![]() |
I odemnie [']
P.S. To nazywa się muzyka... |
Ilość załączników: 1
I drugie
heh Nawet zauważyłem że tribunal który jak mi się zdaje hh słuchał ma w opisie na gg nazę chyba najlepszej płyty nirvany - NEVERMIND :) |
Ilość załączników: 1
już trochę mineło od 10 rocznicy śmierci Kurta ale znalazłem 2 fajne zdjęcia
|
Cytat:
Z tego co wiem Cabaret Voltaire powstal na bazie Tangerine Dream i pierwszych brzmien Kraftwer, chociaz rownolegle do nich, rok 1974, zdaje sie ze jak czlonkowie zespolu poslzi na koncert Sex Pistols to juz zespol istnial od dwoch lat :) Co do Cabaret Voltaire to tym starym nagraniom należy się wielki szacunek. Te zdecydowanie progresywne jak na swój czas, miękkie wibracje i eksperymenty z dzwiekiem sprawiłyby, że z niejednego klubu pot wylewałby się litrami. Ja słucham ich z sentymentem, podziwiając nagrane na żywca dęte instrumenty, gitarę, bas i partie klawiszy skomponowane bez ułatwiających całą robotę sekwencerów... |
Pearl Jam rzeczywiście Jeremi jest fajne
choć po ostatnich kilku dniach mam słabość do wolnych piosenek podoba mi się bardzo better man! heh nirvany mam wszystkie albumy z Pearl Jam muszę zrobić to samo! |
Nirvana - Something in the way oraz Stay away.
Perl Jam - cala plytka Ten w szczegolnosci Jeremy i Once. |
Jakie są wasze ulubione piosenki tego zespołu??
Moja to chyba penyroal tea nie wiem dlaczego ale wg mnie tak ale nie ma co wszystko jest wspaniałe! Rape me ! Rape me my friends... :D ['] |
Cytat:
Odkąd ich zaczynałem słuchać, to wydawało mi się że oni już są na rynku i dopiero potem szukałem wcześniejszych płyt Np Cabaret - zwróciłem na nich uwagę jak się pojawiła (a może dotarła do nas) The Crackdown, Stranglers też nie od początku, Sex Pistols też... a propos - kiedyś Kirk, albo Mallinder (oczywiście Cabaret) w jakimś wywiadzie powiedział "poszliśmy na koncert Sex Pistols i pomyśleliśmy, że jak oni nie umieją grać i grają, to my też możemy..." :) |
smutek...
twórca muzyki ...stał się legendą . |
Cytat:
A Nirwana i Sex Pistols podobienstwo jest, i to znaczne... jak pamietasz Sex Pistols byla punkowska kapela, ktora wypromowal M. Maclaren z nikad, zwykli chlopcy ktorzy niespecjalnie nawet potrafili grac, stali sie nagle slawni, artysci uciekajac w alkohol i narkotyki, szokujac owczesna publicznosc nie wytrzymali presji... przeciez to samo stalo sie z Nirwana, zespolem garazowym, przez nikogo nie znanym do roku 1991, natychmiastowa promocja l.p. "Nevermind" przyniosla im nagle slawe zespolu swiatowego, a nie jak dotad lokalnego... artysci nie wytrzymywali presji... pamietam jak dla jakiegos wywiadu stacji muzycznej Kobain mowil ze nie moze juz normalnie wyjsc na ulice po paczke papierosow... bo musi zaraz uciekac przed tlumem fanow. |
Cytat:
Oczywiście napiszę ci bo po co masz szukać. Cradle Of Filth się pisze, a Nightwish drogi panie się pisze razem. Idę w coś pokopać bo się zdenerwowałem... --- Edit: Ahhhhh sorry nie zauważyłem! Ankh kolego drogi, Ankh! No i Pearl Jam! P.E.A.R.L. J.A.M! PERL DŻAM jak byś nie wiedział! |
Szkoda Kurta, mimo ze wielkim fanem Nirvany nie jestem, jednak swego czasu sluchalem dosc czesto tej muzyki, teraz juz raczej sporadycznie, co nie zmienia faktu ze Nirvana pozostanie dla mnie Wielkim zespolem.
Teraz czesciej slucham Pearl Jam'u, takze swietny, dla mnie Wielki zespol. Niektore kawalki typu (z tych bardziej znanych): Jeremy, Black, Betterman, Alive wg. mnie naprawde sa wspaniale. Choc najnowsza plyta to juz nie ten sam klimat, ale nadal trzyma poziom... Dzisiaj - 05.04.2004 obchodzona jest takze inna rocznica wsrod fanow muzyki Grunge. 2 rocznica smierci wokalisty zespolu Alice in Chains - Layne'a Staley'a. ['] dla obu.... Kurt Donald Cobain: 1967 - 1994 Layne Staley: 1967 - 2002 |
Cytat:
spoks, nie unosze sie, rzadko sie denerwuje, tymbardziej w wypowiedziach pisanych :) Hype! - widzialem, ale srednio podobal mi sie, troszeczke czego innego sie spodziewalem po tym filmie. dobrze ze klimat na sali kina nadrabial :) |
Cytat:
Lubię i tych i tych i nie dzielę np Nirwany na okres z Kurtem i bez niego. A wśród "artystów" tych przypadków jest więcej. |
Prawda jest taka, ze w tym seattle to kapel grungowych bylo full.
Zreszta kto widzial film Hype! Zadyma to wie jak to wygladalo. poza tym znac, a slyszec nazwe to 2 rozne sprawy |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:52. |