![]() |
Nagrywanie z bardzo niskimi prędkościami
Szybkie pytanko: jak zmusić nagrywarkę do nagrywania z prędkością np. 2x, jeśli najniższa prędkość jaką obsługuje to 4x? Najlepiej żeby był sposób na nagrywanie takie w Nero, bo to dla kumpla, a on się średnio zna, ale jeśli nie da się inaczej to zapodajcie jakimiś programikami etc. :)
|
Nie da sie, nawet jeśli programem "zmusisz" do nagrywania 2x, to płyta i tak bedzie się paliła najniższą możliwą prędkością czyli w tym wypadku 4x.
pzdr |
A po co chce Twój kumpel nagrywać z prędkością 2x? Bardzo mnie to interesuje.
|
1 mozliwosc > dla zabicia czasu - malo prawdopodobne :D
2 mozliwosc > mysli, ze im wolnie tym lepiej - a wiadomo, ze to jest bledne myslenie, a do tego - cytuje - on sie srednio zna :mruga: szkoda czasu na takie kombinowanie :) no i niech ten kumpel moze powie do czego mu taki zabieg, w ten sposob moze bedziemy mogli mu bardziej pomoc ;) |
Cytat:
|
Kumpel chce nagrywać płytki na PSX i AudioCD, a że obie maszyny są stare to nie chcą czytać płytek 4x a jak już czytają to bardzo krótko i później przestają. I to tyle :).
|
Nagrywanie na płytach dzisiejszych z prędkościami mniejszymi niż 8x objawia się bardzo dużą ilością błedów C1.
|
ja tam nagrywam Audio x8-x16 i nie mam mowy żeby w działającym czytniku (wieży audio itd) gdzieś się nie uruchomiła....
[jakość przy takiej prędkości nagrywania tez jest znośna] co do płyt na PSX to też x16-x32 i nie ma bata (muszą chodzić) [niezależnie od wybranej nagrywarki: Jaram na :spoko: LGx16 i LGx52] |
Ja zapaliłem kiedyś AUDIO na 52x, ale widocznie Smart-Burn zadziałał ;) i zadziałało w wierzy :jupi:
|
Cytat:
Najszybciej jest poznać po czasie wypalania płyty. Np. nastawiasz na 52x a płyta została nagrana w 3,5 minuty. Należy jeszcze odróżnić, że prędkośc została zmniejszona poprzez tą funkcja, a nie nośnik został mulony i dlatego wydłużył się czas. |
Poszedł na starym sprzęcie. Zapewne nagrania z 52x nieodczytałby :).
Poszło pewnie 24x :) Płytka DATEX :P |
Piterniel, czy ty wiesz w ogole na czym polega dzialanie Smart-Burna ???
Bo po tym jak piszesz wnioskuje ze nie za bardzo :ysz: |
Cytat:
|
Zawsze to robi na tych płytach. W alcoholu jak nagrywam obraz to widze :) i 9/10 przypadków zmniejsza do 24 ;).
Y@nkee_PL wiem co to jest Smart-Burn ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:47. |