Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   napędy LG - porażka (https://forum.cdrinfo.pl/f2/napedy-lg-porazka-33277/)

Meflajte 22.05.2004 21:41

LG są jednak do niczego

Nagrywary LG są jednak bardzo słabe, albo po prostu ja mam szczęście do wadliwych modeli. Przeczytajcie sobie uważnie mój nowy wątek LINK

Meflajte 12.05.2004 22:32

Sprawdziłem programem Nero CDSpeed jakość płyty - na ilość błędów C2 (testowana płyta nie była nagrywana moją nagrywrką). Za pierwszym razem naliczył aż 7062 błędy typu C2, a jak po chwili wykonałem ten sam test na tej samej płycie było tych błędów już tylko 262. Czy ten program jest taki głupi czy może nagrywrka wywołuje te anomalie? A jeśli to wina progs'a to znacie może jakiś inny, lepszy, bardziej wiarygodny? Jeśli tak to proszę o namiary.

wolf 02.05.2004 19:56

odp

A ja mam o LG bardzo dobre zdanie miałem 8320 przez około 2 lata ta spawara paliła wszystko nawet SD3.10 bez żadnych problemów, niestety wysiadła i dostałem z serwisu nową LG 8525B i działa idealnie bezproblemowo.
Polecam każdemu

mirobanan1 02.05.2004 15:06

Je ytakze mam dobrezdanie na temat LG,mam model 8523B(prze niektórych uznawanyy za najgorszy model)ale dobrze narazie idzie,mialem raz porblem z wypalniem plytki(pierwsza nieudana płytki) ale to byl winna płtyty - OMEGA

kodziu 02.05.2004 13:27

Może ma lepszą korekcje błędów.

Meflajte 02.05.2004 12:41

Dziwna sprawa... sprawdziłem płytę, na której nagrałem film nagrywarką LG GCE 8400B - ma ona dużo błędów C2. Zapamiętałem moment, w którym było "skupisko" tych błędów bo w tym miejscu tak "przycinało" w czasie odtwarzania filmu. Sprawdziłem teraz tą płytę nową nagrywarką LG GCE-8524B i w tym miejscu nie ma już żadnego "przycinania". Czy to oznacza, że to nie błędy C2 były przyczyną tych anomalii w odtwarzaniu filmu?

Loczek 01.05.2004 23:47

A ja miałęm kiedyś Lg 8080b i byłem bardzo zadowolony, nagrywała pięknie i tak samo czytała płytki. Potem miałem 8400b i niestety ale to jest syffff.

Ygramul 01.05.2004 12:06

Ja miałem GCE-8520 i po trzech miesiącach przestał nagrywać płyty. Tak po prostu. Naoglądałem się przeróżnych błędów i w końcu zaniosłem do serwisu. Musiałem do niego jeździć jeszcze dobrych parę razy, bo wymienili w tym LG już chyba wszystko, ale dalej nie nagrywało. Dostałem więc nowe GCE-8520B. I jakoś daje radę, z wyjątkiem tych nieszczęsnych "niewłaściwych woluminów" (ale to prawdopodobnie wina Windows 2000, patrz - mój thread).

Ghost_mode 30.04.2004 20:30

Cytat:

Napisany przez Aszej
Z obu nagrywarek wybrałem LiteOn-a troszkę gorsza jakość zapisu od LG ale za to czyta mi wszystkie płyty.

PS. To tylko moje spostrzeżenia i tyczą się tylko konkretnych modeli napędów

To wiadome, że LG ma lepszą jakość zapisu a LT lepszą odczytu ...

Houk4 30.04.2004 20:21

Witam!

A ja tam uzywam LG`ka od b.dawna i moim zdaniem dobry sprzecior.

Aszej 30.04.2004 17:15

Nagrywa dobrze gorzej z odczytem i nie nagrywa rw x12 :/ ten model

Meflajte 30.04.2004 17:08

Dostałem nową

Wymienili mi tą nagrywarkę na nową - mam teraz GCE-8524B i z tego co piszecie widzę, że to też nienajlepszy model. Ale nic, zobaczymy jak będzie się spisywać bo jak dotychczas jeszcze nic nią nie nagrywałem.

Aszej 09.04.2004 05:00

Co do miernika to nie posiadam.
.................................................. .................................................. ...............

Troszkę słów wyjaśnienia. Pisałem o tym że miałem problemy z nagrywaniem w napędzie GCE-8400B i ich właśnie nie czytały mi nowe napędy LG, które dostałem od servisu (GCE-8524B oraz GCE-8525B). Płyty te zawierały bardzo dużo błędów C1 oraz C2 (załącznik nr 1 i 2). Napęd LiteOn LTR-52327S nie ma z tymi płytami najmniejszego problemu. Jest jednak różnica w nagranych płytach mianowicie nagrana w LG posiada mniej błędów od nagranej przez LiteOna (załączni LG oraz LT) przy tej samej prędkości i tej samej płycie (załącznik lgrw i ltrw.png)

Płyty których nie chciał czytać LG:
www.aszej.piwko.pl/kprobe/1.PNG
www.aszej.piwko.pl/kprobe/2.PNG

Płyty nagrane przez LG i LT:
www.aszej.piwko.pl/kprobe/LG.png
www.aszej.piwko.pl/kprobe/LT.png
oraz płyty rw
www.aszej.piwko.pl/kprobe/lgrw.png
www.aszej.piwko.pl/kprobe/ltrw.png

Z obu nagrywarek wybrałem LiteOn-a troszkę gorsza jakość zapisu od LG ale za to czyta mi wszystkie płyty.

PS. To tylko moje spostrzeżenia i tyczą się tylko konkretnych modeli napędów

memorando 09.04.2004 00:19

Cytat:

Napisany przez Aszej
Ta zniewaga krwi wymaga :/ Codegena dawno wywaliłem teraz mam Huntkey-a.

PS. Dziś podsumuję post porównując nowego LG z LiteOn-em.

oka ale huntkey też może mieć waania na lini 12 i sprawdź miernikiem papa

Aszej 08.04.2004 21:52

Ta zniewaga krwi wymaga :/ Codegena dawno wywaliłem teraz mam Huntkey-a.

PS. Dziś podsumuję post porównując nowego LG z LiteOn-em.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:23.