![]() |
Ja bym równierz polecił Ronin np. www.arcomp.com.pl. cena 300 zl.
Czyta wszystko, każdy rodzaj płytek, nawet mpg bezpośrednio nagrane na płytę, jpg i mp3. ma komplet wyjść, euro, cinch, svideo, audio stero i 5.1 i elektryczne wyjscie cyfrowe. minusem jest że wbudowany dekoder odtwarza tylko DD, i na przodzie ma trzy ochydne diody czerwoną, żółtą i niebieską - niebieska pali sie podczas odtwarzania, trzeba ją czymś zalepić. Obraz jest doskonały, duzo ustawień, co do dźwięku to też jest sporo opcji ale na różnych głośnikach wychodzi że basy są raczej słabe. ogólnie za te pieniądze super sprzęt. |
3 modele w cenie do 500 PLN. Możesz się dokładniej zapoznać z nimi. Być może W jakiś sposób pomogło by to Tobie w wybraniu odpowiedniego modelu.
|
Masz rację że na Allegro kupowanie to ryzyko - dlatego opiszę jak ja to załatwiłem, być może pomoże to innym zainteresowanym.
Po pierwsze wybrałem Yamahę z powodu dużych różnic w cenie pomiędzy oficjalmymi i prywatnymi importerami oraz co wynika z pierwszej konkluzji sporego wyboru pomiędzy oferentami. Po drugie Allegro potraktowałem jaki słup ogłoszeniowy wyszukując aukcje z mojej okolicy ( Kraków ). Z kilkunastu ofert łatwo rozpoznać importera od przypadkowego sprzedawcę własnego sprzętu / większość ma szeroki asortyment sprzętu i podaje nr telefonu kontaktowego. Po wykonaniu kilku telefonów okazało się że rozpiętość w cenie to 700 - 750 zł i każdy chętnie umówi się na spotkanie w celu dokonania transakcji / nie chciałem ryzykować zakupu korespondencyjnego - miałem ochotę obejrzeć i wypróbować sprzęt unikając niepotrzebnych niespodzianek / wybrałem oczywiście ofertę tańszą a kiegy już się z gościem spotkałem bez problemu utargowałem dodatkowo 20 zł. Myślę że warto zadać sobie trochę trudu dla zaoszczędzenia połowy ceny. Życzę powodzenia |
"Co do ceny to S540 w Media Markt kosztuje ok 1300 zł"
Na ALLEGRO czy od 'importerow prywatnych' wiekszosc ludzi kupowac nie chce wiec mysle ze warto brac pod uwage ceny sklepowe... Ale tak poza tym to sie zgadzam - jesli kupujacego stac i ta roznica nie jest bariera to bardzo mozliwe ze warto doskladac - nie wiem, nie znam tego modelu wiec sie nie wypowiadam. Pozdrawiam! |
prostując wasze uwagi -- poleciłem Yamahę S540 za 680 zł.
Wiem że jest to więcej niż 500 ale nie dwa razy więcej, chcialem zasugerować że być może warto doskładać 180 zł i kupić dobry ( bo to już sprawdziłem na własnym egzemplarzu - na prawdę czyta wszyskie wypalone płyty jakie zrobiłem nigdy zię nie zacioł ani nie przeskoczył ) i markowy odtwarzacz. Nie testowałem innych / tanich - do 1000 zł / modeli Panasonica, Philipsa czy Thompsona, więc nie mówię że zawsze warto płacić za markę, testowałem tą Yamahę i dlatego z czystym sumieniem ją polecam |
Cytat:
|
Pytanie Axxxa bylo o sprzety do 500zl maksymalnie - podajesz przyklady nawet dwa razy drozsze :)) Jasne ze sa lepsze ale roznica cenowa moze byc dla niektorych bariera nie do przeskoczenia :(( Pozdrawiam!
PS nie chce nikogo na sile przekonywac ale mi chodza wszystki plytki jakie nagralem - w wielu "firmowych" produktach sa problemy. Dziwne to troche ale mam wrazenie ze flagowe produkty wcale nie maja najlepszej korekcji - sa robione pod klientow ktorzy maja srodki na zakup oryginalnych plyt i to nie tych z gazet a nie pod katem bycia tolerancyjnym na nosnik. Cos jak bardzo slaba korekcja w nagrywarkach CDR Pioneera (ktore sa bardzo drogie przeciez) - nie mowie o najnowszych modelach. |
Panowie - ja osobiście ufam dobrym sprawdzonym markom - oczywiście Denon czy Onkyo to poważny wydatek, ale polecam Yamahę S540.
