Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   dylematy z zakupem klawiatury (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dylematy-zakupem-klawiatury-33305/)

memorando 04.04.2004 16:00

Cytat:

Napisany przez Stef
wuitam. nadszedl dla mnie zcas wymiany klawiatury na nowa, poniewaz moja obecna(jakis no name smart keyboard) sie powoli rozlatuje. choc i tak jetsem z niej bardzo zadowolony, bo wtrzymymala ponad 2,5 roku ciaglego klepania(obliczylem ze ok 25 milionow klawiszy bylo do tego czasu nacisnietych :) ) ale zaczely sie juz klawisze sypac, ruszaja sie juz na boki z "wyklepania", "enter" i spacjaczyli najwiecej uzywane klawisze to juz nawet nie mowie,ale przy glosnej muzyce wpadaja w rezonans i brzacza:)
dlatwgo przydala by sie nowa,lecz tyle tego jest w sklepach ze nie wiem co wziac, a mam pewne wymagania co do nowej.

1. dluga spacja(tzn nie taka na 3 cm)
2 . dlugi backspace
3. duzy enter
4 co chyba najwazniejsze musi byc cicha, tak zeby nie bylo slychac az tak bardzo tego klepania.( widzialem kilka takich jakby od spodu mialy w klawisach jakies amortyzatory lub nie wiem, gume jakas, bo nie slychac prawie wcale dziwieku udzrzania w klawisze. i nie byly to jakies extra multimedialne, tylko zwykle .niestey nie pamietam nazw)
5. cena nie moze byc duza. najlepiej jesli by to byla jakas z tanszych klawiatur

ogladalem sobie conieco i mediatechy sa calkiem fajne a nie za drogie ale czy wytrzymale? ma ktos z was jakies doswiadzcenie z klawiaturami?
aha, klawiatury Chicony mnie nie za bardzo przekonuja.mialem stycznosc z nimi kilkakrotnie i nie przypadly mi do gustu jakos.

logitech internet navigator dużo funkcyjnych cicha zah***iscie wytrzymala wylalem dwa razy kawę na nią i dziala po prostu wymiata

Kasprzak 04.04.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
ŁAŁ - powiem jedno na temat klawiaturki o której pisał Zbieg, że może sam sobie taką trzaśnie, a komentarze - no niezła wiązanka. Już sam sobie zamażyłem tą klawe, bo jest cudowna, a chodzi równie cudownie to raczej pewne.

A ten pierwszy zestaw za 1200 zł? Zapomnijmy.... nie ma sensu wydawac tyle kasy na TO, przynajmniej ja tak myśle.

pisalem o tej klawie wyzej...mam ja :)
Polecam wszystkim.
Bawilem sie tez na diNovo i chodzi tak samo (laptopowo)

CIAPEK 04.04.2004 03:33

ŁAŁ - powiem jedno na temat klawiaturki o której pisał Zbieg, że może sam sobie taką trzaśnie, a komentarze - no niezła wiązanka. Już sam sobie zamażyłem tą klawe, bo jest cudowna, a chodzi równie cudownie to raczej pewne.

A ten pierwszy zestaw za 1200 zł? Zapomnijmy.... nie ma sensu wydawac tyle kasy na TO, przynajmniej ja tak myśle.

MaciejT 04.04.2004 01:38

slyszeliscie o Logitech diNovo? TO jest dopiero wypas :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9176

co jak co ale jak bede kupowal nastepna to bedzie to ta: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8977 - poczytajcie komentarze :)

Joe_Doe 04.04.2004 01:28

Cytat:

Napisany przez przemas
tez mam taka musz [logitech] ale w ogole nie korzystamz tych przyciskow. od tego w operze jest kombinacja lewego i prawego przycisku

Tego w operze nie znalem!!! Ale bajer!!!
Mam BTC 5199 z "reklama" sklepu, w ktorym ja kupilem (logo i adres stronki) - taki maly bajer.
Dluga spacja, duzy enter, duzy backspace, znaczek "euro". Chodzi cicho i lekko, kosztowala 25.-.

andrzejj9 03.04.2004 14:47

Cytat:

