Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   OverBurn (https://forum.cdrinfo.pl/f2/overburn-3310/)

Mareque 08.08.2001 15:09

Cze!
Ja również używam Nero i odkąd pojawiły się wersje 5.x.x.x nie doświadczyłem problemów z overburnem. Mam spawarkę LG 8080 - mój rejord to 720MB na zielonej Esperanzy 702 MB. A'propos DAO i No Multisession: Nero zawsze pyta czy właczyć DAO jeśli nie mam miejsca na więcej sesji i pyta też, czy chcesz wypalić płytkę z overburn'em jeśli dane zajmują więcej, niż pozawala nomimalna pojemność płytki. Moje Nero 5.5.1.8 ma ustawione overburn na 90 minut i pali na wszystkim, nawet na tekturze i blasze falistej ;) , a co dopiero na Samsungach.

MaciejT 08.08.2001 12:02

Ja wypalałem ostatnio film DivX który miał 717MB na zwykłej płycie 702MB.
Jeszcze dodam tylko, że to na HP8100 która nie ma overburningu.

Pozdrawiam

black.devil 08.08.2001 09:30

Cytat:

kingi (10-07-2001 19:38):
Witam.
Mam takie skromne pytanie. Chciałbym wypalić 704Mb danych (film) na płytce 80 min. Samsung.
Zaznaczyłem w opcjach Nero (5.5.x.x) zezwolenie na overburning. Jako czas wpisałem 99 min. No i program nie ma ochoty wypalać tego filmu. Co może być przyczyną? Może jest tych danych jednak za durzo, z może płytka jest licha? Za odpowiedź z góry pięknie dziękuję.
Pozdrawiam.
A czasem nie zaznaczyłeś opcji 'start multisession disk' bo jeśli tak to musi być 'no multisession' i 'disk at once' (ten drugi z zakładki 'Zapis CD') inaczej z overburna nici...

Jerry 07.08.2001 23:57

zapomniałeś dokończyć.

......... a wtedy wyłanczasz kompa. Następnie go załącz a płytke mozesz powiesic sobie na lusterku w samochodzie chyba ze wisi ci tam już ze 12 innych to daj dzieciom na podwórku do zabawy. Czyż nie? ;p

gAzZzZoR 10.07.2001 22:47

Cytat:

kingi (10-07-2001 19:38):
Witam.
Mam takie skromne pytanie. Chciałbym wypalić 704Mb danych (film) na płytce 80 min. Samsung.
Zaznaczyłem w opcjach Nero (5.5.x.x) zezwolenie na overburning. Jako czas wpisałem 99 min. No i program nie ma ochoty wypalać tego filmu. Co może być przyczyną? Może jest tych danych jednak za durzo, z może płytka jest licha? Za odpowiedź z góry pięknie dziękuję.
Pozdrawiam.
Nie wiem jak samsung obsluguje overbyrn (czy wogole obsluguje), ale jesli tak to ustaw w nero nie 99 ale 81 minut. To powinno wystarczyc (dla pewnosci wpisz 81,5 , lub 82)

Plytka powinna wytrzymac, nie wiem jak nagrywarka. Przy ostatnich sekundach trzymaj palec na wylaczniku bo moze zaczac zgrzytac a wtedy wylanczasz kompa :)

Pozdro. Gazopr

kingi 10.07.2001 19:38

OverBurn

Witam.
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:47.