Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Defragmentacja dysku (https://forum.cdrinfo.pl/f5/defragmentacja-dysku-33135/)

nacuna 29.03.2004 00:18

Defragmentacja dysku

Jaki jest najlepszy program do defragmentacji dysku?
Jakiego programu uzywacie?

T@dek 29.03.2004 01:20

Wszystko zależy od tego jakiego systemu używasz ?
Ja obecnie jadę na Perfekt Disk v6.0.29 jest on dla NTFS i muszę powiedzieć że jest on jednym z lepszych (górna półka) w swojej klasie - defragmentuje szybko i dokładnie ;)

A dla FAT32 to myślę że najlepszy jest Speed Disk ze stajni Nortona Utilities bo potrafi przenieść plik wymiany (SWAP) na początek dysku, i oto chodzi w defragmentacji - głównie o szybkość kompa :D

Ziele 29.03.2004 01:26

Ja używam o&o defrag pro dla ntfs. Perfect disk też jest niezły

T@dek 29.03.2004 02:05

Miałem kiedyś o&o defrag pro i denerwowało mie w nim długość działania (stasznie sie ślimaczy) i dlatego się przesiadłem na Perfekt Disk, głównie chodziło mi o szybkość defragmentacji, bo pod względem dokładności są one porównywalne ;) :P

nacuna 29.03.2004 03:36

Dodam, ze mam Windows 2000 Prof i FAT32!
Ja zauwazylem, ze jak defragmentuje dysk za pomoca O&O Defrag 6 Prof to on sie laczy z netem czy cos takiego. Tez tak jest u was? Mam zainstalowanego ZoneAlarm i widze ze podczas defragmentacji ZA sie swieci - oczywiscie nic nie robie i nic nie sciagam. A jak wylacze neta to program nie chce mi dzialac. Co jest?

nacuna 29.03.2004 03:39

Cytat:

Napisany przez T@dek
Miałem kiedyś o&o defrag pro i denerwowało mie w nim długość działania (stasznie sie ślimaczy) i dlatego się przesiadłem na Perfekt Disk, głównie chodziło mi o szybkość defragmentacji, bo pod względem dokładności są one porównywalne ;) :P

A moglbys mi podac linka do strony tego Perfekt Disk'a?

Maciej 29.03.2004 08:39

Posiadam Perfect Disk Workstation v.6.0.26 Retail ...czy są jakieś inne wersje niź WorkStation i czym one się różnią ...?

Zetoxa 29.03.2004 10:38

Diskeeper 8.0 też pięknie defragmentuje, szczególnie szybko pod NTFS.

Piterniel 29.03.2004 13:09

O&O i P.D :spoko:

nacuna 29.03.2004 23:48

Cytat:

Napisany przez T@dek

Skad wiesz, ze pod wzgledem dokladnosci sa porownywalne?
Mysle, ze O&O jest lepszy od Perfect Disku zatem jest wolniejszy!

barraqda 30.03.2004 00:01

a na jakiej podstawie tak sadzisz ??
kurde przseciez jeden moze miec dobrze napisany kod zrodlowy i szybciej chodzi a drugi nie.

to tak jak by porownywac malucha i mercedesa na podstawie tego ze jeden jest wolniejszy :> a oba przejada taka sama trase.

dopoki sie nie sprawdzi ciezko oceniac.

dzis zrobilem sobie defragmentacje Perfect Diskiem jakichs 150 gb i powiem ze troche to trwalo.

po drugie predkosc defragmentacji zalezy jeszcze od wolnego miejsca na dysku.

nacuna 30.03.2004 00:28

Cytat:

Napisany przez barraqda
a na jakiej podstawie tak sadzisz ??
kurde przseciez jeden moze miec dobrze napisany kod zrodlowy i szybciej chodzi a drugi nie.

W sumie tylko sie domyslam.
Co do predkosci defrag to masz racje, bardzo duzo zalezy od dostepnego miesjca.
A ty jakiego uzywasz defragmentatora dysku (ow)?

barraqda 30.03.2004 00:58

dzis zapuscilem Perfect Disk.
bo normalnie to uzywam formatow ;)

dawno temu uzywalem nortona ale ten program to jest killer komputerow na 1700+ kreconym i 1 gb ramu robi taka sieke ze sie pracowac nie da.

esem 30.03.2004 22:01

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
Diskeeper 8.0 też pięknie defragmentuje, szczególnie szybko pod NTFS.

Potwierdzam! 8)

nacuna 30.03.2004 22:11

A ktory szybko i DOBRZE defragmentuje? Wg mnie O&O za wolno defragmentuje. Z kolei Diskeeper szybko defragmentuje, ale nie wiem jak tam wyniki jego defragmentacji.
A wy co o tym sadzicie?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:31.