![]() |
Nagrywanie cd z grami
Witam. Od pewnego czasu nurtuje Mnie jeden problem. A dokladnie chodzi mi o predkosc jaka powinno sie nagrywac gry / najlepszy program do tego /
Jezeli chodzi o nagrywanie predkoscia sr. 12x- nagrywam gry z dysku no i tutaj nastepne pytanie Czy lepiej kopiowac gre w locie ( tz z plyty na plyte ) czy moze skopiowac na dysk i z dysku nagrac. Jezeli chodzi o program to uzywam Nero . Z gory dziekuje za odpowiedzi. :piwo: |
gry to zwykłe dane możesz troszke przyspieszyć, ale nie maxymalnie. Maxymalnie nagrywaj 32X, ja szybciej nie nagrywam.
Jeśli masz gre na płycie i miejsce na dysku skopiuj płyte na dysk - zobrazuj ją. Tu polecam Alcohol 120%. Montujesz potem obraz w wirtualny napęd, albo po prostu nagrywasz plik z obrazem i masz gre na noweym CD. Możesz kopiować w locie choć to jest mniej pewne i kopiuj tylko w locie kiedy masz pewność że macierzysta płyta jest w dobrym stanie. |
To wszystko zależy czy kopiujesz oryginały czy też kopie ;)
Najlepsze programy do kopiowania oryginalnych gier (zabezpieczone) ...Alcohol120% i BlindWriteSuite 5 , Nie kopiuj w locie!... twórz obraz na HDD i potem na płytke ;) Nero nie nadaje sie do kopiowania oryginalnych gier ...z dzisiejszymi zabezpieczeniami. Nero można kopiować gry nie zabezpieczone ...lub ich kopie które nie są kopiami 1:1 . O kopiowaniu zabezpieczonych gier poczytaj tutaj...: http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay...aysprune=&f=11 |
Witam. Dzieki za odp. Mam przy okazji jeszcze jedno pytanko:) A mianowcie jak zrzucic obraz CD na dysk za pomoca alcohola i jaka wersje polecacie .
|
zapraszam do poczytania artykułu na stronie serwisu... http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20030408221935 ;) Przyda sie.
Ja używam akurat wersje 1.4.3 (Build 410) nie zmieniałem od roku bo po co jak nic nowego w sumie nie ma, a to sprawdzona wersja. Powodzenia! |
Hey! A mam jeszcze jedno pytano . Czy jak zrzuce np. win xp home polish edition do pliku .iso toczy bedzie startowac pod DOSem? wlasnie alcoholem poprzez kreatora odczytu .
|
powinno ;)
|
witam, a jak poznac czy plytka jest dobrze nagrana (skopiowana) ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:59. |