![]() |
Prędkościomierz/Obrotomierz
Witam
Czy istnieje jakiś mały programik który pokazywałby np. w trayu prędkość odczytu z CD-ROMu np. podczas kopiowania itp ?? Dzięki Pozdrawiam |
W trayu to chyba nie ale jak jakies dane czy cos kopijez z płyty to ci w okienku TotalCopy prędkość pokazuje.
Jak chcesz to mozesz sprawdic. Program zajmuje ok 200kb |
Oki, dzięki, nawet fajny programik. :piwo:
pozdro |
A i gdybys juz go uzywał to zauwaz ze przyspiesza on kopiowanie kilkakrotnie(chyba kosztem RAMu) Ale jest to nie zauważalne. I nie odczuwa sie różnicy.
Po prostu taki fajny programik mały... |
TotalCopy tak jak już wspomnieli przedmówcy jest dorąbany. Polecam!!
|
no i ma taki plusik, ze zawsze mozesz resume kliknac, np kopiujesz na LANie jakies film, a tu koles nagle reset i znowu musisz 20 minut ciagnac... a z TotalCopy wystarczy cyk resume i juz. :)
|
rowniez polecam programik, zawsze uzywam go do tego co Edwardo!
Bardzo przydatny! |
Maly programik, a rzeczywiscie, bardzo fajny i do tego bardzo pomocny. Dzieki ;).
|
prędkośc kopiowania i przenoszenia pokazuje TC począwszy bodaj od wersji 6
|
Zainstalowałem ten programik ale jak go włączyć? Ponoć ma się zrobić dodatkowa pozycja w menu kontekstowym ale jej nie ma. Mam wersje 1.2 dla xp
|
otwierasz dwa foldery - jeden z ktorego chcesz kopiowac, drugi do ktrego bedziesz kopiowal, klikasz drugim przyciskiem mychy i porzeciagasz go walsnie drugim p. mychy, jak puscisz to pokaze ci sie menu z opcjami: total copy here, total move here itp...
|
faktycznie jest ;) dzięki
|
to ten programik jeszcze zyje???
kiedys go uzywalem w win98 i sprawowal sie wysmienicie, ale w winxp powodowal juz lekkie zwiechy :blee: probowalem znalezc nowsza wersje (mialem 1.1), ale www podane w tym programie nie dzialalo podajcie jakies linki ;) edit: cos juz mam, TotalCopy 1.2 XP :spoko: http://www.storage.cidernet.pl/files/totalcopy[www.storage.cidernet.pl].exe ;) |
mały przydatny to ruzumiem:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:01. |