![]() |
lg 24x10x40
jaka moze byc przyczyna takiego problemu:
wkladam plyte (obojnie jaką)i nagrywarka pracuje przez moment poczym przestaje i nie widzi plyty(czy to rw czy jakas pełna) pod nero jak chce np.skasowac cd-rw to mowi mi ze nie plyty w napedzie,co moze byc uszkodzone?? :smutny: |
-może to byc wina systemu (ustwaień itp)
-mogła paść nagrywara :podbite: - albo zabrudziła się soczewka lasera i trzeba przeczyścić ... |
sprawdż nagrywarkę w innym kompie ...jak nie działa ...to serwis ,albo nowa :)
|
chodzila,tyle tylko postanowilem przeczyscic laser wacikiem i ruszylem ten suwak,moze to to??
|
to chcesz powiedzieć, że padła po czyszczeniu soczewki ?
|
Cytat:
W obu tych przpadkach nagrywarka R.I.P. |
czyscielem wacikiem
ale mam nowe wiesci : bylem u kumpla ze spawarą i zauktalizowalismy bios na 1.08,doszlo do tego ze nic nie pomoglo,no to dawaj 1.07 moze cos da,nagle zaczeła czytac,no ale po wlozeniu innej juz nie,wlozylismy starą i tez nie czytala plytki, moim zdaniem przesunolem laser od nagrwarki,poprawcie mnie jesli sie myle :ok: |
Cytat:
Spróbuj ustawić wózek lasera na środek prowadnicy. Laser znajduje się idealnie w równoległej pozycji względem płyty CD, może zmieniłeś jego ustawienie ??? wystarczy minimalny odchył. |
ok sprobuje tak zrobic :) jak cos pomoglo dam znac!dzieki za rade Patrix
|
prbowalem,spawara jakby sie buja i przestaje,a jak odczyta plyte to potem w okienku dlugo czyta ikonki itp.
Macie moze jakąś rade dla mnie?oprocz wyrzucenia na zlom |
najwyraźniej nagrywarka zepsuta...nic wiecej nie wymyslisz (ja też). -pozostaje serwis LG. Tylko, dadzą Ci w zamian nowy złom...
Ewentualnie będzie na części. |
Cytat:
|
Mam taki sam problem z ta nagrywarką ale nic nie pomaga. serwis tez nie naprawil.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:27. |