Napisany przez ZiP
Jedyne co się Microsoftowi kiedykolwiek udało to klawiatury. Właśnie dlatego polecam klawiaturę Microsoft Internet Keyboard. Sam taką mam i pisze się na niej po prostu wspaniale. Po przesiadce z Media-techa jakoś tak nagle przestałem robić literówki i w ogóle teraz szybciej i sprawniej piszę. Niewątpliwą zaletą tej klawiatury jest długa i szeroka spacja i długi, standardowy backspace. Co prawda enter jest mały, ale już się dawno do niego przyzwyczaiłem. Posiada również dodatkowe klawisze używane głównie w internecie, tzn. back, forward, stop, mail, search, favorites, web/home, poza tym jeszcze jest my computer, calculator i sleep :)

Dokladnie :) Sam mam taka klawiaturke od juz dobrych 3 lat i caly czas sprawuje sie doskonale, a pisze sie na niej po prostu rewelacyjnie. Dodatkowe przyciski, chociaz sa, mnie nie interesuja, bo i tak ich nie uzywam, ale jesli chodzi o te zwykle, normalnie uzywane, to sa dokladnie takie, jakie (przynajmniej dla mnie) powinny byc - jesli chodzi o twardosc, sprezystosc, wielkosc itp. Szczerze polecam :)

Ricki 03.04.2004 10:46

Logitech Black Internet Keyboard za 60 zł. Fajna i stabilna klawiaturka.

woitas 03.04.2004 09:20

Cytat:

Napisany przez Patrix
Ja mam klawe BTC Model:9000 ma już 3,5 roku, klawisze się trzymają, ale spacja nie jest już idealnie w pozycji poziomej :D Jeszcze długo pochodzi....

moja - btc, model 5201 - mam ją jakieś 4 lata też chodzi świetnie.
nie zamieniłbym ją na żadną inną - nie lubię płaskich klawiszy, bo nie nadają sie do grania w rtcw et i ut :ysz:

47 03.04.2004 00:32

Mint szara zwykła a jaka kochana, duży enter spacja tylko mały backspace nawet nie zagłośna a cena wynosiła rok temu 20 zł :)
Pozdro

Kasprzak 02.04.2004 22:28

moze nie dla ciebie bo nie chciales drogiej, ale cicha to jest najcichsza jaka moze byc, a na dodatek pisze sie na niej strasznie szybko...mowa o Logitech Ultra-X flat, kupilem bojac sie ze wydalem 130zeta na marne bo czytalem na benchmarku ze jest idealna i wogole...no i tak sie okazalo.
Polecam goraca te klawe!

Patrix 02.04.2004 19:21

Ja mam klawe BTC Model:9000 ma już 3,5 roku, klawisze się trzymają, ale spacja nie jest już idealnie w pozycji poziomej :D Jeszcze długo pochodzi....

Stef 02.04.2004 19:10

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Moja standardowa dzialala przez 3 lata no i sie rozleciala (ten sam komuniakt ;) :D ) i kupiłem niedawno tracer'a za 39 zeta .... czarna, dluga spacja :D krótki Backsapce (przyzwyczaijlem sie do krotkiego ;) ) jest w miare cicha i ma jakies wybajeżone dodatkowe klawisze na górnej częsi ale i tak nie używam. Na czarnym bardziej widac mi teraz brud ale jakos przezyje ;)
PS. Jak juz wymieniasz klawiature to wymien myszkę na jakąś optyczną. Ja tak zrobiłem - jak wwymieniam klawiature to i mysz ale nie na odwrót ;) :D

mam juz optyczna. kupilem ja razem z klawiatura :) a raczej zkomputerem i wtddy byla bardzo droga(110 zł) a dzisiaj taka kosztuje niecale 50 ;)
a klawiature chce miec z dlugim backspacem....przyzwyzcajenie ;)

ZORG
fajna klawiaturka,ale chyba troche droga, a ja wolalbym bardziej cos tanszego ;)

Maciej 02.04.2004 18:12

zorg ...normalnie kosmos ...Klawiatura dla pająka ...:)

zorg 02.04.2004 18:10

z ciezkiej pracy !!! :mruga:

http://www.logitech.com/index.cfm/pr...CONTENTID=7153

Smartek 02.04.2004 18:01

Zorg, jezoo.. MX 900 + jakas super klawa...
nagryware dvd tez masz - skad masz na to wszystko $$ ? :) :P
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10.