Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Błąd danych (CRC) w DVD Shrink (https://forum.cdrinfo.pl/f13/blad-danych-crc-dvd-shrink-33365/)

Jasienczyk 03.04.2004 19:18

Błąd danych (CRC) w DVD Shrink

Witam forum.
Chciałbym skopiować płytkę DVD z filmem na którym bardzo mi zależy.
Niestety program DVD Shrink podaje informację o błędzie danych. Cytuję:" DVD Shrink encountered an error and cannot continue. Failed to read file "D:\". Błąd danych (CRC).
W związku z powyższym moje pytanie brzmi: czy jest na to jakieś lekarstwo?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

mbar 03.04.2004 20:49

Trzeba płytkę wyglansować do połysku.

1stwasp 03.04.2004 21:02

Cytat:

Napisany przez Jasienczyk
...czy jest na to jakieś lekarstwo?

Spróbuj zgrać płytę DVD na HDD DVD Decrypterem i potem podejść do tego DVD Shrinkiem...

jelon111 05.04.2004 22:57

niestety mam ten sam problem co kolega Jasienczyk a to co proponuje kolega 1stwasp sie nie sprawdza gdyz wyskakuje informacja o kotrej pisal Jasienczyk. Jesli ktos wie jak rozwiazac ten problem niech da znac. Dziekowac.

lewart 06.04.2004 11:25

U mnie pomogło zainstalowanie AnyDVD.

1stwasp 06.04.2004 11:43

Cytat:

Napisany przez jelon111
niestety mam ten sam problem co kolega Jasienczyk a to co proponuje kolega 1stwasp sie nie sprawdza gdyz wyskakuje informacja o kotrej pisal Jasienczyk. Jesli ktos wie jak rozwiazac ten problem niech da znac. Dziekowac.

No to spróbujmy zrobić jeszcze jedno podejście...
Takie coś może mieć miejsce, gdy mielismy wsześniej na naszym komputerze zainstalowny DVD Shrink w wersji wcześniejszej i zrobilismy upgrade no nowszej i tą wersją wcześniejszą analizowalismy juz nasz film ten sam co teraz chcemy wersją aktualną.
Druga możliwość jest taka, że w systemie typu WinXP tą samą kopią DVD Shrinka była robiona analiza tego samego filmu z kont róznych użytkowników.
Proponuje zatem wykasować zawartość katalogu

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\DVD Shrink

i uruchomic aplikację ponownie - która po pierwszym uruchomieniu po wyczyszczeniu zawartości tego katalogu poprosi nas jednorazowo o akceptacje licencji i spróbować wykonać analizę...

z3m4n 14.04.2004 11:07

crc

mam oryginał koncertu Metallici S&M druga plyta ma tez blad CRC w shrinku
dvd decrypter tez sobie z nia nie radzi , podobnie jak instant copy i podobne programy
plyta jest czysciutka i nie ma zadnych zarysowan
plyty posiadaja Macrovision (pierwsza rippuje sie bez problemu, druga tylko do 48% )
moze blad jednak nie lezyw shrinku ani w jakosci plyty ?
podobna sytuacje mam z oryginalem koncertu Oldfielda
ma ktos jakas teorie ?

Falco 02.05.2004 21:54

Tak jak powiedział Mbark trza płytke do połysku i powinno przejsc miałem to samo na filmie niepomagał DVD Decrypter.płytke umyłem pod wodom przetarłem i poszło bez problemu.

Robs 02.05.2004 22:02

Cytat:

Napisany przez Falco
płytke umyłem pod wodom przetarłem i poszło bez problemu

no, grunt to nie tracić pomysłów :spoko:

Adrian 03.05.2004 12:37

Cytat:

Napisany przez z3m4n
mam oryginał koncertu Metallici S&M druga plyta ma tez blad CRC w shrinku
dvd decrypter tez sobie z nia nie radzi , podobnie jak instant copy i podobne programy
plyta jest czysciutka i nie ma zadnych zarysowan
plyty posiadaja Macrovision (pierwsza rippuje sie bez problemu, druga tylko do 48% )

Właśnie w tym momencie ripuje DVDdecrypterem drugą płytę S&M (z oryginału oczywiście) i wszystko jest ok - właśnie się skończyło! (1 i 2)

zasadziu 04.05.2004 19:47

Cytat:

Napisany przez Adrian
Właśnie w tym momencie ripuje DVDdecrypterem drugą płytę S&M (z oryginału oczywiście) i wszystko jest ok - właśnie się skończyło! (1 i 2)

O rany julek. Ja tez chce kopie tego koncertu. :o
zasadziu

Adrian 05.05.2004 01:20

Cytat:

Napisany przez zasadziu
O rany julek. Ja tez chce kopie tego koncertu. :o
zasadziu

żeby było legalnie to musisz mieć oryginał żeby posiadać kopie :rotfl: , ale jakbyś sobie "kupił" oryginał to mogę Ci wtedy wysłać pocztą tą kopie... ;)

Robs 05.05.2004 16:32

Cytat:

Napisany przez Adrian
ale jakbyś sobie "kupił" oryginał to mogę Ci wtedy wysłać pocztą tą kopie... ;)

grunt to nie łamać prawa ;) tak trzymać panowie

Bartez 05.05.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez Adrian
żeby było legalnie to musisz mieć oryginał żeby posiadać kopie :rotfl: , ale jakbyś sobie "kupił" oryginał to mogę Ci wtedy wysłać pocztą tą kopie... ;)

No prosze, jak ladnie - uzytkownicy sami sie pilnuja :D
Tylko pochwalic :spoko:

Falco 05.05.2004 21:26

I oto chodzi nielegalne kopiowanie jest nielegalne ale to kazdy wie jestem tego samego zdania tak trzymac

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:43.