![]() |
booktype
Co to jest booktype. Nieznam się zabardzo dopiero mam zamiar kupić nagrywarkę . Nagrywarka musi to obsługiwać ?
|
Na górze jest gzyms, a na gzymsie klawisz. Na nim napisane jest "Szukaj". No to poszukaj i poczytaj, i juz będziesz się znał bardziej niż niezabardzo.
Brenda |
boze jzu chya z 5 razy widalem ten topic... loOl SZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE !!!
|
Pisze dlatego że bardzo wolno działa mi internet i zanim wejde pzrejze to wszystko to upłynie duzo czsu , dlatego jakby ktoś był tak uprzejmy i mi eytłumaczył to byłbym wdzieczny . Z góry dzieki !!!
|
w skrócie-- jest to progamik który zmienia owy book type płyty dvd+r/rw w taki sposob ze odtwarzacz "myśli" sobie że jest to płyta tłoczona a nie nagrywana wiec bedzie bez problemu odczytana na starszych odtwarzaczach dvd
|
ha ha i jest wersja do 451S ktora dziala :)
|
Czy ten booktype jest tak bardzo ważny , jeśli np kupie Pioniera , Neca ... to nagram je bez booktype to będą działały płytki na wszystkich stacjonarnych odtwarzaczach . Bo Liteona wiele osob jednak nie poleca . A myśle nad zakupen DVD i nie wiem co zrobić . Bardzo proszę o wytłumaczenie mi tego .
|
czy tak naprawde ciężko jest wpisać w wyszukiwarce booktype ?
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...70&postcount=4 |
Nie no jasne nowsze odtwarzacze stacjonarne radza sobie z DVD-R DVD+R czy RW przynajmniej moj Pioneer 454 je czyta a wierz mi nawet niektorych tloczonych nie chce :). Co do BookType to nie wiem czy pojdzie z inna nagrywarka niz LieOn A napewno nie BookType specjalnie dla Litka.
BookType jest konieczne albo proponowane gdy ktos ma starszy stacjonar wtedy bez tego moze miec problem. Ja mam Litka 451S z biosem GSB7 i jestem bardzo zadowolony :) moze nawet wiecej. Problematyczne sa nosniki i to bardzo :( |
Więck jaka polecacie nagrywarke DVD i jaki model ?
|
Moze lepiej jakie plyty do nagrywania ale na ten temat musisz sobie sam wyrobic opinie metoda prob i bledow :) Zawsze mozesz kupowac drozsze nosniki :) wieksza pewnosc ale 10 zeta za plytke to duzo zwlaszcza ze tlok nie orginalny kosztuje nie wiele wiecej :( Ibedzie chodzil na wieki wiekow.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:08. |