![]() |
Plextor vs. DVD DECRYPTER.
Witam,
Mam nagrywarke Plextor'a PX-708A. Nie wiem dlaczego przy zrzucaniu zabezpieczonych plytek Decrypter smiga maxymalnie z predkoscia x2.0 gdzue u kumpli na tych samych plytkach powiedzmy na odtwarzaczu LG predkosc zrzucania wynosi x5.0 lub nawet x8.0. Czy mam cos zle ustawione w sofcie? Posiadam najnowszy biosik oraz najnowszy soft;/ Jakies pomysly? Za wszelkie bardzo dziekuje. P.s Pol biedy jak trzeba jeden film zrzucic ale jak jest ich 10 to caly dzien z gloiwy :( bo plytke zrzuca przez 40 minut;/ |
bo tak ma prawie kazdy ! na palnikach
|
Zauwazylem ze jest to zalezne od plytki DVD , bo czasem na niektorych szczytywanie smiga x8.0 , x6.0 (tłoczone) a na niektorych x2.0 (nagrywane) , mozna sprobowac wymusic w DVDDecrypterze wiekszą predkość szczytywania ale czasami nie za bardzo to dziala TOOLS/SETTING/DEVICE - SET READ SPEED
Plextor Px-708A v1.06 |
To chyba odwrotnie powinno byc. Ze na zwykjlych sie wlecze a palnik smiga.
Pozatym slyszalem ze plextor najlepiej lamie kody a tu zonk. Liteon szybciej zgrywa od plexiego:/ to po co tyle kasy wywalilem na ten sprzecik? da sie moje poczynanie jakos usprawiedliwic ? Nie ma softu co by wykorzystywal 100% procka i szybciej przez to zgrywal plytki ? a moze jakies specyficzne ustawienia decrypta? |
raczej to sa moje obserwacje i tak mi to smiga , tloczone orginaly zap... , a nagrywane sie wlecza , co do zabezpieczen nie ma idealnej nagrywarki do tego co jedna lamie dobrze to droga lamie dobrze inne. Mam duzo zabezpieczonych przez piratow filmow DVD (pirat zabezpiecza by inny pirat nie przegral :) ) i nie mam z nimi problemow ida jak maslo w prownaniu do wymienionego Liteona.
Trzeba bylo sobie pomyslec przy kupnie do czego ma ci ta nagrywarka sluzyc i moze bys wtedy kupil Liteona i byl z niego zadowolony. Ja kupilem Plextora z zalorzeniem ze ma to byc nagrywarka trwala i solidna , miec dobra gwarancje i dobrze nagrywac kopie bezpieczenstwa filmow DVD ;) jak do tej pory Plextor te zalorzenia spelnia. Pozdrawiam. |
Tzn zalozenia byly takie jak Twoje. Solidny i trwaly sprzet. A przechylnosc byla tym wieksza ze mam juz 4 rok nagrywarke cd plextorka x12 i smiga jak glupie i nie ma problemow.
hm... ustawienia o ktorych mowisz nic mi nie daja ;( nadal rockiego zrzuca na dysk z predkoscia x2.0 :( Jakies inne pomysly ? a moze te pliki (nie wiem jak sie to nazywa. sterowniki od napedu ? .dll ?). Jest mozliwosc wyboru w opcjach? biblioteki od clona i widny narazie chodza jednakowo :( |
Cos zobacze ale juz nie dzis bo nie mam czasu , jak tylko cos wymysle dam znac , jak by ci w glowie tez cos zaswitalo to daj znac.
|
Ok znalazlem.
oto opis coprawda w eng jezyku bo nie chce mi sie tlumaczyc ale faktycznie dziala.... Plytki zabezpieczone smigaja juz x7.5-7.6(max jaki osiagnalem). Takze juz jest wzglednie. Rozkreca sie do tej predkosci ale jak juz wejdzie na ta wysokosc to az strach w oczach ;) Cytuje opis : "Problem: My Plextor 708A wont read above 2x and I've already checked the DMA settings. Answer: The Plextor 708A is locked to 2x when reading CSS protected discs. You can enable the 'SpeedRead' feature by performing the following short procedure: 1. Remove any discs from the drive and close the tray. 2. Press and hold the eject button (for approx 3 seconds) until the green light flashes (it will do this 3 times). 3. Release the eject button to eject the tray. 4. Insert your disc and close the tray. If you do it right, you'll be able to rip at proper speeds. Please note, you must do this for EVERY disc you want to rip at full speed." zaczerpniete ze strony http://forum.dvddecrypter.com/index.php?showtopic=1257. pozdrawiam. |
OK! Fakt to działa , przynajmniej przyspieszyło mi czytanie nagranych DVD-R , bo na orginałach bez zmian.
Dzięki Sailor. Wreszcie ktoś ma czas i cierpliwośc posiedzieć i poszukać na internecie.Bo ja ze wzgledu na pracę go nie mam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:09. |