![]() |
Ja mam neo 640 od paru tygodni... TPSA wywiązuje sie z umowy 80 KB/s na szybkich serwerach wyciągam, limitów żadnych. Wszysko gra.
|
No ale ta neostrada 640 ma być bez limitów. Zastanawiam sie czy warto. Dajcie znac bo przymierzam się. ???
|
Cytat:
Dzisiaj zainstalowalem nowy, dokladny licznik, a wedlug licznika na stronie tepsy nie mam wiecej niz 1GB przesylu. Jesli w ktoryms momencie zwolnia mi lacze, a ja jeszcze nie przekrocze 5 GB, to zacznie sie afera... Aha, w regulaminie bylo napisane: limit transferu DO uzytkownika. |
wiem że rozpętam tym burze ale będąc u kolegi stwierdziliśmy że limit przy neo 320 jest od wysyłania i ściagania. Sprawdziliśmy to na początku miesiąca kiedy jesczze było 0 mb ściagnięte. Na próbę pobraliśmy z torrenta jakiś plik 10 mb po czym się wyłączyliśmy (leecher bee ale trudno). Według nas wyszło ściagnięte 10 mb wysłane około 6 mb. Na liczniku na stronie neostrady ku naszemu zdziwieniu pojawiło się że wykorzystaliśmy 16 mb limitu!! Co to ma być. Albo nie doczytaliśmy regulaminu albo ten licznik na stronie neo źle dział.
|
Cytat:
|
Cytat:
chodziło mi o KB/s |
Czy istnieje ADSL modem/router do neostrady z funkcją ograniczania pasma na poszczególne porty lub uzytkowników (MAC lub adres)?
|
:jeep: i to ma byc speed ? :pirat:
|
Cytat:
ale ostatnim moim odkryciem jest Torrent tam nie ma żadnych kolejek przeważnie po ok 10 min wskakuje mi max transfer ok 73Kb/s :-) (oczywiście z w zależności od seedów) wiec zrezygnowałem jak narazie z osiołka i szarpie tylko na Torrencie (film w ok 3h)!! ale jakby tego było mało to powiem tylko tyle że przez ostani weekend miałem na torrencie transfer ok. 120Kb/s - nie wiem czy to jest możliwe,ale tak wskazywał program - jak będe miał kiedyś podobne anomalia to zrobie screenera i dam na forum!!!aha nie zdażyło mi się jakiekolwiek "wywalenie" programu pozdrawiam |
Cytat:
|
Mam jeszcze jedno pytanko odnosnie tej neostrady 640.
Jak sie ma sprawa z roznymi programami p2p (glownie kazaa, emule, azureus). Chodzi mi o to czy wystepuja jakies problemy/konflikty z tymi programami np. nie moze sie polaczyc czy program po pewnym czasie sie "wywala". Czy moze sa jakies inne problemy, albo nie ma ich w ogole ;). Z gory dzieki za odpowiedz :) :piwo:. |
Ilość załączników: 1
Szybsza Neostrada TP TTTTTAAAAAAKKKKK
eMule wersja Bionic 3.02 |
Cytat:
|
A ja tam jade na DSL i transfer mam 80 kb/s i sem zadowolony
|
fajna stronka do testowania transferu www.dsl.cz w górnym prawym rogu jest taki licznik ..... kliknijcie na niego i chwile odczekajcie ...po paru sekundach zobaczycie ile możecie wycisnąć.Ja na neo+ (640) wyciagam 81kB/s!!!acha a ssając programikiem MBTorrent (P2P) ostatnio przez dobrą godzikę miałem transfer 120kB/s , atak przeciętnie mam 70kB/s - jednym słowem TPSA nieźle przyspieszyła (albo to może dlatego że od centrali mam nie całe 100m)
pozdrawiam i życze ========== WYSOKICH TRANSFERÓW ================= |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50. |