![]() |
Cytat:
ps. Na nero 6.3.1.15 |
INTENSO (-) mają u mnie mniej będów PI/PO niż Verbatimy (+) DataLifePlus - po upgradzie firmware!!! Chociaż wolę używać tych drugich - są podobno trwalsze...
|
nagrywam na sony i liteon nie mialem problemow z odtwarzaniem w stacjonarnym dvd
|
Ja uzywam tylko Verbatim Azo minusy x4 MCC (6,99 zl sztuka) i uwazam, ze to chyba najlepsze plytki, dodatkowo wgralem sobie firmware GSC2 (nastapila lekka poprawa wykresow) i staram sie systematycznie defragmentowac dysk - przynajmniej u mnie wykresy z KProbe'a wygladaja lepiej jesli co jakis czas zdefragmentuje sobie partycje, na ktorej znajduje sie nagrywany material.
|
Ja przez dłuższy czas poszukiwałem tanich nośników do tej nagrywarki, mój wybór padł na Ultron, takie płytki znajdują się w promocji w pobliskim sklepie po 3,50zł. Nagrywa świetnie.
|
Cytat:
Ja taką dokładnie płytę kupiłem dwa dni temu ale wyprodukowaną przez Ricoh -------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD+RW:RICOHJPN-W11-001] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD+RW] Manufacturer ID : [RICOHJPN] Manufacturer Name : [Ricoh Company Ltd.] Media Type ID : [W11] Product Revision : [001] Disc Application Code : [General Purpose] Recording Speeds : [1x , 2.4x , 4x] Blank Disc Capacity : [Not Supported By Method 2] -------------------------------------------------------------------------- [DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com] -------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam i dzięki za Twoją stronę z testami. |
Intenso to syf - płyty nagrane miesiąc temu wcześniej działały a teraz po kolei padają ( mam 851, nagrywam x1). Platinium klasa pod warunkiem,że robione przez Ritek.Często trafiają się Platinium CMC Magnetics i tu od razu widać różnicę ( ten sam producent robi też Dysany ). Osobiście używam ich na mniej ważne filmy (takie , które w każdej chwili mogę przegrać ). Dobre numery nagrywam na Verbatimach (zwykłych i pastelach) i jak do tej pory nie padła żadna. Co więcej po włożeniu Verbatima do stacjonarnego (Pioneer) nie słychać charakterystycznych odgłosów startującej płyty. Jest cisza jak przy oryginale.
|
Cytat:
:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: |
Cytat:
451s/851s bardzo ladnie nagrywa platinumki od riteka DVD+R 4x, Espernaze Special Edition DVD-R 4x i walsnie Memorexy. Z DVD+RW to njlepiej Verbatim Color i rowniez Platinum. PS. Dobrych producentow to jest pieciu - no GORA dziesieciu. |
Robią tyle tych nośnikow i moze z nich to ze 20 producętów jest dobrych :( ale zrobie tak jak koledzy tu pisali, na inne tańsz i dobre trzeba troszke jeszcze sobie poczekać :) ( mam ndzieje )
|
ja używałem esperanza dvd-r i wielka kupa z nich ale za to na dvd+rw działa znakomicie. dziwne ta sama marka
|
Fajnie dzieki o takie cos mi chodzilo, ktos kto pali tą palarką co ja :) Dzieki, odezwe sie do Ciebie na GG na pare słów... :)
|
stronka
Moze tu juz byles, jak nie to zapraszam ;)
http://dvd.for.pl mam LO 851s Polecam: - Verbatim Pastele 1-4x R+ nagrywaja sie 8x - Platinium 8x R+ - pieknie sie nagrywaja i dzialaja bez bledu - TDK 1-4x R+ (tylko nie w CAKE) - SONY 1-4x R+ i R- - FujiFilm 1-4x R+ na mojej stronie znajdziesz wytwornie tych plyt ich kod ID - najlepiej zeby to bylo: RITEK, RICOH, MCC, PRINCO,Taiyo Yuden, Philips Electronics odradzam OPTO DISC i CMC !!! plyty niedosc ze sie nagrywaja zwykle razy 2x lub 2.4x to roznie bywa z ich odczytem = czesto bardzo kiepsko. |
Cytat:
|
No i wlasnie o to mi chodzi niby plyta za około 10zł i dupa z niej jest :(:( w koncu nie wiadomo na czym to nagrywac
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56. |