![]() |
cicha nagrywarka DVD, wszystkie formaty....
Szanownie Forumowicze....
Mam pewien kłopot, mianowicie, nie wiem gdzie pytać ( tutaj pewenie najlepiej...:)) i kogo o napęd DVD RW ( wszystkie formaty byłby da best) charakteryzujący się cichutką pracą.... proszę o pomoc pozdrawiam serdecznie |
czekam z wielkąniecierpliwością......
|
1) jest cos takiego jak EDYTUJ
2) nie ten dzial, przenosze ;) |
Mam stycznośc z trzema nagrywarkami, LG +/- 4x pracuje głosno, Liteon 812 pracuje cicho, ale czesto ma jakies dziwne dzwieki, BTC 1008 pracuej bardzo cicho, doradzali mi tez cicho pracujacego NEC 8x ale nie tego nie znam.
|
Cytat:
A może obuduj ją korkiem ?? :piwo: Marek |
Marcodemon: Ja ma LG 4040b (czyli 4x) i ona pracuje cicho. nie widziałem innych nagrywarek w akcji więc nie mogę porównać. ale jak nie słychać jak napęd kręci płytą to chyba jest to cicho...
Więc polecam tę nagrywarkę jako cichą i obsługującą wszystkie formaty. |
Ja mam btc 1004 z softem 1008( +/- x8/x4). Nawet podczas odczytu płyty z predkoscia x40 nie słysze nic. Za to wentylatory w obudowie i w kieszeni dysku pracują głosno więc moze ją zagłuszają. Na pewno jest cichsza od cd-rw lg x24 bo takie urzadzenie tez mam i jak sie płyta rozpedza to słychać dosyc mocno.
|
TDK 880N ta jest najcichsza z tych co miałem okazję sprawdzić w działaniu (Liteon 411, 811, 451, 851; Pioneer 105, 106). Z tych w/w ma też najlepszą jakość zapisu testowaną KProbe. Pomiędzy Liteon'ami a pioneer'ami nie widzę wiekszej różnicy w jakości zapisu. Na różnych nośnikach jedne są lepsze od drugich i odwrotnie. W Liteonach dużo zależy od jakości zamontowanego lasera. TDK (testowałem tylko 1 egzemplarz) w najgorszym wypadku wykres optycznie miał podobny do najlepszych Liteonów ale statystycznie na tym wykresie było 3x mniej błędów.
|
Cytat:
|
toshiba ktora ja mam tez pracuje ods cicho jezeli nie wymagasz nagrywania + i wystarczy ci predkosc x4 to polecam sd-r5112 u mnie pracuje serio cichutko :) tylko troche "wibruje" :D ale to nic pracuje cicho ;)
|
TDK 880N - i nic więcej nie powiem :) ew. jeśli brak ci kasy to NEC 2500A :D Oba napędy polecam.
|
Czytalem ostatnio ze ma sie pojawic nowy NEC 3502A. Czy ktos wie wiecej na ten temat ? Czym to sie bedzie roznic od 3500A ? Jestem na kupnie i nie wiem czy czekac czy nie.
Dzieki Stefan |
Cytat:
a tak apropo to nec 3520 a nie jak napisales 3502 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:03. |