Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   <<<<<< P O M O C Y >>>>>> DVD-RW (https://forum.cdrinfo.pl/f15/p-o-m-o-c-y-dvd-rw-33493/)

Jarooooo 06.04.2004 21:47

<<<<<< P O M O C Y >>>>>> DVD-RW

Witam i mam wielki problem kupilem se nagrywarke LITKA 815S i szmaciura mi nie nagrywa. To znaczy wsadzam płyte z wypozyczalni omijam zabezpieczonka DVD DECYPLAYEREM i nastepnie obrabiam CLON DVD2 i nagrywam i przy 76-78% nagrywarka juz konczy swoja prace wywala płyte i po 6zl :(:( nagrywam z predkościa 4x to chyba w sam raz. I w ogóle nie moge zformatować zwykłej płyty CD-RW, niewiem co jest bardzo prosze o pomoć bo mnie juz szlak trafia i chyba narobie w AGE COMPUTER awantury. Może mam coś zle ustawione .

mjq666 06.04.2004 23:33

Sprawdz nagrywarke w innym kopie. Tak bedzie najprosciej.

mjq

Jarooooo 07.04.2004 00:30

wYDAJE MI SIE ZE SPRAWDZANIE NAGRYWARKI W INNYM KOMPIE JEST NIE POTRZEBNE PONIEWAZ MAM NOWY KOMPUTER JAK I NAGRYWARKE

czopochrup 07.04.2004 07:21

daj na gwarancje w ostatecznosci tylko sprawdz jeszcze na jkaiejs plycie...

puchat 07.04.2004 07:56

a próbowałeś palnąć ją 2x?

a może spróbuj podłączyć nagrywareczkę samą na drugim kanale jako master.
może sie gryzie z jakimś innym napędem.....

mjq666 07.04.2004 09:13

Cytat:

Napisany przez Jarooooo
wYDAJE MI SIE ZE SPRAWDZANIE NAGRYWARKI W INNYM KOMPIE JEST NIE POTRZEBNE PONIEWAZ MAM NOWY KOMPUTER JAK I NAGRYWARKE

No i coz z tego ze masz nowy komputer. Ja widywalem juz wiele nowych niedzialajacych rzeczy. A sprawdzenie w innym kompie proponuje z prostego powodu, niejednokrotnie meczylem sie z danym podzespolem komputera (instalacja od nowa systemu, nowe biosy, sterowniki, itp.) a on po prostu nie dzialal.

mjq

Sebastian997 07.04.2004 09:28

Cytat:

Napisany przez Jarooooo

Argument nie do przebicia... ;) A tak na powaznie, nowy komp to zadna gwarancja jego prawidlowego dzialania. To samo tyczy sie wypalarki. Zrob jak ci koledzy grzecznie radza i sprawdz na innym kompie. Jesli tam zadziala to bedzie wiadomo ze wina lezy albo w reszcie twojego sprzetu, albo w konfiguracji systemu. Jesli jednak nie chce ci sie przepinac napedu do innej maszyny to moze cie czekac dluga przeprawa nim znajdziesz przyczyne.
A wogole to na jakich nosnikach nagrywasz (to ze kosztuja 6zl niewiele jeszcze mowi), jaka masz wersje biosu, jaki konfig kompa ?

I jeszcze jedno, wylacz CapsLocka bo chyba wiesz co oznaczaja duze litery kiedy zwracasz sie do kogos ?

Jarooooo 07.04.2004 12:02

:) hee sory za capsa ale to przypadek :) troche trudno mi przenieśc naped do innego kompe bo mam plabe na kompie :) a komp. jest taki :

athlon 2500 bartom
512 ddr
80gdd
radeon 128mb

Chodzi mi na win XP prof, wszystko elegancko poza PALNIKIEM jedna płytke nagralem jakos fartem.

a co do płyt to byly MEDIA SCOORE i VERBATIM ale co do tych płyt tanich itp. to mi sie wydaje że to nie ma roznicy czy kupie droga czy tania ( moze o trwałość)

JarasMSR 07.04.2004 13:49

i zapewne do zestawu dołączony zasilacz za 20 PLN. spróbuj wypalać x2 czy też nawet x1. zaopatrz spawarkę w najnowszy firmware...

Jarooooo 08.04.2004 11:50

Dobra dzieki wam za pomoc ale sprawe rozwiązalem, wymienilem tasme IDE i wszystko juz śmiga. Dzieki za pomoc i pozdrawiam

Sbsz 08.04.2004 19:57

Re

Dobry jesteś - niedawno pisałeś:"troche trudno mi przenieśc naped do innego kompe bo mam plabe na kompie ", a teraz proszę:
Cytat:

Napisany przez Jarooooo
Dobra dzieki wam za pomoc ale sprawe rozwiązalem, wymienilem tasme IDE i wszystko juz śmiga. Dzieki za pomoc i pozdrawiam

-jak to zrobiłeś ??

Jarooooo 09.04.2004 02:05

SBSZ jest tak jak pisałem, widze że trudno było Ci sie domyślec że zaniosłem sprzecik do serwisu ale niewazne. dzieki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20.