.2004 22:26

Moim zdaniem płytki CDR są juz dopracowane i tylko czasami zdażają się z nimi problemy. Natomiast DVD+-R to juz inna bajka. Dużo czasu upłynie zanim osiągną poziom CDR. No i to mnie boli, że trzeba kupować tylko markowe płyty. Są dosyć drogie.
Wszystki tańsze płytki DVD raz palą sie ok a juz te z innej partii są do bani. Mimo tego , że niby ta sama firma.

kopar 28.03.2004 16:41

moze mialem peha z platinumkami nie wiem... a jak testy na kprobe ?? napisze cos wiecej pozniej...

pawelblu 28.03.2004 16:28

Cytat:

Napisany przez kopar
w gwoli wyjaśnień była któregoś miesiąca afera z nośnikami zgiełdy na WGE... nie pamiętam szczegółów ale była jakaś akcja z lewymi nośnikami i tyle...

pozdrawiam...

O to ciekawe bo na WGE sa normalne sklepy (sam pracuje w sklepie z WGE) i to samo tyczy sie CGK, choc IMO na tej drugiej jest juz mniej legalnie ;) (ale tez nie sa to jakies lewizny).

waska0 28.03.2004 16:16

na esperanzach nagralem bez problemu w locie ale tylko 24 razy /takowe posiadalem/platinum 40x rowniez poprawnie.moje zdanie na temat esperanz jest negatywne uwazam je za badziewia/a wszczgolnosci cdrw hi-speed/

kopar 28.03.2004 15:45

w gwoli wyjaśnień była któregoś miesiąca afera z nośnikami zgiełdy na WGE... nie pamiętam szczegółów ale była jakaś akcja z lewymi nośnikami i tyle...

pozdrawiam...

pawelblu 28.03.2004 15:32

Cytat:

Napisany przez kopar
byłbym ci bardzo wdzięczny, z tymże może byćsprawa typu : płyty z giełdy :) u mnie ale sprawdź... u mnie platinumy padają... a esperanze dvd miałem z tego gorszego wypustu :)

No to co ze plyty z gieldy ???
One sa z tej samej hurtowni co te ze sklepu :)

kopar 28.03.2004 13:21

byłbym ci bardzo wdzięczny, z tymże może byćsprawa typu : płyty z giełdy :) u mnie ale sprawdź... u mnie platinumy padają... a esperanze dvd miałem z tego gorszego wypustu :)

waska0 28.03.2004 12:20

posiadam 812s u mnie lepsze plyty pala sie bez zarzutu.zrobie dzisiaj probe na platinum i esperanzi x40 dam ci znac.

kopar 26.03.2004 19:23

no właśnie chłopaki wypaliłem dzisiaj kolejne 2 verbki (1 cd i 1 dvd) i wszystko cacy, ale sprawa jest chyba taka:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32930

w sumie to ok, bo i tam po tym wszystkim co się naczytałem o esperanzach i innych dvdkach mam olbrzymie opory by wypalać na czymś innym niż verbatim, tdk etc.

Jabson 26.03.2004 18:04

Co do esperanz... shit shit i jeszcze taz shit, tak samo DVD jak i CD. Platinki ok, ale ogolnie nigdy sie nie sugruj tym co jest napisane ca CD/DVD jesli chodzi o predkosc ani tym na co program do nagrywania pozwala. Wiele plyt ma 48x, 52x, a na prawde juz po przekroczeniu 24x sie wywalaja. Tylko plytki z gornej polki trzymaja paramtery. Polecam wypalac CD z 24x a DVD 4x, lub 2x te najtansze (<ale to moje zdanie)

pozdro!

kopar 25.03.2004 01:42

więc

Może ktoś wie w takim razie czemu tak się dzieje, zaznaczam, że palę je z maksymalną prędkością - 40x, a teraz próbowałem wypalić ostatniego platinuma z 16x i jest spoko, wypalił się legancko, weryfikacja bez zarzutu... ludzie może wiecie co jest grane, pozatym myDVD pokazuje mi maxa z 48x w cdr mimo że nominalana wartość = 48x może to przez force aspi)
verbatimów wypaliłem kilka i jest ok, dvd esperanze średnio pół na pół (ale jak każdy wie jest to pewien chłam w dziedzinie dvdrek, jutro zakupię trochę nowych płytek z "górnej półki" i zobaczę, może ktoś ma liteona 812S i wie coś na ten temat... pomocy. próbowałem jużwiele... nie powtarzając zapraszam na przejrzenie mojego topiku z w dziale cd...

czopochrup 24.03.2004 21:17

to nie jest normalne bo platinumki CD pla sie bez zarzutu u mnie mialem samsunga 8 8 32 mam 52 32 52 i mam toshibe 16 10 iles tam :P i sie pala bez zarzutu a ihc uzywam bo sa dobre ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57.