![]() |
przegrywanie z magnetowidu na kompa
Chciałbym się zapytać Szanownych forumowiczów jakim programem przechwycić film z magnetowidu na kompa ??? Interesuje mnie taki programik co by zapisywał obraz razem z dźwiękiem :cool:, mam radeona z vivo.
Pozdrowka |
a ja TO robie przez karte telewizyjna prosto latwo i skutecznie ;)
|
Ale ja nie mam karty TV :fiu: :)
|
no to jesli twoja grafa obsluguje takie czary no to soft do tego powinienies miec gratis w zestawie :P
|
Jeżeli nie obsługuje :D
|
Cytat:
witam mam taką samą grafikę, programów do przechwytywania obrazu wideo jest sporo, najlepszy (bo oprócz przechwytywania ma jeszcze full wypas efektów edycyjnych) jest program Ulead Media Studio Pro 7 w którym zgrywam w locie do formatu DVD (MPEG2). |
super jest gdy ktoś ma karte graf. Matroxa.
Matrox daje wypasione programiki, nie tylko do zgrywania z video, ale kamer i drobnej obróbki. No i do tego Adobe Premiere i mamy nasze studio ;) Należy nie zapomnieć również o specjalnych połączeniach/kablach. |
Banalnym w obsłudze i majacym duze mozliwosci edycyjne jest Power producer Cyberlinka. Dodawany do nagrywarek dvd btc. Też mam karte z vivo działa bardzo dobrze. To znaczy dobrze bo po jakości kompresji mpeg2 spodziewałem sie więcej. Ale jest to jakość do przyjecia. Zrobiłem już około dziesięciu filmów na dvd z kamery pal 8
pozdr |
Cytat:
na temat Matroxa i samego oprogramowania Adobe poczytajcie sobie na forum filmowca: http://www.filmowiec.pl/html/forum3/...c2_montazwideo zacytuję "ulead jest 2,5 razy szybszy w renderingu video od Adobe" - jeśli ktoś amatorsko i nie tylko bawi się video i komputerem to warto poczytać |
Ok, no to spróbujemy Ulead Media Studio Pro 7 :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:12. |