![]() |
Audio CD
Jakim programem najlepiej jest wypalać płytki audio?
|
Feurio
|
Krotko, tresciwie i prawidlowo :)
|
NERO też jest dobre.
|
Ale Feurio najlepsze. :spoko:
|
Tylko, że NERO jest popularniejsze, a nagrywanie audio jest proste.
|
A może ktos wie w jakim formacie są nagrywane oryginalne audio CD?
|
Cytat:
|
dla bardziej wymagajacych - FEURIO!
dla pozostalych - NERO :D no i jeszcze jedno, najlepiej jest wypalac taka plytke z plikow WAV :) |
Nero. :]
Feurio może i tak, ale powodzenia w zabawie z opcjami (w większości zwykłemu użytkownikowi niepotrzebnymi). Zanim poustawiasz opcje się połapiesz ja już wypale płytke Nero i baluje :jupi: ;) |
Ja zgrywam płytkę do wav z prędkością 8x w programie CD DAE i później nagrywam feurio z prędkością 16x :spoko:
|
Lepszym riperem jest EAC -Exact Audio Copy.
A wypalasz - muzę-góra 8x :cool: |
Cytat:
|
Cytat:
|
hmm... az tak gleboko nie odkrylem Feurio!, no ale... edytor audio - moze to nie monster, ale lepiej przy tym wyjdziez anizeli przy zabawie z filtrami w Nero (jesli juz sie tym bawisz, ja osoboscie malo :D ); cd-text - latwiej, szybciej i co kto sobie zazyczy, po prostu git :spoko: ; ogolnie to wiekszy komfort pracy, wiecej mozliwosci, lepsza kontrola nad tym co sie robi, jak trzeba to Feurio! powiadomi o uszkodzonym pliku (nero by polecialo nie przejmujac sie tym nawet), nawet jesli to pikus, ale daje do myslenia, ze z produktem koncowym moze cos byc nie tak, chociaz nie musi; mozna powiedziec ze przy tych ilosciach wyskakujacych okienek to Feurio! staje sie takim malym nauczycielem, mozna leciutko sie przy nim dokrztalcic ;p
z ripera nie korzystalem, wiec sie nie wypowiadam :D z poczatku tez mialem obawy co do niego, przerazal, no ale posiedzialo sie przy nim, poczytalem sobie art ze strony cdrinfo no i niczym innym juz nie wypale plyty audio :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:23. |