![]() |
nie chwale sie ale posiadam płytke akoss z 2002 raku żadna dluzej u mnie nie wytrzymała a DVD x2 na której jest METAL GEAR SOLD 2 SUNSTANCE
|
moja nagrana 29 August 1997
CIS technology SORYAMA - juz z mozliwoscia jak na tamte czasy x4 i 700Mb jasno niebieska - a raczej zielonkawa od spodu :) |
Ale ale, panowie, Wy tu się nie przechwalajcie, tylko testy zapodajcie! :P
:D |
Mam Phillipsa złotego z czerwonymi napisami z 95 lub 96 roku.
Oprócz tego kilkanaście nonemów z lat 98-99 z muzyką, które działają do dzisiaj. Według mnie najważniejsze jest dobre obchodzenie się z płytą. |
Verbatim data life plus bardzo ciemny niebieski spód koszt 10 zł z góry taka biaława z roku 98 albo 99 ;)
|
BASF od 99 roku wypalana jeszcze na Yamaha z predkoscia 4x (nagrywanie trwalo 20 min) a dane to MP3
|
TDK 650 MB. Ciemna zielen do gry, ciemny blekit od spodu. Rocznik bodajze 1997...
|
znalazłem tego PHILIPS'a którego posiadam (96r :zeby: )
w bazie CDRinfo.pl link: http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=1126145955 chyba nikt nie ma starszej płyty więc PHILIPS górą :spoko: PS przypomniało mi się także że mam taką zabawkę z 97r RICOH: http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=1126152632 |
Moja najstarsza płyta to Verbatim DataLifePlus 650MB - od spodu ciemnoniebieska kupiłem ją w 1998 roku, po dziś dzien nie ma ani jednej ryski i można ciągle z niej kopiować dane bez problemu w przciwieństwoe do Esperanz te wysiadły po 6 miesiącach
|
... dla mnie kultowa płyta to Kodak-Gold x2 z 1998, mam 2 sztuki, nawet nie wiem na jakiej nagrywarce nagrane, same zielone kwadraciki w Nero cd-speed :spoko:
|
Verbatim DataLifePlus 650MB - od spodu ciemnoniebieska z lekkim zielonkawym połyskiem, ponad 7 lat, nadal dobra (najstarsza moja cdr).
Samsung 650MB CDR-74S nagrana 22 listopada 1997 Sony CDQ-74BN nagrana 4 grudnia 1997 Memorex, BASF ceramguard, TDK, Imation, Acer, Philips (wszystkie 650MB 1-4x) - około 5-6 lat, wszystkie są dobre. 10x platinium 700MB - żadna nie przeżyła roku !!! Nigdy więcej. |
Nashua 650mb i esperanze tez 650mb maja juz ok 4 lata mozno porysowane ale nadal na chodzie.
|
Cytat:
PHILIPS vs MITSUI GOLD czy jakaś płytka dołączy jeszcze do zawodów ?? a może nawet załatwi leaderów ?? czekamy ... |
Cytat:
ja tego nie nagrywałem ...qumpel jako jedyny na osiedlu miał nagrywarkę to nagrywał... Nagrywana była w 96r. na płytcie są gry NHL96, KickOFF 96,Fifa 96 i inne jakieś stare gry i programy wtedy to były nowości ...:) |
Ja mam Esperanze z czarnym spodem 24x ma okolo 4 lata nagrana jescze na starym kompie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:20. |