Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   <<< NOŚNIK DVD >>><<<LITE-ON 851S >>> (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nosnik-dvd-lite-851s-33758/)

raas 14.06.2004 20:14

Cytat:

Napisany przez Jarooooo
Witam wiem że i moze ten temat byl przerabiany więc prosze nie dopisujcie zbędnych komet.

Głównie chodzi o to abyście sie podzielili na jakich płytkach nagrywacie LITEON-851S i chodzi bardzo fajnie, ponieważ ja juz przetestowalem 3 rodzaje i sama kupa. Napiszcie jaka plytka i w jakiej cenie i z jaka predkoscia jaracie. Dzieki i z góry pozdrawiam !!

ja nagrywałem ostatnio na mediastore DVD-R za 3 zeta w carefourze i mój odtwarzacz sony bezproblemu ja łyknał jako DVD-ROM!!!

ps. Na nero 6.3.1.15

ramirez 14.06.2004 18:52

INTENSO (-) mają u mnie mniej będów PI/PO niż Verbatimy (+) DataLifePlus - po upgradzie firmware!!! Chociaż wolę używać tych drugich - są podobno trwalsze...

Fooby 14.06.2004 18:10

nagrywam na sony i liteon nie mialem problemow z odtwarzaniem w stacjonarnym dvd

broodzio 14.06.2004 16:29

Ja uzywam tylko Verbatim Azo minusy x4 MCC (6,99 zl sztuka) i uwazam, ze to chyba najlepsze plytki, dodatkowo wgralem sobie firmware GSC2 (nastapila lekka poprawa wykresow) i staram sie systematycznie defragmentowac dysk - przynajmniej u mnie wykresy z KProbe'a wygladaja lepiej jesli co jakis czas zdefragmentuje sobie partycje, na ktorej znajduje sie nagrywany material.

AndrejM 14.06.2004 07:40

Ja przez dłuższy czas poszukiwałem tanich nośników do tej nagrywarki, mój wybór padł na Ultron, takie płytki znajdują się w promocji w pobliskim sklepie po 3,50zł. Nagrywa świetnie.

skorpion2k2 13.06.2004 19:04

Cytat:

Napisany przez RNT-Robo
Moze tu juz byles, jak nie to zapraszam ;)

http://dvd.for.pl

mam LO 851s

Polecam:
- Verbatim Pastele 1-4x R+ nagrywaja sie 8x
- Platinium 8x R+ - pieknie sie nagrywaja i dzialaja bez bledu
- TDK 1-4x R+ (tylko nie w CAKE)
- SONY 1-4x R+ i R-
- FujiFilm 1-4x R+

na mojej stronie znajdziesz wytwornie tych plyt ich kod ID - najlepiej zeby to bylo:

RITEK, RICOH, MCC, PRINCO,Taiyo Yuden, Philips Electronics

odradzam OPTO DISC i CMC !!! plyty niedosc ze sie nagrywaja zwykle razy 2x lub 2.4x to roznie bywa z ich odczytem = czesto bardzo kiepsko.

Znalzłem na Twojej liście płyty TDK DVD+RW 1-4x wyprodukowane przez Philips Electronics
Ja taką dokładnie płytę kupiłem dwa dni temu ale wyprodukowaną przez Ricoh

--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+RW:RICOHJPN-W11-001]
Disc Type : [DVD+RW]
Manufacturer ID : [RICOHJPN]
Manufacturer Name : [Ricoh Company Ltd.]
Media Type ID : [W11]
Product Revision : [001]
Disc Application Code : [General Purpose]
Recording Speeds : [1x , 2.4x , 4x]
Blank Disc Capacity : [Not Supported By Method 2]
[DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com]
Pozdrawiam i dzięki za Twoją stronę z testami.

jimbeam 13.06.2004 16:35

Intenso to syf - płyty nagrane miesiąc temu wcześniej działały a teraz po kolei padają ( mam 851, nagrywam x1). Platinium klasa pod warunkiem,że robione przez Ritek.Często trafiają się Platinium CMC Magnetics i tu od razu widać różnicę ( ten sam producent robi też Dysany ). Osobiście używam ich na mniej ważne filmy (takie , które w każdej chwili mogę przegrać ). Dobre numery nagrywam na Verbatimach (zwykłych i pastelach) i jak do tej pory nie padła żadna. Co więcej po włożeniu Verbatima do stacjonarnego (Pioneer) nie słychać charakterystycznych odgłosów startującej płyty. Jest cisza jak przy oryginale.

Jarooooo 14.04.2004 15:34

Cytat:

Napisany przez RNT-Robo

mam LO 851s

Polecam:
- SONY 1-4x R+ i R-
- FujiFilm 1-4x R+

na mojej stronie znajdziesz wytwornie tych plyt ich kod ID - najlepiej zeby to bylo:

odradzam OPTO DISC i CMC !!! plyty niedosc ze sie nagrywaja zwykle razy 2x lub 2.4x to roznie bywa z ich odczytem = czesto bardzo kiepsko.

No i jest kozak kupilem plytke VERBATIMA tą taką różową okładka, i poprostu efekt mórowany zero zaciecia zero jakis kwadracików poprostu za***iścieeee, gorąco pozdrawiam kolesia co mi polecił ta płytke bo bym nadal szukał jakis tanich :) VERBATIM THE BEST !!! wyjarałem ja 2,2-4x KOZAK. dzieki i pozdrawiam
:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

pawelblu 14.04.2004 13:37

Cytat:

Napisany przez RNT-Robo
...

Princo sobie daruj. CMC robi niezle plyty - np. Memorex DVD+R 4x

451s/851s bardzo ladnie nagrywa platinumki od riteka DVD+R 4x, Espernaze Special Edition DVD-R 4x i walsnie Memorexy. Z DVD+RW to njlepiej Verbatim Color i rowniez Platinum.

PS. Dobrych producentow to jest pieciu - no GORA dziesieciu.

Jarooooo 14.04.2004 13:13

Robią tyle tych nośnikow i moze z nich to ze 20 producętów jest dobrych :( ale zrobie tak jak koledzy tu pisali, na inne tańsz i dobre trzeba troszke jeszcze sobie poczekać :) ( mam ndzieje )

wapmaniak 14.04.2004 12:51

ja używałem esperanza dvd-r i wielka kupa z nich ale za to na dvd+rw działa znakomicie. dziwne ta sama marka

Jarooooo 13.04.2004 23:27

Fajnie dzieki o takie cos mi chodzilo, ktos kto pali tą palarką co ja :) Dzieki, odezwe sie do Ciebie na GG na pare słów... :)

RNT-Robo 13.04.2004 21:57

stronka

mam LO 851s

Polecam:
- SONY 1-4x R+ i R-
- FujiFilm 1-4x R+

Jarooooo 13.04.2004 21:48

Cytat:

Napisany przez kazikrycho
Też mam tą nagrywarkę 851s i ostatnio zraziłem się do Emtec w slimach nie da się odtwarzać w stacjonarnych odtwarzaczach. Pozatym na płycie pisze,że można nagrywać 4x a nagrywarka nagrywa z maxymalną prędkością 2x. Płyty te są robione przez opto disco. Talkie same płyty do d... to Intenso, medianca
Pozdrawiam kazikrycho

Powiedz na jakich plytkach sie jeszcze nie zawiodles ???

Jarooooo 13.04.2004 21:47

No i wlasnie o to mi chodzi niby plyta za około 10zł i dupa z niej jest :(:( w koncu nie wiadomo na czym to nagrywac

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56.