![]() |
to gratulacje :D
|
Udalo sie pomyslnie kazdy naped oddzielnie na swojej tasmie
|
ja mam abita kt7a-raid
włączyłem to ustrojsteo w biosie, następnie zapodałem stery winzgrozie, potem przełożyłem HDD na raid a CD i CD-R zostały na normalnych kanałach jako master. z linuchem to wogle nie było problemu sam zanalazł co trzeba i chodzi jak strzała. nie wiem jak jest u ciebie, ale ja musiałem ustawic dysk botowalny w ustawieniach biosu samego kontrolera raid |
nie powiedzial bym, ze jest tak do konca. Ja musialem u siebie zworke IDE-RAID przelaczyc. Tyle ze mam na PCI
|
Kontroler RAID zawsze zachowuje sie jak normalny kontroler dopoki nie zrobisz jakiejs macierzy. Ja mam u siebie wpiete 4 urzadzenia na 4 osobnych kanalach, a mam zwykly kontroler ATA33 i RAID ATA100 :) Dyski mam wpiete na ATA100 a CD i CD-RW na ATA33, czyli 4 tasiemki :)
|
Raid ???
Mam plyte shuttla AK35GTR z RAIDEM, jak zrobic zeby raid zachowywal sie jak dodatkowy kontroler IDE, mianowicie chce podlaczyc kazde urzadzenie oddzielnie do kontrplera 2 do raidu i 2 na ide kazde samo DVD, NAGRYWARKE, HD80GB, HD30GB. Jak to zrobic i czy jest wogole taka mozliwosc?? Z gory dzieki za odp..
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:49. |