![]() |
Skype- niesłysze gościa
Mam taki oto problem: chciałem rozmawiać z kolegą ale go nie słyszę. On za to słyszy mnie doskonale. Nie moge nic poradzić i nie wiem czy wina jest po mojej czy jego stronie. Jeśli ktoś wie to niech napisze jak to ustawić.
Mam nadzieję ze znajdzie się ktoś pomocny. Przypomne jeszcze dla nie wtajemniczonych ze skype służy do rozmów głosowych prze neta. :o |
pod ktore wejscie podpioles mikrofon jak pod mikrofonowe to jeszcze musisz ustawic w ustawieniach karty zaznaczyc mikrofon aby dzialal. Napisz jakiego masz windowsa po ci pomoge lub odezwij sie na gg 7979731
Pozdrawiam. |
sorki nie przeczytalem dokladnie odezwij sie na gg to cos poradzimy
|
A nie jestes w sieci, za jakims natem? Moze masz ponlokowane porty, ja mam tak samo.
|
Pytanie: co to jest ten nat, moze firewall??
Turboni już mi na szczęście pomógł. THX |
Dla Skype firewall to nie problem
sprawdź czy nie masz wyciszonego mikrofonu w ustawieniach dźwięku |
Moze twoja karta dźwiękowa nie obsługuje jednoczesnego odtwarzania i nagrywania dźwięku?
|
Nie już wszystko w porzadku. Turboni wszystko mi powiedział co i jak a problem tkwił nie po mojej stronie tylko rozmówcy.
|
Co do Skype'a to jak na razie rozmawiałem z dwoma osobami - całkiem dobry program - wszystko ładnie słychać i w ogóle - jedyny problem to to, że po jakimś czasie mnie rozłącza... Tak się zastanawiam czy wina leży po mojej stronie - czy może to wina programu... W sumie to jak bardzo Skype obciąża łącze? - bo ja niestety dysponuję tylko SDI :(
|
Chodzilo mi o to, ze moze jestes w jakies siec, nie masz publicznego ip a do tego poblokowane wszystkie porty. Wtedy skype moze nie chodzic, tak jak np mi. :(
|
Nie jest to zwiazane z publicznym IP. Sam mam wewnetrzne w sieci i wszystko biega.
|
No tak, ale ja mam praktycznie wszystkie porty poblokowane, a do tego filtrowane. :(
|
problem rozwiazany, wiec tylko na marginesie wspomne ze do dzialania transmisji glosowych w roznych progrmach konieczna jest akywna usluga telefonia (aktywna jest ona domyslnie, ale niektorzy ja wylaczaja sadzac ze odpowiada tylko za wybieranie numeru przez modem)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:01. |