Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Lite-On LTR-52327S dziala mi wolno... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lite-ltr-52327s-dziala-mi-wolno-33698/)

kubus_f 11.04.2004 22:16

Lite-On LTR-52327S dziala mi wolno...

wczesniej mialem nagrywarke samsunga 40x. dzialala z szybkoscia ok 9x. ostatnio kupilem taka nagrywarke jaka jest w tytule. ale nadal dziala wszystko z taka sama szybkoscia. plyta 700 mb nagrywa mi sie ok 8 min. co moze byc tego powodem? z gory dzieki

Y@nkee_PL 11.04.2004 22:39

wlacz DMA

kubus_f 11.04.2004 22:44

ale jak?

no dobra, ale jak sie to robi?

Y@nkee_PL 11.04.2004 22:50

np. zaczynajac od WYSZUKIWARKI :P
temat walkowany tysiace razy, szybko znajdziesz

Skotnik 14.04.2004 21:50

Mam ta sama wypalarke co w tytule... Ale moj problem jest taki. Jak narazie 2 rodziaje plytek wsadzalem i zawsze max 40x wypalanie. Wlaczylem SpeedDisc czy jakos tak ten bajer z Nero... dalem test i odrazu niemialem nawet 52x w skali tylko 48x czy to wina dysku ze mam wolny? Czy jakies inne CD powinienem uzywac? Na dodatek wersja mojego softu na wypalarce to QS55 niekt inny chyba takiego niema,
Doradzcie co zrobic.
POzdrawiam

Ghost_mode 15.04.2004 12:22

Cytat:

Napisany przez Skotnik
Mam ta sama wypalarke co w tytule... Ale moj problem jest taki. Jak narazie 2 rodziaje plytek wsadzalem i zawsze max 40x wypalanie. Wlaczylem SpeedDisc czy jakos tak ten bajer z Nero... dalem test i odrazu niemialem nawet 52x w skali tylko 48x czy to wina dysku ze mam wolny? Czy jakies inne CD powinienem uzywac? Na dodatek wersja mojego softu na wypalarce to QS55 niekt inny chyba takiego niema,
Doradzcie co zrobic.
POzdrawiam

Popróbuj na różnych płytach np Verbatim itp...

A że skala jest do x48 to normalne ;)

Bartez 15.04.2004 14:58

Cytat:

Napisany przez kubus_f
wczesniej mialem nagrywarke samsunga 40x. dzialala z szybkoscia ok 9x. ostatnio kupilem taka nagrywarke jaka jest w tytule. ale nadal dziala wszystko z taka sama szybkoscia. plyta 700 mb nagrywa mi sie ok 8 min. co moze byc tego powodem? z gory dzieki

wylacz programy dzialajace w tle - szczegolnie antywirusy
skoro to juz druga nagrywarka, ktora Ci tak wolno nagrywa, tzn ze wina jest po stronie systemu lub konfiguracji.

Jak podpieta nagrywarka? Nagrywasz "w locie"? Wiecej informacji podaj.

Clackier 15.04.2004 16:04

Cytat:

Napisany przez Skotnik
Doradzcie co zrobic.
POzdrawiam

1. Kup kilka plytek, roznych producentow i przetestuj naped na predkosc, jakosc zapisu. Najlepiej KProbe
2. Ja mam ten model z tym samym biosem i wszystko smiga bez zarzutu.

Pozdr

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:53.