![]() |
-> Zgrywanie plyt audio na HDD. <-
Mam problem z ta czynnoscia...
Moim celem jest zgranie sciezek audio (kazdej z osobna) na twardy dysk (ale nie jako image!), abym mogl je pozniej edytowac, a nastepnie nagrywac. Jak to zrobic? Jakiego oprogramowania potrzebuje? dziekuje, /weird one |
Jeśli masz nagrywarkę i Nero - Burning Rom to wystarczy z górnego menu wybrać zapisz ścieżki lub coś podobnego. Jeśli w napędzie będzie płyta audio to pojawi się okno związane z bazą ODBC dalej będziesz mógł zaznaczyć które ścieżki zgrywać ... chyba nie pokręciłem?! Dawno to robiłem.
|
Najlepsze to Audiocatalyst, Easy CDDA jest na cdrinfo
Audiograber, a pozniej wiele wiele innych w dziale cdr |
praktycznie każdy / oprócz kopierów typu clonik/ moze to zrobic + kupa softu np to co dodaje creativ do sb wyspecjalizowanego w tej "niecnej" działalności
ja lubie zgrywać za pomoca winocd / to sie nazywa przywiazanie do firmy i produktu :)/ choć i neronek też jest ql / ah te filtry/ pozdro |
Dziekuje za odzew! Juz sobie poradzilem.
Problem polegal na tym: - edycja sciezek miala sluzyc zlikwidowaniu ciszy po utworach pochodzacych z plyty nagranej TAO - w NERO znalazlem rowniez opcje, ktora likwiduje te przerwy... ale nie jest to znowu 'likwidacja doskonala' (dobry tytul filmu, co? ;)), bo podczas sluchiwania plyty mozna sie doslyszec drobnego przeskoku z track na track... czy jest recepta na IDEALNE zgranie? Nagrania, ktore kopiuje to koncerty... pozdrowienia, /weird one |
Mysle ze najlepszymi programikami do zrzucenia muyki do plikow wave lub mp3 sa programy:
- Audiograbber 1.80 - AudioCatalyst 2.10 są bardzo szybbki bo zrzucenie utwory ok 5:00 minutowe do pliku mp3 zajmuje ok 50 sekund :-) . |
"... ja lubie zgrywać za pomoca winocd ...."
Cana - jak zrzucić pliki audio na HDD za pomocą tego programu(WinOnCD3.8) ? Pozdrawiam |
Weź CoolEdita - a wtedy wszystko bedziesz mógł zrobić
z płytą audio ( zabezpieczone niezabezpieczone i takie tam różne) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:48. |