Yamaha specjalizuje się w kinie domowym od lat, ten model czyta mi bez bulu wszelkie nagrane plusy i minusy, czyta MP3 a w/g prasy fachowej ( Audio itp. ) dostaje bardzo wysokie oceny za jakość obrazu i czystość brzmienia ( tak tak DVD to nie tylko płytka i czy film się nie zrywa - jakość i ostrość obrazu w różnych odtwarzaczach może być zasadniczo różna ). Co do ceny to S540 w Media Markt kosztuje ok 1300 zł. ale można go kupić od importerów z Niemiec. Ja znalazłem na Allegro kilkanaście ofert i kupiłem nówkę na 680 zł. Godne polecenia są urządzenia amerykańskiej firmy KODA - pomimo niskich cen oferują rewelacyjne parametry i naprawdę dobre odtwarzacze Powodzenia |
Manta, hmm... nie polecam, faktycznie mozna trafic na dobry model, ale tu juz wszelkie granice parametrow wychodza na czerwone :-)
Ostatnio znajomy kupil przez Allegro dvd firmy Elta sa modele od 99 euro i pisze na nich "made in germany", jakosc dosc dobra, moze ja mam odchyły ale jak sie kupuje dvd za 2500zł 5 lat temu to mozna miec takie uszczerbki na umyśle, ale nie zapominajmy ze dvd za 500zł to bedzie super pasować do zestawu głosnikow za ok 1000zł, a jak idziemy w góre i na dzien dzisiejszy chcemy kupic dobre dvd to 1000zł nie nasz, a tu juz wydatek na kolumny to lekko 5000zł. Wniosek jest taki ze jesli chcemy miec całe "kino domowe" za ok 800zł to trzeba kupic mante i jakies głosniki-brzęczki i juz, a jeśli chcemy mieć coś lepszego... to już i inny temat. |
A ja polecam Roniny - za 300 zlotych gwarancja door to door (cos nie tak, dzwonisz kurier odbiera i po paru dniach przywozi do domku nowke). Bebechy sa z tego co wiem wlasnie z jednego z panasonicow (tak twierdza w jednym z testow na jaki sie natknalem w sieci) a cena miodek - 300zl!! (allegro).
Jezeli chodzi o obraz to na naprawde dobrym TV znajomi twierdza ze gra lepiej od ich soniaka za przeszlo 1000zl (zreszta z pewna przykroscia to przyznali) co do dzwieku chyba jest niezle ale trudno mi to ocenic bo mam slaby zestaw glosnikow :(( Pozniej moge rzucic linkiem do testu jesli jestes zainteresowany... PS Manty maja opinie awaryjnych - nie wiem czy to prawda ale tak wynikalo z opinii na kilku forach ktore odwiedzilem decydujac sie na zakup DVD. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie daj się oczarować wyglądowi czy cenie takich odtwarzaczy jak Philips, Thomson, LG, czy Aiwa.Póki są nowe będą odtwarzały ładnie, ale z upływem relatywnie krótkiego czasu będziesz miał z nimi coraz więcej problemów takich jak np: zarysowane płytki z wyporzyczalni a to tłoczone przez "Takt", nie wszystkie gazetówki chcą się czytać, kolega żle nagrał płytkę. Kolega nagrał, pójdziesz do niego z reklamacją a on włoży płytkę do Pioneera i pięknie chodzi a u Ciebie na Philipsie obraz skacze. Znam te historie z autopsji. Sam mam 2-letniego Pioneera DV 444 i ta maszynka łyka wszystko, bez zająknięcia. Każdy kto ma do czynienia z nagrwaniem powie Ci, że Pioneer i Panasonic to sprzęt nie do zajechania. Nowy Panasonic czyta oprócz wszystkich dostępnych dziś formatów DVD-Ram i DVD Audio!!! Kupłem ten model znajomemu, coś wspaniałego. Tak dopracowanego sprzętu, pod każdym względem, jeszcze nie widziałem. Zobacz sobie tu http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1551. Cena 650 złotych w którejś sieci Euro RTV czy coś takiego.Tak, że lepiej nie skąp tych 150 złotych, Lepiej dozbieraj lup pożycz od kogoś na miesiąc i kup coś pożądnego- gwarancja 24 miesiące! Te tanie firmy to słabe lasery, słaba korekcja błędów, to sprzęt dla ludzi którzy tanim kosztem nabywają sprzęt po tylko aby móc powiedzieć mam w domu DVD, który po krótkim czasie przynosi więcej nerwów niż pożytku.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio widzialem jakiego Thomson'a. Powiedzcie czy ta firma jest dobra. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:08. |