![]() |
Gdzie sie podzial Nowy Dokument Tekstowy?
Ilość załączników: 1
Hmm.. od jakiegos czasu zauwazylem brak opcji NOWY DOKUMENT TEKSTOWY (.txt) standardowo otwierany w notatniku..., a ta opcja jest bardzo przydatna...
PROSZE O POMOC i rozwiazanie jak dodac (moze w rejestrze?) spowrotem ta opcje i ew. usunac niepotrzebne (troche ich jest :)) pozdro ;) |
Pewnie się bawiłeś jakimiś programami typu jv16 PowerTools albo czymś podobnym. Tam jest taka opcja co umożliwia włączanie, wyłączanie nowych dokumentów, które można utowrzyć z tego paska. Raz też tak miałem - w moim przypadku wystarczyło przywrócić rejestr (miałem kopie;)). Tobie doradzam, żebyś w jakimś programie do edycjii rejestru lub tweakerze poszukał takiej funkcji:)
|
Ilość załączników: 1
zainstaluj sobie darmowy tweaker Microsoftu "TweakUI"
tam masz opcję dodawania/usuwania menu podręcznego w bardzo łatwy sposób (patrz: załącznik) ewentualnie zainstaluj program X-Setup, tam też można edytować takie menu i tysiące innych |
A wiec sprobowalem Tweak UI... i odziwo............. Nowy Dokumeny Tekstowy jest zaznaczony!! Probowalem odznaczac, zaznaczac, potwierdzac na rozne sposoby itd. ale nadal sie nie pojawilo w menu :( (a te co odznaczylem niechciane to zniknely) :( o co tu chodzi?!
pozdro ;) |
A czy czasem nie została ta opcja podmieniona przez open offica - nowy dokument tekstowy?
|
Ricki ma racje opcja została zamienina przez open office'a.
|
Dzień dobry wszystkim, którzy zaglądają do tego forum. Widzę bardzo odległe daty dyskutantów, ale liczę na "chociaż" przypadkowych odwiedzających.
Nie wiem jak sobie poradzić. Nie mam dokumentu tekstowego, ani office skąd mogę ściągnąć za free i zainstalować? Jestem laikiem w sieci. Pozdrawiam czytających i moderatora. |
|
Cytat:
Zastępuje pakiet Office MS. |
Jest jeszcze wersja Open Office przygotowywana przez UX: http://www.ux.pl/openoffice/?page=download
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:09. |