Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Stronghold Crusader 1.1 PL (https://forum.cdrinfo.pl/f11/stronghold-crusader-1-1-pl-33786/)

bevier@wp.pl 16.05.2004 07:23

moge podeslac dzialajacy slodzik inaczej tego nie obejdziesz
wyslij mi na pm adres

domcio8 27.04.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez wolf
Zainstalować program Alcohol120% i w opcji wirtualne napędy ustawić dowolną liczbę napędów

dzięki :jupi:

wolf 24.04.2004 15:50

odp

Cytat:

Napisany przez domcio8
tylko ja mam problem jak zrobić wirtuala

Zainstalować program Alcohol120% i w opcji wirtualne napędy ustawić dowolną liczbę napędów

domcio8 24.04.2004 12:54

tylko ja mam problem jak zrobić wirtuala

domcio8 24.04.2004 12:52

to co wolfik pisze sprawdza sie też innych grach sof2 fifa 2004 i w tym

Ghost_mode 21.04.2004 21:02

Ja bawiłem sie z Gangland - też starforce v3
masakra :)

możecie poczytać o tym kilka postów niżej :cool:

wolf 21.04.2004 20:57

odp

Cytat:

Napisany przez unreality
Tak @wolf też o tym słyszałem tylko czy to jest taki dobry sposób to tego nie wiem.
A co do wątpliwości to jest tam na pewno Star Force bo gdy włączam grę to jest ekran "powitalny" - Star Force sprawdzanie autentyczności płyty.

Innaczej nie wykonasz kopii 1:1 na obecną chwilę jest to niemożliwe

unreality 21.04.2004 11:36

Tak @wolf też o tym słyszałem tylko czy to jest taki dobry sposób to tego nie wiem.
A co do wątpliwości to jest tam na pewno Star Force bo gdy włączam grę to jest ekran "powitalny" - Star Force sprawdzanie autentyczności płyty.

wolf 17.04.2004 22:02

odp

Jeżeli to StarForce 3 to nie zrobisz kopii 1:1 ale jest jeden radykalny sposób zrób odczyt płyty z profilu programu A-ray scanner odepnij wszystkie napędy
takie jak Cd nagrywarka DVD podmątuj obraz pod wirtualny napęd i uruchom grę

Beerra 17.04.2004 11:29

Cytat:

Napisany przez wolf
A napewno jest to StarForce ? mo w.g mnie to może być to :

Stronghold GODGames Germany Safedisc 2.60.052
Stronghold: Crusader GODGames Germany Safedisc 2.70.030

Sprawdz programem takim jak ClonyXXL lub A- Ray Scanner i zobacz co on powie

Przy sprawdzaniu plyty wyskakuje okienko, w ktorym jest napisane, ze starforce wlasnie sprawdza zgodnosc z kluczem, wiec moze jednak...

wolf 15.04.2004 19:57

odp

Cytat:

Napisany przez unreality
Mam problem z tą grą (dokładnie tą i nie inną). Mam pożyczonego orginała ale z przeganiem jest kicha bo Star Force ją strzeże i jak chcę włączam grę to sprawdza autentyczność płyty i przegranemu Verbatimowi mówi : wal się !!
Ale jak grę załaduję z orginału to potem już płytę mogę se wsadzić
(z powrotem do pudełka ^_^ ) ,ale za KAŻDYM razem jak chcę grać to program chce płytę. Mam cracka do wersji ang. i to działa bez płyty ale nie mam polskiej (w sumie to żadnej) czcionki - puste buttony , szlaczki , haczyki itd.
HELP ME

A napewno jest to StarForce ? mo w.g mnie to może być to :

Stronghold GODGames Germany Safedisc 2.60.052
Stronghold: Crusader GODGames Germany Safedisc 2.70.030

Sprawdz programem takim jak ClonyXXL lub A- Ray Scanner i zobacz co on powie

AnarKi 14.04.2004 14:15

Na dzień dzisiejszy kopia StarForce 1:1 nie jest możliwa;) Proponuje żebyś zrobił kopię z emulacją RMPS. Co prawda płyta tak spreparowana działa tylko, gdy emulacja RMPS jest włączona, ale ... ale działa ;) W Alcohol'u 120% ustawiasz profil StarForce 1/2/3 przy odczycie i zapisie. Aby uruchomić tak spreparowaną płytkę wystarczy właczyć w opcjach emulację RMPS i zminimalizować program. Powodzenia:)

unreality 14.04.2004 12:15

Wszystko było by OK gdyby nie było nieOK . Ten artykuł już znam i również pochwalam tyle że w nim wyraźnie jest napisane że tego zabezpieczenia nie da się objechać a do tego jest taki stary (artykuł) że już nawet linki są do dupy.
Dalej czekam na propozycje.

Air 14.04.2004 11:33

Cytat:

Napisany przez unreality
Mam problem z tą grą (dokładnie tą i nie inną). Mam pożyczonego orginała ale z przeganiem jest kicha bo Star Force ją strzeże i jak chcę włączam grę to sprawdza autentyczność płyty i przegranemu Verbatimowi mówi : wal się !!
(z powrotem do pudełka ^_^ ) ,ale za KAŻDYM razem jak chcę grać to program chce płytę. Mam cracka do wersji ang. i to działa bez płyty ale nie mam polskiej (w sumie to żadnej) czcionki - puste buttony , szlaczki , haczyki itd.
HELP ME

witam

na początek, najpierw uzywaj opcji szukaj a potem dopiero zakładaj posty. Jest to wycinek z przewodnika Vluki (chwała Mu za to):
7. -=Star Force=- (Protection Technology Co.)

Krótki opis:
http://www.cdmediaworld.com/hardwar...tar_force.shtml
http://www.star-force.com/

Przykładowe gry: Snajper

Zabezpieczenie oparte na informacji o fizycznych parametrach nośnika.

Kopiowanie:

Kopia 1:1 nie jest możliwa przy użyciu istniejącego oprogramowania.

Uruchamianie:

Jedyny sposób na wykonanie działającej kopii to podmiana zabezpieczonego pliku przez niezabezpieczony.

UWAGA Od wersji v1.4.0.103 Alcohol potrafi zrobić kopię w pełni działającą z HDD (używając profilu StarForce 1.x/2.x z DPM). Możesz także nagrać tak przygotowaną płytę i emulować zabezpieczenie używając emulacji R.M.P.S. w programach Alcohol lub Daemon-Tools. FAQ dotyczący tej opcji możesz znaleźć tutaj: http://forum.alcohol-software.com/i...=ST&f=18&t=1531. (Oczywiście użyj profilu StarForce 1.x/2.x a nie SecuROM)

unreality 14.04.2004 11:05

Stronghold Crusader 1.1 PL

HELP ME

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:27.