Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [TP] Szybsza Neostrada TP za dotychczasową cenę! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tp-szybsza-neostrada-tp-za-dotychczasowa-cene-33761/)

kizio 10.06.2004 22:53

Ja mam neo 640 od paru tygodni... TPSA wywiązuje sie z umowy 80 KB/s na szybkich serwerach wyciągam, limitów żadnych. Wszysko gra.

Bartolomeo 10.06.2004 22:35

No ale ta neostrada 640 ma być bez limitów. Zastanawiam sie czy warto. Dajcie znac bo przymierzam się. ???

andrzejj9 10.06.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez Air
wiem że rozpętam tym burze ale będąc u kolegi stwierdziliśmy że limit przy neo 320 jest od wysyłania i ściagania. Sprawdziliśmy to na początku miesiąca kiedy jesczze było 0 mb ściagnięte. Na próbę pobraliśmy z torrenta jakiś plik 10 mb po czym się wyłączyliśmy (leecher bee ale trudno). Według nas wyszło ściagnięte 10 mb wysłane około 6 mb. Na liczniku na stronie neostrady ku naszemu zdziwieniu pojawiło się że wykorzystaliśmy 16 mb limitu!! Co to ma być. Albo nie doczytaliśmy regulaminu albo ten licznik na stronie neo źle dział.

Powiem Ci, ze sam to juz podejrzewałem, zwłaszcza po ostatnim miesiącu, kiedy to po prostu nie było żadnej możliwości, żebym ściągnął 5 GB, a z 10 dni przed koncem zwolnili mi lacze. Wedlug moich obliczen wychodzilo max 2,5GB, z chodzeniem po stronach moze 3 - 3,5. Ale ode mnie duzo sciagano, bo wtedy jeszcze tego nie ograniczalem...

Dzisiaj zainstalowalem nowy, dokladny licznik, a wedlug licznika na stronie tepsy nie mam wiecej niz 1GB przesylu. Jesli w ktoryms momencie zwolnia mi lacze, a ja jeszcze nie przekrocze 5 GB, to zacznie sie afera...

Aha, w regulaminie bylo napisane: limit transferu DO uzytkownika.

Air 10.06.2004 11:38

wiem że rozpętam tym burze ale będąc u kolegi stwierdziliśmy że limit przy neo 320 jest od wysyłania i ściagania. Sprawdziliśmy to na początku miesiąca kiedy jesczze było 0 mb ściagnięte. Na próbę pobraliśmy z torrenta jakiś plik 10 mb po czym się wyłączyliśmy (leecher bee ale trudno). Według nas wyszło ściagnięte 10 mb wysłane około 6 mb. Na liczniku na stronie neostrady ku naszemu zdziwieniu pojawiło się że wykorzystaliśmy 16 mb limitu!! Co to ma być. Albo nie doczytaliśmy regulaminu albo ten licznik na stronie neo źle dział.

pawelblu 09.06.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez Bartolomeo
Czy istnieje ADSL modem/router do neostrady z funkcją ograniczania pasma na poszczególne porty lub uzytkowników (MAC lub adres)?

Pewnie istnieje, ale podejrzewam ze jest drozszy (strzelam w co najmniej 1000 zl.)

Ufil123 09.06.2004 18:26

Cytat:

Napisany przez zorg
:jeep: i to ma byc speed ? :pirat:

oczywiście znów pomyliłem literki !!!!

chodziło mi o KB/s

Bartolomeo 09.06.2004 13:11

Czy istnieje ADSL modem/router do neostrady z funkcją ograniczania pasma na poszczególne porty lub uzytkowników (MAC lub adres)?

zorg 09.06.2004 02:49

:jeep: i to ma byc speed ? :pirat:

Ufil123 09.06.2004 01:03

Cytat:

Napisany przez czero
Mam jeszcze jedno pytanko odnosnie tej neostrady 640.

Jak sie ma sprawa z roznymi programami p2p (glownie kazaa, emule, azureus). Chodzi mi o to czy wystepuja jakies problemy/konflikty z tymi programami np. nie moze sie polaczyc czy program po pewnym czasie sie "wywala". Czy moze sa jakies inne problemy, albo nie ma ich w ogole ;).

Z gory dzieki za odpowiedz :) :piwo:.

u mnie nie ma najmniejeszgo kłopotu!!!emule ,kaza ,edonkey śmigają że aż miło !!oczywiście na wszystkich mam HighID!
ale ostatnim moim odkryciem jest Torrent tam nie ma żadnych kolejek przeważnie po ok 10 min wskakuje mi max transfer ok 73Kb/s :-) (oczywiście z w zależności od seedów) wiec zrezygnowałem jak narazie z osiołka i szarpie tylko na Torrencie (film w ok 3h)!!
ale jakby tego było mało to powiem tylko tyle że przez ostani weekend miałem na torrencie transfer ok. 120Kb/s - nie wiem czy to jest możliwe,ale tak wskazywał program - jak będe miał kiedyś podobne anomalia to zrobie screenera i dam na forum!!!aha nie zdażyło mi się jakiekolwiek "wywalenie" programu

pozdrawiam

kizio 08.06.2004 16:59

Cytat:

Napisany przez miles
Szybsza Neostrada TP TTTTTAAAAAAKKKKK
eMule wersja Bionic 3.02

Skąd wziąść ten eMule Bionic?

czero 08.06.2004 15:54

Mam jeszcze jedno pytanko odnosnie tej neostrady 640.

Jak sie ma sprawa z roznymi programami p2p (glownie kazaa, emule, azureus). Chodzi mi o to czy wystepuja jakies problemy/konflikty z tymi programami np. nie moze sie polaczyc czy program po pewnym czasie sie "wywala". Czy moze sa jakies inne problemy, albo nie ma ich w ogole ;).

Z gory dzieki za odpowiedz :) :piwo:.

miles 30.05.2004 22:22

Ilość załączników: 1
Szybsza Neostrada TP TTTTTAAAAAAKKKKK
eMule wersja Bionic 3.02

pawelblu 27.05.2004 07:55

Cytat:

Napisany przez Ufil123
acha a ssając programikiem MBTorrent (P2P) ostatnio przez dobrą godzikę miałem transfer 120kB/s

Nie traktuj tych wskazan zbyt powaznie - watpie zeby byly wiarygodne.

Mily_ 27.05.2004 07:49

A ja tam jade na DSL i transfer mam 80 kb/s i sem zadowolony

Ufil123 27.05.2004 00:09

fajna stronka do testowania transferu www.dsl.cz w górnym prawym rogu jest taki licznik ..... kliknijcie na niego i chwile odczekajcie ...po paru sekundach zobaczycie ile możecie wycisnąć.Ja na neo+ (640) wyciagam 81kB/s!!!acha a ssając programikiem MBTorrent (P2P) ostatnio przez dobrą godzikę miałem transfer 120kB/s , atak przeciętnie mam 70kB/s - jednym słowem TPSA nieźle przyspieszyła (albo to może dlatego że od centrali mam nie całe 100m)

pozdrawiam i życze ========== WYSOKICH TRANSFERÓW =================

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50.