Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak to obejrzeć? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-obejrzec-33737/)

esem 12.04.2004 23:22

Jak to obejrzeć?

Pożyczyłem film. Jest na płytce opisanej jako DVD 4,7GB, mój CD-ROM to TEAC w540e. Oczywiście tej płytki nie widzi.
Jak zrobić aby to mógł zobaczyć? jest jakś szansa?
To napewno "lamerskie pytanie" - ale ktoś może definitywnie mi odpowie. 8)

Wajchiusz 12.04.2004 23:53

Robawiles mnie tym postem masz ponad 2200 postow na swoim koncie a zadajesz zupelnie lamrskie pytanie ^_^ Odpowiedz jest jedna oczywsita NIEda sie odtworzyc plyty DVD w napedzie CD.

Esiek 12.04.2004 23:54

Cytat:

Napisany przez esem
Pożyczyłem film. Jest na płytce opisanej jako DVD 4,7GB, mój CD-ROM to TEAC w540e. Oczywiście tej płytki nie widzi.

Jedyna szansa to isc do kumpla i przerobić go na divixa- cd-rom na dvd nie podkręcisz nie da rady ;p

Wajchiusz 13.04.2004 00:14

Cytat:

Napisany przez Esiek
Jedyna szansa to isc do kumpla i przerobić go na divixa

Jesli chodzi o divxa to polecam Gordian Knota na poczatku jest troche trudny w obsludze ale filmy uzyskane w nim sa b. dobrej jakosci dokladna instrukcja obslugi znajduje sie na www.divx.pl

esem 13.04.2004 10:48

Dzięki za szybkie i sprawne odpowiedzi.
Rozumiem, że jednak muszę sobie kupić stosowny napęd. Co plecicie?
Zastanawiam się nad jakimś combo, mój TEAC kończy lada chwilę 2 lata będzie po gwarancji a przypadki "padaczek" w540e są na tym forum szeroko opisywane. Z moich oberwacji wynika, że napędy optyczne wytrzymują ok. 2 lata (+ - rok w zależności od szczęścia) - stąd moja myśl o combo. 8)

Wajchiusz 13.04.2004 12:12

Moim zdaniem zamiast combo doloz do nagrywarki DVD to bedzie zdecydowanie lepszy zakup. Sam posaidam liteona 451s@851s i jestem z niego bardzo zadowolony.

Jarooooo 13.04.2004 13:02

je Ci tez doradze ni kupuj zadnego kombosa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam 3 kolesi co maja kombo nie cały rok i im sie to juz sypie kup se samo DVD lub DVDRW i wyjdziesz na tym 100x lepiej

esem 13.04.2004 14:22

To jakie DVD na dzisiaj plecacie? 8)

Wajchiusz 13.04.2004 14:43

Polecam Ci te DVD moim zdaniem najlepsze DVD na rynku :)

Esiek 13.04.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez Wajchiusz
Polecam Ci te DVD moim zdaniem najlepsze DVD na rynku :)

Popieram ale osobiście mam to dvd i tez se baardzo chwale.

Pawel_k 13.04.2004 16:01

Cytat:

Napisany przez Wajchiusz
Robawiles mnie tym postem masz ponad 2200 postow na swoim koncie a zadajesz zupelnie lamrskie pytanie (...)

no a TY z tymi swoimi trzydziestomaparoma postami oczywiscie guru jak cholera jestes :D :D :D
Cytat:

Napisany przez Jarooooo
je Ci tez doradze ni kupuj zadnego kombosa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam 3 kolesi co maja kombo nie cały rok i im sie to juz sypie kup se samo DVD lub DVDRW i wyjdziesz na tym 100x lepiej

combo dzialaja swietnie jak sie je dobrze podlaczy ;) :P

esem kup sobie jakis naped dvd i po krzyku ;)

esem 13.04.2004 16:48

Cytat:

Napisany przez esem
Dzięki za szybkie i sprawne odpowiedzi.
Rozumiem, że jednak muszę sobie kupić stosowny napęd. Co plecicie?
Zastanawiam się nad jakimś combo, mój TEAC kończy lada chwilę 2 lata będzie po gwarancji a przypadki "padaczek" w540e są na tym forum szeroko opisywane. Z moich oberwacji wynika, że napędy optyczne wytrzymują ok. 2 lata (+ - rok w zależności od szczęścia) - stąd moja myśl o combo. 8)

Świadomie powtórzę się: czekam na opinie nt combo.

Oczywiście DVD-ROM jest bardzo dobrym rozwiązaniem ale jak mi za chwilę padnie spawarka to będę miał kolejny zakup.
A za dwa lata wszystko od początku trzeba będzie kupować. 8)

Jarooooo 13.04.2004 17:21

kombo dziala świetnie przez półroku :D:D to sie przychylam

gsa 13.04.2004 17:38

heh a ja mam to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8484 i tez poki co nie narzekam :]

Sobociński 14.04.2004 11:10

Cytat:

Napisany przez esem

Napęd opisywany to kategoria CDRW. Nie można oglądnąć filmu bo ten napęd nie widzi tego rodzaju płyt. Odnoszę wrażenie że zadając to pytanie dobrze się bawisz i punktujesz. Dobry humor nie jest zły.
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:31.